לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-06-2008, 12:11
  MALSHAB123 MALSHAB123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.01.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי avirano שמתחילה ב "אני זוכר אותך מפה אתה בנח"ל..."

אני בנח"ל ,גדוד 931(הייתי כותב כבוד!! אבל אני לא מהפעורים האלה..)

בכלליות זה סבבה
מצד אחד,התנאים שהם לדעתי די על הפנים,מצד שני - האנשים, שזה מה שמחפר על התנאים.

תנאים ?
אוכל על הפנים,קצת חוסרים בציוד לשפצורים,מזג האוויר עד עכשיו בלילה נעים מאוד..
ביום מאוד חם אבל מסתדרים וגם ככה בטירונות אתה לא יותר מדי זמן בשטח ככה שאין הרבה עומס חום.

מסעות כמו המדס"ים והקרב מגע יש סרגל מאמצים.
מי שבא בכושר לטירונות יהיה לו ממש קל המסעות בהתחלה כי הם באמת שטויות לעומת המסעות בהמשך..
יש לך מסע 3 -> 4-> 6->מסע 8 סמל קשה יחסית עם תד"ל בנוסף לאפוד רק בעליות וקצב מהיר מאוד-> מסע 11 שכונה קל שמקבלים בו את התג נח"ל-> אח"כ זה 12+1 קילומטר של אלונקות->15+5 קילומטר אלונקות קשה-> 18+3 אלונקות מסע סיכת חי"ר לכומתה.

לגבי ה3 האחרונים אני לא בטוח כ"כ לגבי המספרים.
אני יחסית באתי בכושר אז המסעות היחידים הקשים הם ה4-5 האחרונים..
באימון מתקדם זה כבר קפיצות של 20 קילומטר ולא 4-5 קילומטר..

לדעתי מסעות זה החלק הכי קשה מבחינה פיזית בטירונות כי המדס"ים והקרב מגע יותר כיפיים מקשים..
המסעות בעיקרון קשים מאוד לאנשים שלא באו בכושר אבל זה הרגשה טובה מאוד אחרי שמסיימים כל מסע

גיבוש-
אני באתי לגיבוש בלי כ"כ כושר רק רצתי הרבה למרחקים ארוכים..
איך אומרים- הכל בראש.

זה לא סתם משפט אבל זה חצי אמת איך נגיד..
כדי לסיים את הגיבוש אתה צריך רק דבר אחד - הרבה רצון ולחשוב ששום דבר לא ישבור אותך.
אני באתי בלי כושר ואני גם ממש חלש ופשוט אמרתי שלא משנה מה אני לא פורש.
נכון,יש מלא רגעים קשים כמו הזחילות,המסעות,התיזוזים,ולי היה קשה בעיקר ההקפצות בלילה
אבל פשוט תחשוב בכל פעם שבא לך לפרוש,על הטלפון הביתה לאבא או לחברים ולהגיד "פרשתי".
אני יודע שאם הייתי פורש הייתי בבאסה מלא זמן וגם הייתי מאכזב את עצמי כי מי שיתן מעצמו 100% יסיים וזה בטוח

כדי לעבור את הגיבוש אין מה לעשות צריך כושר כי אתה צריך גם להתבלט מול האחרים כי הרבה באים בכושר..

יש לי טיפים טובים לגיבוש אם אתה רוצה אז תגיד אני יכתוב פה,זה דברים שהייתי עושה אם הייתי יודע איך בדיוק יהיה הגיבוש..

ד"א אל תתאכזב אם לא תעבור את הגיבוש,הרבה מאוד זה פרוטקציה בניגוד למה שחושבים ואת זה גם אמרו לי מפקדים מהמחזור הנוכחי של הגדס"ר..
גם ככה זה שסיימת נותן לך כוח להמשך שאתה יודע שאם סיימת יחטיות אתה יכול לסיים הכל.

בהצלחה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-06-2008, 16:47

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי MALSHAB123 שמתחילה ב "אני בנח"ל ,גדוד 931(הייתי..."

טוב avirano ביקש קצת טיפים אז ניתן קצת.. זה מעט שיכול לעזור הרבה..
סיון אם בא לך לשים בעוגן טיפים לגיבוש יחטיות (נח"ל מרץ08 במקרה הזה..)

-במסעות תמיד תזכור שכמה שקשה לך,תמיד לזה שלידך קשה לא פחות אם לא יותר.
תעזור לאחרים במסעות,תדחוף אותם,תעזור להם עם התד"ל,והכי חשוב - תיכנס כמה שיותר פעמים מתחת לאלונקה!

- תמיד תעזור לאחרים בכל דבר,אם הם מבקשים עזרה עם המימיות תעזור לבן אדם הזה גם אם בגלל זה תאחרו לזמן שנתנו לכם.

- אמינות. הקטע הזה נבדק אולי אפילו יותר מכושר בגיבוש.
אומרים לך לא להוריד את האפוד חוץ משינה אז תעשה את זה. אל תוריד אותו גם כשאתה משתין בצד או כשאתה אוכל,ובודקים את זה כל הזמן. אומרים לך לקרוא לא בשמות אחד של השני אלא במספרים שעל הכובע אז תעשה את זה ואל תקרא למישהו אחי אלא 4 או 5..

- משימות קבוצתיות. חלק חשוב מאוד לא פחות מהכושר ולהיות ראשון במסעות..
תמיד תתבלט,אפילו אם יש לך רעיון הכי מטומטם ,עדיין תציע אותו ותנסה שהקבוצה תלך אחריך ותבצע את הרעיון שאתה חושב עליו,תהיה כאילו המנהיג,תחלק הוראות ותשתלט כאילו אבל אל תצעק אלא תחלק הוראות בצורה ברורה.

יש לך קטעים כמו חפירת בור. נותנים לך 7 דקות לחפור בור גם קבוצתי וגם אישי.
אתה צריך לחלק את הזמן איך שבא לך..
אני אישית הלכתי 6 דקות לבור הקבוצתי ורק דקה לאישי כי ראיתי שאף אחד לא עוזר לקבוצה,
בגלל זה יצא לי בור הכי קטן בקבוצה אבל עזרתי לקבוצה יותר מכולם..

-אלונקה סוציומטרית.
קטע מאוד מנטלי. אומרים לך להקיף מעגל אבנים שנמצא 40 מטר ממך ולחזור חזרה.
4 הראשונים שמגיעים לוקחים אלונקה שעליה שקים והולכים את ה40 מטר חזרה.
ככה עושים כמה עשרות פעמים. כל פעם המפקדים אומרים זה מקצה אחרון כדי שתיתן בראבאק ואז תיגמר..
בהתחלה לכולם יש מלא כוח אז קשה להגיע בין ה4 הראשונים אבל אחרי 10-20 פעם הסיכוי להגיע בין הראשונים יותר גדול כי כולם גמורים אז לא משנה מה אל תקשיב למפקדים ותנסה להגיע לאלונקה כי רושמים את זה
וזה חשוב מאוד.

הקטע הכי גרוע זה זחילות. שעות של זחילות וזחילות ועוד קצת זחילות..
באמת הקטע הכי ארוך והכי קשה בגיבוש. כל יום לפחות כמה שעות של זחילות בלילה וביום.
את הברכיות אתה יכול להשאיר בתד"ל הם לא באמת עוזרות.. פשוט תן בראבק המיקום לא כזה חשוב..

יש לך עוד קטעים אישיים כמו עלייה עם שקים בדיונות,משימת הסוואה שאתה צריך לבנות עמדת תצפית ולהתחבאות ותוכל גם לירות ממנה,משימה להישאר על המתח כמה שיותר זמן נגד האחרים ובעיקר מלא תיזוזים ופול קום עם הנשק והאפוד שזה ממש קשה.

קיצר אין משהו ספיציפי יותר מדי שאתה צריך לעשות פשוט להיות שפיץ בכושר ולעזור לאחרים כמה שיותר ולא להיות סוציומט ותתבלט במשימות חשיבה ותראה מנהיגות.
ישן 14-06-2008, 21:03

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי magad שמתחילה ב "שאלה : איזה מרחקים היתה..."

"איזה מרחקים היתה רץ?(בכמה זמן? אם אפשר לדעת כמובן)
במה לדעתך נכשלתה בגיבוש? או יותר נכון למה לא עברתה?
לדעתך מי שלא מתאמן בקבוצת כושר קרבי יש סיכוי להתקבל ליחטיות? כי כולם תותחים או שזה כבר לא קשור מי יודע מה לכושר?"

הייתי רץ מרחקים של 12 קילומטר אבל אף פעם לא ניסיתי לקחת משקלים עליי וזאת הייתה הטעות שלי..
לא אומר שצריך להשתגע אבל המסעות הקשים הם אלה עם השק חול הכבד על הגב..

במה נכשלתי ולמה לא עברתי?
לא התבלטתי מספיק במשימות הקבוצתיות של החשיבה.
המשימות חשיבה תמיד היו ישר אחרי מסע או משהו כזה ותמיד הייתי גמור ככה שלא היה לי כמעט כוח לנסות להתבלט ולדבר הרבה ולנסות לפתור את המשימה כאילו רק השתתפתי ועזרתי ולא הובלתי..

אין קשר לדעתי בין הקבוצות כושר קרבי לבין היחטיות. הם פשוט התנסו בזחילות ובמסעות וכל זה..
אני ממליץ לפני הגיבוש לזחול ולנסות קצת לרוץ עם משקל רק כדי לקבל את ההרגשה ולא לקבל שוק..

רוב הגדס"ר אצלנו לא היו בכושר קרבי וזה לא שהם סוסים או משהו כזה..
ישן 14-06-2008, 19:59
  משתמש זכר AcidicJimmy. AcidicJimmy. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.02.08
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי המלש"ב שמתחילה ב "ועל מה בעצם מורים המספרים?..."

ממה שאני יודע, ותרגישו חופשיים לתקן אותי-

00\01-טירונות תחת חיל מסויים, בד"כ מודיעין.

02-כל"צ.

03-תרגיל פרט חוליה.

04-תרגיל כיתה

05-תרגיל מחלקה (?)

06-מ"כים אג"מ.

07-א"מ חי"ר, תרגיל פלוגה (?)

08-מ"כים חי"ר וקורס מ"כים סיירות.

010-סמ"בים

012-קצין.

יש לציין שאלה מספרים שלישותיים בלבד, אין להם באמת משמעות כמו כמות הנשקים שהתאמנת עליהם. בנוסף, זה מתייחס לרובאי בלבד, כלומר רמת ההכשרה שלך כלוחם חי"רי. יש דירוגים דומים גם ליחידות אחרות. לדוגמא למיטב ידעתי לוחם שיריון הוא טנקיסט 05, מפק"צ בתותחנים הוא תותחן 08, סמ"ב בהנדסה הוא פלס 010 וקצין במוד"ש הוא תצפיתן 012.

נערך לאחרונה ע"י AcidicJimmy. בתאריך 14-06-2008 בשעה 20:02.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:24

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר