לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-06-2008, 00:37
  orl2006 orl2006 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.05
קטעים [שאלה]בקשר לטבלת MySQL והכנסה של נתונים בעזרת PHP לתוכה

שלום לכולם! D:
יש ברשותי קוד טבלת MySQL מסוימת, שללחו לי בתור דוגמא, והוא:
קוד:
-- Accounts table CREATE TABLE Accounts ( account_id SMALLINT UNSIGNED NOT NULL, username VARCHAR(50) NOT NULL, password VARCHAR(32) NOT NULL, mail VARCHAR(100), last_connection DATE, last_ip VARCHAR(15), date_creation DATE, date_modif DATE, date_delete DATE);

עכשיו, יש לי כמה שאלות:
1. מה זה SMALLINT UNSIGNED?
2. NOT NULL?
3. DATE?

כלומר, בעצם מה כל דבר מחייב שיקרה? או עושה?
ודבר אחרון, אם ברצוני להכניס נתונים לכל השדות האלו, מה אני צריך לעשות? ואם ברצוני להשאיר שדות מסוימים ריקים? לכתוב NULL? אני שואל את כל השאלות הפשוטות האלו בשביל לוודא שאיני טועה.

למה אני בעצם משלים את הקוד הזה לדוגמא?

קוד:
INSERT INTO Accounts (account_id, username, password, mail, last_connection, last_ip, date_creation, date_modif, date_delete) VALUES ();

תודה מראש,
orl2008. =]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-06-2008, 09:07
  משתמש זכר vadim88 vadim88 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orl2006 שמתחילה ב "[שאלה]בקשר לטבלת MySQL והכנסה של נתונים בעזרת PHP לתוכה"

1. SMALLINT זה סוג של DATA TYPE במסד נתונים הוא יכול להחזיק את הערכים בין -32767 +32767.
UNSIGNED זה משנה את הטווח של הערך המספרי לדוגמא אם סוג העמודה במסד הנתונים למעלה הוא SMALLINT זאת אומרת שהטווח שלו הוא בין -32767 +32767 אז ברגע שתגדיר אותו ל UNSIGNED הטווח יהיה 0 עד +32767.
2. NOT NULL אומר שהתוכן בעמודה הזאת לא יכול להיות ריק זאת אומרת שחייב להיות תוכן ברירת מחדל במידה ולא הוכנס תוכן לכן במידה והגדרת עמודה ל NOT NULL עליך להגדיר DEFAULT כלשהו לעמודה.
3. DATE זה תאריך לרוב במסד ברגע שמגדירים עמודה בתור DATE הנתונים אמורים ("אמורים") להשמר שם בצורה : 08-11-2008 00:00:00.000

במידה ואתה רוצה להכניס נתונים לטבלה הזאת אתה משתמש בשאילתה שהצגת רק נותן לה נתונים בדוגמא הבאה:

[sql]INSERT INTO Accounts
(account_id, username, password, mail, last_connection, last_ip, date_creation, date_modif, date_delete) VALUES
('1', 'vadim', md5('password'), 'admin@localhost.com', 'something', '127.0.0.1', '08-11-2008 12:13:13.0000', '08-11-2008 12:13:13.0000', '08-11-2008 12:13:13.0000');[/sql]

כמו כן אני חושב שאת העמודה

קוד:
account_id SMALLINT UNSIGNED NOT NULL,

עדיף שתשנה ל:

[sql]account_id SMALLINT UNSIGNED auto_incremenet,[/sql]

ככה לא תצטרך להגדיר כל הזמן ID בעצמך לטבלה אלה זה יעלה באופן אוטומטי.

במידה ויש לך עמוד שהיא NOT NULL ולא הגדרת לה ערך ברירת מחדל (ממש לא מומלץ עדיף להגדיר ערך כלשהו או אפילו חייב)
אז פשוט תשים מרכאות ריקות '' וזהו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:16

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר