לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום עיצוב גרפי! וזה וזה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > גרפיקה, ציור ותלת-מימד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-06-2008, 13:52
  jonathanshr jonathanshr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.06
שאלה לגבי דמיון ויכולת לצייר מהראש וסבלנות

שלום רב
תמיד החשבתי את עצמי כצייר בינוני פלוס .

אולם , 3 דברים מפריעים לי להתקדם הלאה לרמה יותר טובה עם הזמן :

1) יכולת לצייר מהדמיון ולא על פי פנים אן אובייקט שכבר קיים
יש לי קושי מסויים לצייר מהדימיון וזה כ"כ שונה מלצייר משהו "מוכן".

2) פרפורציות - את קווי המתאר אני יודע לצייר דיי נחמד אבל מה שהכי מפריע לי בציורים שלי זה הפרופורציות שמשום מה לא יוצאות טובות אני מנסה כל מיני טכניקות של אומדן הפרופורציה אך ללא הצלחה .

3) סבלנות : אני לא מצליח לעשות ציור שאורך יותר מ5-10 דקות שלא לדבר על צביעה
וזה מאוד פוגע בקטע של הצללה והפיכה של האובייקט לתלת מימדי יותר .

מאוד אשמח אם תוכלו לתת לי טיפים איך לשפר את הנושאים האלו.

אני מצרף פה דוגמא לא מייצגת של שרבוטים שאני עושה פה ושם

כדי שתוכלו לקבל אומדן כלשהו לגבי הציורים שלי

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-06-2008, 21:53
צלמית המשתמש של Au79
  משתמש זכר Au79 Au79 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.05.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jonathanshr שמתחילה ב "שאלה לגבי דמיון ויכולת לצייר מהראש וסבלנות"

1. אתה לא הראשון שיעיד שקשה לצייר מהדמיון לעומת ציור מרפרנס, וזה קשור בעיקר להרגל.
מי שהתחיל בציור ממודלים יתקשה לצייר מהדמיון בצורה שתשביע את רצונו. אותי משגע לצייר מרפרנס,
כבר יש משהו מגביל שצריך להצמד אליו.

2. לא הבנתי איפה הבעיה עם הפרופורציות, בעיקר אם אתה מצייר מרפרנס. אם יש לך דוגמאות קונקרטיות -
תעלה לכאן ותקבל ביקורת בונה, או לפחות נשתדל לתת לך כזו (:

3. לא אישי, אבל 10-15 דק' זה לא ציור, זה בקושי שרבוט.
באופן כמעט גורף, ככל שמשקיעים יותר ומעבדים יותר, זה יראה טוב יותר. הצורה תהיה משוכללת יותר
ומוגמרת. אם עובדים על משהו 10 דק', הוא בקושי סקיצה.
את זה אתה שומע ממישהו שגם לא עובד על איורים יותר מדי זמן, אבל לפעמים נוחתת עליי המוזה ואני
משקיע קצת יותר, וזה ניכר בתוצאות.

השורה התחתונה היא שזה עניין של אימון. גם היכולת לצייר מהדמיון, גם הפרופורציות וגם הסבלנות.
כשמתרגלים למשהו ומתמידים בו - רף הסבלנות גדל, מה גם שעם תוצאות יותר טובות מגיע הרצון להשקיע
יותר ולהיות סבלני.

ברוך הבא לפורום (:

ישן 22-06-2008, 08:21
  shlomishtern shlomishtern אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jonathanshr שמתחילה ב "שאלה לגבי דמיון ויכולת לצייר מהראש וסבלנות"

אני ינסה להתייחס בעניין הסבלנות שאתה אומר שאין לך.
אתה צריך למצוא את המפתח שיחבר אותך ואת הציור לעולם מאוחד
רק אתה והציור ובלי הפרעות והסחות דעת, שהם לא יהיו אצלך בראש ולא מחוץ, זו בעיה מוכרת. יש כל כך הרבה פיתויים שמוציאים את הרוח מהאומנות.
זה דבר טוב להיות סבלני וזה גם בריא מאד, אתה רק צריך ללמד את עצמך להיות כזה.
הלחץ הזה שהורס את השקט הנפשי נמצא בראש והוא מפוזר בכל כך הרבה מקומות באישיות שהגיע הזמן לעשות סדר ולהתחיל להבין שאין שום טעם להיות לחוץ. קח את הזמן בהשקפה חדשה ותשנה את עצמך לאדם רגוע, שתוכל יום אחד לשבת ולהנות בשלווה רק מלנשום אויר ובהתפרצות של רגש אמיתי אולי יבוא לך לצייר.
ישן 24-06-2008, 11:09
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile

אני חושבת שדווקא לצייר לפי רפרנס, ממש עוזר מאוחר יותר כשמציירים מהדמיון. כי אתה כבר יודע איך דברים בנויים במציאות, ואתה רק צריך לעבור את הקושי של לראות בראש את מה שאתה רוצה לצייר, ואחרי זה, עם הכלים שקיבלת מהציור לפי רפרנס, זה צריך ללכת בצורה די חלקה, ולצאת נכון מבחינות אנטומיות למשל.
אתה יכול גם להקל על המעבר מרפרנס לציור מהראש, בכך שתחליט מה אתה רוצה לצייר, ותשתמש ברפרנס רק לחלקים מסויימים שאתה מתקשה בהם. זה מה שאני עושה הרבה פעמים.

אני אישית לא ראיתי בעיה פרופורציונלית יותר מדי גדולה בתמונה שהעלית. אבל שוב, אם אתה חושב שיש לך בעיה, תשתמש לרפרנס לחלקים שונים. [=

בקשר לסבלנות, אני חושבת שזה משהו שאנחנו נתקשה לעזור לך איתו. ברגע שזה משהו שחשוב לך, וגורם לך לאושר מסויים, אתה תלמד להעריך ולהשקיע יותר.

בהצלחה בהמשך הדרך [=

ישן 25-07-2008, 18:42
  adi-z adi-z אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08
בנוגע ל"בעייה"

היי....
קראתי את מה שכתבת ואני יכולה לתת לך הצעה קטנה.
אני שבניגוד אלייך לא מסוגלת לצייר משהו קיים בכל צורה ואופן כל ציור שאני מציירת ואתה יכול גם לראות אותם אם תרצה.
אני מציירת מהראש ,הכל פרי הדימיון שלי ובנוסף צוכל לראות שהציורים שאני מציירת קצת מוזרים בסגנון מיסטי ולא מוגדר(ככה לפחות אני חושבת). בכל מקרה בכל ציור שלי אני מקבלת השראה מדברים שאני אוהבת או גורמים לי עיניין. אתה יכול לנסות את זה גם לנסות לבחור משהו שאתה אוהב או שנותן לך "מוזה" ותראה שברגע שתרצה לצייר אתה כבר לא תחשוב על הזמן שאתה יושב ומצייר הרעיונות פשוט יזרמו והיד תתחיל להשתגע על הדף ואל תדאג מפרופורציות זה דורש קצת אימון והרבה רצון .
אני יודעת שאם תמשיך ולא תוותר לעצמך תצליך ואם תרצה להעלות עוד ציורים אני מאמינה שחברי הפרש יעזרו לך .
בהצלחההההההההההההההההה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:14

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר