17-08-2008, 21:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,393
|
|
מרק בורגול (זהירות, ממכר!)
די פשוט להכין את זה האמת.
אני מצטער על התמונות, אני יודע שההכנה נראית לא מפתה בכלל, וחלק מהתמונות נראות גועל נפש, אבל תאמינו לי שהתוצאה שווה!
(המדריך נכתב בלשון זכר, אבל גם נשים מוזמנות לנסות את כוחן! )
אז.. בואו נכין מרק בורגול.
מצרכים:
- בורגול, כמובן. ושיהיה "בורגול דק". אולי תמצאו אותו בתור השם "ג'ריש".
- 2 בצלים קטנים או 1 גדול.
- 5 עלי דפנה.
- 4-5 כפות רסק עגבניות.
- כף אבקת מרק.
- כף מלח.
- חצי כף פלפל.
- מעט שמן.
- מים.
- סיר!
הכנה:
למי שלא יודע, בורגול (או ג'ריש כמובן) נראה כך:
לוקחים כוס מזה, ושמים בקערה. שופכים מים קרים עד שהקערה מלאה:
בינתיים הבורגול "יתפח" ויכנסו אליו נוזלים. לוקחים סיר, שמים בו ממש ממש קצת שמן, רק שיכסה במילימטר את השכבה התחתונה ולא יותר, חותכים את הבצל(ים) לרבעים, ומטגנים עד שהבצל משחים קצת:
זה הזמן להוסיף מים עד לחצי מגובה הסיר, ואת עלי הדפנה (4-5 עלים יספיקו) ואת אבקת המרק. עלי דפנה אפשר לקנות גם בקופסאות כאלה:
אחרי ששמים מים, עלי דפנה ואבקת מרק:
כשזה רותח, מוסיפים את הבורגול (שהיה בקערה!), רסק העגבניות, המלח והפלפל:
(אתם עוד איתי? זה נראה לא משהו אבל זה יוצא דלישס! )
אחרי שזה רותח שוב, לוקחים כף מחוררת ומוציאים את הבצל ועלי הדפנה:
כשזה מגיע שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, ושמים טיימר של 15 דקות, כשכל 3 דקות כדאי לערבב את המרק. כשנגמר הזמן, מכבים את האש ושמים את הטיימר ל-5 דקות נוספות ומערבבים באמצע שוב. כשהזמן הזה נגמר - האוכל מוכן, בתיאבון!
גמרתי עכשיו 3 מנות, היה מדהים.
תהנו!
|