לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-07-2008, 21:32
  rom10 rom10 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.07.03
RAID, כמה שאלות...

שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שישמש כשרת לאחסון וגיבוי קבצים. חשבתי על לוח עם בקר מוכלל כמו ה GA-EP35-DS3R של ג'יגהבייט, שני דיסקים של 500GB כל אחד ולהפעיל אותם ב RAID1.

אני חושב שהבקר המוכלל שיש בלוח הזה הוא מה שנקרא FAKERAID. זה כלשעצמו לא מפריע לי כי לא יידרשו ביצועים גבוהים במיוחד מהמחשב הזה, ולמעשה אף אחד לא יעבוד עליו, והגיבויים יעשו דרך הרשת הביתית. הבעיה שמטרידה אותי היא התמיכה שנדרשת מהמע' הפעלה כדי שהעסק יעבוד. לא מפריע לי שהמעבד הראשי יבצע את החישובים הדרושים להפעלת המערך והביצועים כביכול ייפגעו, אבל כן מפריע לי שאני צריך דרייברים ותמיכה מצד המע' הפעלה כדי שזה יפעל.
האם יש אפשרות להפעיל את הבקר מבלי להזדקק לתמיכה של מערכת ההפעלה? יש אפשרות שמערכת ההפעלה לא תתערב בניהול המערך למרות שהבקר לא בקר "אמיתי"?

שאלה נוספת היא כיצד לנהל את העסק ברמת התוכנה. מכיוון שאין לי ניסיון עם לינוקס אני לא מכיר פתרונות שיש לעולם הזה להציע ולכן אשמח אם מישהו שמבין בכך יוכל להציע הצעות. אם אני הולך על לינוקס, אז איזה הפצה תתאים לצורך העניין? כמו כן, איך לבצע את הגיבויים עצמם? להקים שרת FTP שכל יום כל משתמש בבית (יש 3 מחשבים) יעלה קבצים שהוא רוצה לשמור לתיקיה שלו? יש פתרונות אוטומטיים? נגיד תוכנה שתיצור קובץ IMAGE לכל הכונן ותעלה את זה לשרת הגיבוי וכל פעם תעדכן את הקובץ הזה בהתאם לשינויים?

בקיצור אני צריך הדרכה וייעוץ כדי שהעניין יעבוד חלק ויהיה כמה שיותר יעיל.
המון תודה, רום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-07-2008, 02:01
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rom10 שמתחילה ב "RAID, כמה שאלות..."

fakeraid לינוקס יודעת לנהל יותר טוב מרוב בקרי הבלאי שמגיעים עם הלוחות אם...

חפש בגוגל על MD.

וכן, לינוקס יודעת לבצע RAID1 גם על הכונן שממנו עולה מערכת ההפעלה, פשוט משום שבלינוקס אין שום כתיבה לדיסק לפני שמערכת ההפעלה (יענו - הקרנל) מסיימת לעלות, ויש RAID Autodetection כבר בשלב אתחול הקרנל (המחיצות מסומנת כסוג מחיצה מיוחד - fd - raid autodetect ואז הקרנל עושה השוואות בין המחיצות כדי לגלות איזה צמדים הם שווים...)

אתה תראה בעלייה משהו בסגנון הזה בערך:

קוד:
Autodetecting RAID arrays md: considering hdb1 ... md: adding hdb1 ... md: adding hda1 ... md: created md0 md: bind<hda1,1> md: bind<hdb1,2> md: running: <hdb1><hda1>

החסרון (בעיני אנשים מסויימים, אני משער) - הוא שה RAID של לינוקס פועל על מחיצות ולא על התקנים שלמים. מי שרוצה התנהגות דומה, יכול לבצע LVM על גבי RAID (זה כבר טיפה יותר מסובך, אבל אפשרי ) ואז לנהל את המחיצות עם LVM, כאשר הוא לא מתעסק יותר ב RAID מעבר להתקנה (ולהחלפת דיסק במקרה של תקלות), ואז זה דומה מאוד ל RAID חומרה.

היתרון של עבודה במוד של מחיצות, יכול לאפשר להריץ RAID5 ללא כל בקר מיוחד. איך? משתמשים במחיצה קטנה מאוד לאתחול, שאותה עושים כ RAID1, על כל הדיסקים (גם אם זה עשרה...), ואת מחיצות המידע, עושים ב RAID5. כך גם ה RAID יכול להטען במהלך העלייה, כי הוא זמין מכל דיסק שממנו המערכת תעלה, וגם אפשר לנצל את המהירות ואי-הבזבוז של RAID5 (כמובן, שצריך להתחשב בזה ש RAID5 היא פעולה "רעבתנית" בהרבה מ RAID1 שבסה"כ סתם מכפילה את ה I/O מה שלא נורא כשעובדים עם SATA...)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:57

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר