לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2008, 23:03
  heathrow heathrow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.02.08
משפט - יחידה או בית דין צבאי?

שלום חבר'ה, אשמח אם תוכלו לעזור לי לגבש החלטה.

זה טיפה מסובך אז אני מצטער מראש על הכאב ראש. לפני שבוע בדיוק ביום ראשון בלילה עליתי לשמירות בבסיס בה"ד 7 בלי כוננות מלאה. (כלומר בלי מחסניות, קסדה ומימיות). על זה אני אמור לעמוד למשפט, ומניסיון עם הרב סרן ששופטת אצלנו, בפחות משבוע ריתוק זה לא יגמר. ואם זה יהיה פחות מ- 14 יום ריתוק אני אצטרך לומר תודה. עכשיו, כעיקרון חשוב לי לדחות את המשפט מהשבוע הזה לשבוע הבא, כי השבת הקרובה המחלקה אמורה לצאת הבייתה, ובשבת הבאה לסגור כך שלא תהיה לי שום בעיה לעשות ריתוק כשאני סוגר שבת עם המחלקה, מה שדי בעייתי מבחינתי השבת הזאת שבה אנחנו אמורים לצאת הבייתה, ובמקרה של ריתוק אני אשאר לבד בבסיס - מבאס.

כעיקרון חשבתי על אפשרות לבקש להישפט בבית דין צבאי ולא אצל הרב סרן אצלנו (גם כי זה לא המשפט הראשון שלי אצלה, גם כי היא לא טיפוס חביב במיוחד וגם בגלל השבת הקרובה). ההנחה שלי שעד שיעבירו את הטפסים ואת כל העברות לבית דין צבאי יעברו כמה ימים ואז אני אשפט רק שבוע הבא בבית דין. מה אתם אומרים האם כדאי או לא כדאי להתעסק עם בית דין צבאי?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2008, 23:20
  heathrow heathrow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.02.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי heathrow שמתחילה ב "משפט - יחידה או בית דין צבאי?"

לא יודע אם שמת לב. לא ביקשתי לצאת בלי עונש. אין לי בעיה שיתנו לי ת'ריתוק הזה, למרות שדי כואב לי על החוסר מזל. כי היה קצת בילבול וחוסר תשומת לב בין אפודים. 20 שעות שמירה יש לי בבה"ד 18 מתוכן עשיתי כמו שצריך ושעתיים מתוכן הייתי בלי כוננות מלאה. סתם חוסר מזל גרם לי להיתפס דווקא על השמירה הזאת ולא על כל שמירה אחרת. אבל עזוב, בוא לא ניכנס לזה.

פעם אחת כבר עמדתי למשפט וקיבלתי יומיים ריתוק, שבאמת לא שינו כלום לגבי, כי איך אמרת "חיילים טובים", אז כנראה שאני אחד מהם, אחרת לא היו נותנים לי ריתוק כזה שלא משפיע על כלום.

אז בוא נעזוב כרגע את כל המסביב. המטרה היא לקבל ת'עונש, לקבל ת'ריתוק רק שלא יהיה כל כך בר השפעה. כלומר לדחות את המשפט לשבוע הבא. יש אפשרות כזאת או לא?
ישן 15-06-2008, 23:21
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי heathrow שמתחילה ב "משפט - יחידה או בית דין צבאי?"

אתה יכול לסרב להישפט אצל אותה רס"ן ואז תועבר לשיפוט אצל קצין בכיר יותר (כנראה ראש הענף).
אתה לא יכול לסרב להישפט בפעם השנייה, אך אתה יכול לבקש שיפוט בבית דין צבאי. בקשה כזו צריכה להיחקר על ידי מצ"ח, או במקרה שלך כעבירה קלה, ע"י קצין בודק. קצין בודק יעביר מסקנותיו לפרקליטות שתחליט האם תישפט בדמ"ש או בבי"ד (ובינינו המסקנות ברורות).

ריתוק של 7 ימים או אפילו 14 הם לדעתי שטויות לעבירה כזו, אם תגזים בניסיונות העיכוב שלך יכולים לגזור עליך את המקסימום האפשרי כולל כמה שבועות כלא. יש לך אופציה לבקש במשפט עיכוב של עד שבוע בהחלת העונש, או לחלופין להגיש ערר תוך 72 שעות אז יש עד שבוע להשיב לערר. אופציה אחרונה היא לבקש המתקה מאלוף הממונה על היחידה שלך, תהליך שיהיה בזבוז זמן לעבירה ועונש כה קלים.

האופציה הסבירה ביותר מבחינתך היא להישפט פעם אחת בלבד, להודות באשמה, לתאר נסיבות מקילות אם היו כאלו ולבסוף לבקש עיכוב של עד שבוע בהחלת גזר הדין.

נ"ב המשפט עצמו חייב להערך תוך שבוע מהגשת התלונה (לא שזה פוסל משפט מאוחר, אבל זה לא תקין).

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 15-06-2008 בשעה 23:23.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:57

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר