לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-05-2005, 10:43
  AvnerYaron AvnerYaron אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.06.04
ניר שלום,
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nir-vana שמתחילה ב "דגל שחור"

מבחינת הצילומים - תמונות בעלות אופי עתונאי, שמסקרות את ההפגנה. הפריימים די פתוחים, כשהמטרה היא להראות את מספר המשתתפים, הרכבם האנושי ובעיקר את הכרזות ומה שכתוב עליהן. מאחר ובחרת כמה תמונות, אולי היה רצוי לתת גם תמונה יותר סגורה של מפגין/ה בודד, הבעות פנים, שלט מקרוב וכו'.

מבחינת התוכן - יש מסר ברור מהצורה שבה הצגת את התמונות. אתה נראה מזדהה עם מהות ההפגנה, והעלית אותם לפורום הזה לקבלת תגובות, ולפתוח דיון. זה לא נראה לי המקום הנכון לפרסם את ההפגנה הזו. אני מכיר את המקרה די מקרוב, ויודע מה עבר על הקצין, למה ירו בילדים ומה הוחלט לעשות בקצין בסופו של דבר.
הכללה הנוראית הזאת - צה"ל=רוצחים מקוממת ביותר. כל צה"ל רוצחים? גם אתה וגם אני משרתים ושרתנו באותו צבא. האמנם אלה פנינו??? אתה מפרסם תמונות של דגל ישראל מגואל בדם (או סתם צבע אדום...). ניר - הדבר פוגע מאוד.
השורה התחתונה היא כזאת - 2 נערים מבית ליקיה שוכבים עכשיו מתים. המלחמה היא דבר מגעיל ומתועב. יותר מדי אנשים שילמו בחייהם בגלל טעויות אנוש שנסיבות המלחמה גורמות. מכאן ועד הבעת הדברים בפורום צילום הדרך עוד מאוד ארוכה.
אשמח להתייחסותך, ולתגבות נוספות של חברי הפורום. תודה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-05-2005, 12:36
  mickie mickie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.12.03
זכותך בהחלט להביע דעתך נגד ההפגנה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי AvnerYaron שמתחילה ב "ניר שלום,"

וזה בדיוק מה שעשית ואין לי כל בעיה עם זה. זכותו של ניר להביע את המחאה הפוליטית שלו
בכל דרך ובכל מקום. וזו ממש לא זכותך לנסות למנוע את זה ממנו, בתירוץ שכאן זה פורום צילום
וזה לא המקום. זה שחוק, זה דמגוגי וזה מזמן כבר לא עובד.
ובענין השלטים עם האמירות המאוד קשות, ש"מאשימות" את צה"ל, הרי ברור שהמחאה מופנית
אל הדרגים הפוליטיים, ששולחים את הצבא למלא פקודות, ולא אל החיילים והקצינים. כי כפי שכתבת,
כולנו שרתנו בצבא הזה וכולנו אוהבים אותו. אבל אסור לנו להתעלם ממה שקורה
בשטח. וקורים דברים קשים ורעים כבר יותר מדי זמן, ואי אפשר להמשיך להסתתר מאחורי
התירוץ של "טעויות אנוש" ולהמשיך בזילות החיים האיומה שלנו של שלא נמנים על העם שלנו. ואסור להמשיך לשתוק.
ישן 07-05-2005, 18:04
  AvnerYaron AvnerYaron אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.06.04
שלום גם לך,
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי mickie שמתחילה ב "זכותך בהחלט להביע דעתך נגד ההפגנה"

אם היית קורא קצת יותר בעיון את תגובתי, אני מניח שלא היית מתפרץ ככה.
התגובה מחולקת ל-2. בצד הצילומי יש לי ביקורת על תמונות שחוזרות על עצמן, אמנם בעלות אופי עתונאי אבל לא מגוונות מספיק. בטח לא זו שמצולמת מרחוק ובאמצע עוברות מכוניות...
אתה בודאי יודע, וניר יכול ללמד את שנינו ביחד - איזה אופי תמונות אנחנו מפרסמים כאן.
תמונות שהן בעלות ערך הפגנתי, פוליטי הן טובות למטרתן. הן הרבה פחות עובדות בפורום שמתיימר לעסוק גם בתוכן ובמהות ולהעביר מסר - אבל בעיקר דרך הצד האומנותי והיצירתי שבתחום הצילום.
הויכוח הפוליטי איתך הוא לא רלוונטי כרגע בכלל. כמו שניר מכיר אותי, אני ממש לא בצד ההוא. טעוני יכולים להיות "שחוקים" ואפילו דמגוגיים. הבעיה שלך היא שאתה לא מכיר מספיק את המקרה המדובר ואתה מתפרץ לחינם. כמו שאמרתי בתגובתי הראשונה - בשורה התחתונה יש לנו 2 גופות של ילדים - וזה מה שחושב באמת. כל טעויות האנוש שקורות במלחמה, ועובדה שקורות, לא יחזירו לחיים את הילדים האלה. יש בפרש מספיק פורומים שמתעסקים בנושאים הכואבים האלה, וזו מטרתם. מאחר ומבחינה צילומית התמונות הן די פושרות, נראה שלא זה המקום לפרסמן - וזאת היתה הכוונה.
דגל ישראל אדום, והכרזה "צהל=רוצחים" רק לשם ההפגנה - אינם צריכים להיות כאן.
ישן 08-05-2005, 00:49
צלמית המשתמש של nir-vana
  nir-vana nir-vana אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.03
שלח הודעה דרך ICQ אל nir-vana שלח הודעה דרך MSN אל nir-vana Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי AvnerYaron שמתחילה ב "ניר שלום,"

אבנר שמחתי לקרוא את תגובתך העניינית.
עצם הבאת התמונות לא בהכרח מציינת הזדהות שלי עם כל שלט ובודאי לא עם שלטים מכלילים כמו "רוצחים". היו בהפגנה הזו אמירות בוטות שלא מסתדרות לי כל כך עם "שמאלנות". היו אחדים שנראה לכאורה שמשבחים מיליטריזם פלסטיני, במקביל למחאה נגד המיליטריזם הישראלי. נראה לי לפחות שזה היה מיעוט לא מייצג, שיודע רק לצעוק סיסמאות בלי לחשוב. אני לא חושב שהם ישיגו משהו מלבד אנטגוניזם. אני מאמין שרוב המשתתפים רוצים לחזק דווקא את השלט שמעל, זה שמדבר על שותפות. כמו שאתה מכיר אותי אני בינהם ואני מתכנן אפילו לנסח את יוזמת השלום שלי בכתב להעלות כעצומה לרשת
מצד שני אני מזדהה עם מטרת ההפגנה שבאה לבקר מסגרת שהיא לדעתי מעוותת. אני לא מוצא הגדרה אחרת למסגרת שלפי האתיקה שלה נענשים חמור יותר אם לא מצדיעים לרס"ר, או אם מבריזים לאיזה יום יומיים, מאשר אם הורגים איזה ילד שנולד במקום הלא נכון.
אין ספק שיש בתמונות דברים מקוממים. מנגד אותי מקומם כל פעם מחדש לראות מנגלים, צבא ודת כמייצגים את הישראליות. וגם היו כאן תמונות עם מסרים שנויים במחלוקת מצד ימין. אני חושב שנכון להעלות ולדון בהן בצורה שקולה גם אם יש תמונה שהיא קשה לעיכול.
לגבי התמונה עם הרכב, רציתי להכניס אותו כניגוד בגלל שזה רכב צבאי אבל מודה שזה לא מספיק ברור.
לגבי השרות הצבאי שלי, לדעתי זו טעות מצערת ובזבוז של שלוש שנים.

ישן 09-05-2005, 12:30
צלמית המשתמש של nir-vana
  nir-vana nir-vana אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.03
שלח הודעה דרך ICQ אל nir-vana שלח הודעה דרך MSN אל nir-vana Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי AvnerYaron שמתחילה ב "תודה ניר !"

הייתי מעדיף לא להתעצב במוסד פאשיסטי וכוחני, לא בכפייה. עצם זה שרוב אזרחי המדינה מגוייסים בכפיה למסגרת לא חינוכית במיוחד, שמקדשת את הכוח, המאצ'ואיזם והרדידות, זה גם מה שמדרדר את החברה כולה להיות כזו.
את הצבא עברתי בסדר כי השתדלתי להסתכל בצורה אופטימית ולחוות את השירות בצורה חיובית למרות התנגדותי האידיאולוגית. מה גם שהיא היתה פחות חריפה, אז הייתי יותר קונפורמיסט. היום אני בז לקומפורמיזם של החברה. אני חושב שמסגרת מעצבת היא זו שנותנת לך כלים לחשוב בצורה עצמאית ולא זו ששוטפת לך את המוח שהאפס עם הדרגות על הכתפיים הוא אלוהים.
אחר כך הם הופכים להיות "מנהיגים"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:54

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר