|

21-08-2008, 18:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
|
|
כולם צועקים ג'וליאני ג'וליאני בגלל שהוא איזשהו סמל לנקיון העיר ניו יורק.
נכון שקיימת הפרדת רשויות מלאה שם והוא המפקד של השוטרים שלו, אבל המהלך שעשה היה נכון, כואב מאד, אפילו כואב מאד מאד. הוא (בעצתי) שלח שוטרים שניקו את העיר עם מטאטים. אשכרה ניקו כמו זבל את ההומלסים ומוכרי השעונים וסוחרי הסמים וסתם טפילי רחוב. הוא הבהיר לכולם שהוא הבוס והוא משוגע והשוטרים שלו יותר משוגעים. והכל היה מגובה ומסודר והחוק עמד לצדו לאורך כל הדרך הקשה הזו. לא שהיום מנהטן היא סינגפור, עדיין יש סיכוי לקבל דקירה ולהשדד באיזה פרוג'קט בלואר איסט, ואני עדיין בתוך מנהטן, לא מדבר של שאר השכונות.
הנקודה היא שהאזרחים הם חארות ויכשילו מהלכים כאלה לא פחות מהפוליטיקאים, זו דעתי.
אסור מצד אחד להתייאש, אחרת תקום עם מכונית חונה אצלך בתוך הגינה של הבית, וכמובן זה במקרה הטוב.
קשה להסכים עם הקביעה שאין מה לעשות. עד כמה שהיא נכונה, קשה ואסור להכנע.
אחרת שעון החול עובד ומתישהו יגיע הסוף. לא יהיה בטחון, לא יהיה שלום, לא יהיה פה טוב, משמע יהיה רע ויותר רע עד שייגמר.
לא יודע מה צריך לקרות, אבל משהו צריך לקרות.
צדק צ'נדלר כשאמר שהכל מתחיל בלזרוק לכלוך ברחוב.
הרי אין טיפת כבוד בסיסית לחוק. ישראל במקומות הראשונים בעולם בזיוף, הורדות לא חוקיות, תוכנות גנובות, סרטים מזויפים. יש פה ממש חנויות ותיקות שבעליהן די עשירים והם מוכרים סחורה מזויפת\ בגדים, סרטים, מוסיקה....יש מדינות שבהן תמצא את אותה סחורה על ידי רוכלים ותפחד בכלל לגשת אליהם.
צריך לבצע טיפול שורש, ואפילו עקירה, ואפילו השתלת עצם חדשה לרב האזרחים.
להוציא את העבריינות מבפנים מכל אחד ואיתנו זה לא דבר קל.
כאשר ברירת המחדל היא שהכל מותר, לך תסביר לילד שקיבל כרגע את הנגן MP3 החדש שלו, שאתה לא הולך להסביר לו איך מורידים שירים מהאינטרנט בגלל שזה לא חוקי. זה כמו לגנוב.
חבריך המבוגרים יגידו: תעזוב, תחנך אותו אחר כך, תן לו לשמוע כמה שירים.
וכאן מתחיל הרע, אני אינני מדבר עם גילון נקי, ואני בטוח שגם אתה.
פעולות שעבורנו הן פעולות יום יומיות ושגרתיות, נחשבות עברייניות בארצות מתקדמות משלנו, מתקדמות חברתית וחוקתית.
הייאוש מתגבר, זה אין ספק, אבל אם השחיתות השלטונית רק תגבר ולא תיפסק, והמדינה תהיה שייכת למשפחות הפשע שישלטו בשלטון המושחת והרקוב, אז חברי כנסת כמו מרציאנו, יתחילו לצוץ יותר ויותר, ויצטלמו מסתחבקים עם נותני החסות שלהם שאתה ואני קוראים להם משפחות הפשע. האזרח הקטן יסבול, ויקחו לו, וישתו לו, וירביצו לו.....
אנחנו חברה רעה, והכל מתחיל באזרח הקטן והעצלן והמדושן עונג.
זה שלוקח פירות יבשים מהסופר, מוריד סרטים באימיול (רק ומעולם לא קונה), חונה על מעברי חצייה, לא משלם מיסים (שמעתי אתמול את הקומבינה הטובה ביותר איך לא לשלם דוחות. אני מדבר על חייב של 100 אלף שקל דוחות שאי אפשר לגעת בו) גונב מע"מ.
זרקתי פה המון נושאים וקצת בלי קשר, אבל הכל מתקשר לזה שמתישהו צריכים להתחיל את המעשה, אחרת לא יהיה טעם בכלל.
השינוי צריך לבא מלמעלה ומלמטה בעת ובעונה אחת.
להחליט על הבראת ישראל. תנסה כן להתעלם מיהודים, ערבים ושאר המגזרים. פשוט להודיע למדינה ולאזרחיה שמתחיל שחר חדש (מקורי לא?).
האזרחים לא מחונכים פה ברמות קשות, וצריך להתחיל מבצעי אכיפה קשים.
אזור אזור, עיר עיר, כביש כביש.
לטפל באזרחים שחושבים שהם חפים מפשע, אבל למעשה הם צוברים עבירות קלות, שביחד הן מרגיזות ומיותרות. להלחלם במשפחות הפשע, להלחם בשחיתות, בועדי עובדים עבריינים.
יש לנו ארץ קטנה שמוקפת אויבים, אבל האויב הגדול נמצא בפנים.
נכונים כל המשפטים על עד שלא יהיה נקי מבפנים לא נוכל לנקות מבחוץ.
הבפנים מתפורר, וצריכים להחליף את ההנהגה כולה.
צריכים משיח אזרחי, בדמות מנהיג חדש וצעיר ודינמי וחזק.
חלום ? לגמרי. בלתי אפשרי בעליל ? לא בטוח. גם חלומות מתגשמים.
זה סיפור של כמה שנים להפיק את כל זה. אבל נבחרת מצוינת של שר חינוך חזק (אחד החשובים בחוליה) שר משפטים חזק, שר בטחון פנים, שר אוצרמשתף פעולה וראש ממשלה שינצח על כולם.
אני מקווה שדב חנין יזכה בתל אביב. לא בגלל שהוא מחד"ש. בגלל שהוא מטאטא חדש. קצת מפריע לי שהוא מגיע מחד"ש ושהוא למעשה בחד"ש, אבל האיש הוא אחד המשפיעים והחשובים בכל הנוגע לירוק, איכות הסביבה ויושר שלטוני.
להגיד על כל נסיון ורעיון שישר יגיע לחונטות ויהפוך לכלום, עדיף כבר להפנות את האנרגיות להשגת דרכון זר ולחפש דרכי מילוט (לי כבר יש דרכון זר, אבל אני מתכוון לנצל אותו לחסוך ויזות של ישראלים במסעותי האקזוטיים).
|
|