לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 27-08-2008, 12:55
  מנגינת החליל מנגינת החליל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.08.07
הודעות: 1,376
"השב"כ והמשטרה מפלים לרעה את אנשי הימין"

"השב"כ והמשטרה מפלים לרעה את אנשי הימין"

יום רביעי, 27 באוגוסט 2008, 12:02 מאת: יהושע בריינר, מערכת וואלה! חדשות



פינוי מתנחלים מחוות גלעד (ארכיון: רויטרס)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/63296-18.jpg]

"מתפרעי השמאל מניעלין ובילעין לא קיבלו עד היום רבע צו". מרזל (ריוטרס)

כך טוענים מתנחלים בגדה, שקיבלו הלילה צווי הרחקה מנהליים. לפי הערכות, הצווים נועדו למנוע מהומות במהלך מסיק הזיתים של הפלסטינים





עוד בכתבה:
פעילי ימין: "השטח יבער"»





האם מערכת הביטחון מתכוננת לקראת פינוי מאחזים בלתי חוקיים? צה"ל הגיש הלילה (רביעי) צווי הרחקה מנהליים לשלושה פעילי ימין מרכזיים, לפיהם עליהם להתרחק מאזור יהודה ושומרון במהלך שלושת החודשים הקרובים. הצו, החתום על ידי אלוף פיקוד המרכז גדי שמני, ניתן למאיר ברטלר, דוד ליבמן מעדי עד ולעקיבא כהן מיצהר, סמוך לשעה שלוש בלילה, ולדברי הפעילים עשרות שוטרים הקיפו את בתיהם.



על פי הערכות, הצווים ניתנו לשלושה כדי למנוע הפרות סדר במהלך מסיק הזיתים העונתי של הפלסטינים. עם זאת, לפי הערכה אחרת, במערכת הביטחון מתכננים לפנות מספר מאחזים בלתי חוקיים באיו"ש בתקופה הקרובה.



"באמצע הלילה הקיפו עשרות שוטרים את הבית שלי, והגישו לי את הצו", מתאר ברטלר לוואלה! חדשות, "צו כזה הוא לא טבעי, לא מוסרי ולא ערכי. עידן הקג"ב נגמר, אבל אצלנו ממשיכים לחלק צווים מנהליים שמזכירים משטרים אפלים, כאשר מרחיקים אדם מהבית שלו מבלי לתת שום הסבר".



"יש לי אישה בהריון ושני ילדים וכולנו עכשיו צריכים למצוא בית חדש בתוך שלושה ימים", הוסיף ברטלר. "כנראה רוצים להשבית את הפעילות ההתישבותית, אבל אני מבטיח שאנחנו נגייס את הכוח הציבורי כדי להתמודד עם זה".



פעילי ימין ביהודה ושומרון אמרו בתגובה, כי "השטח יבער לאור הצווים הדרקוניים הללו". יו"ר תנועת חזית יהודית לאומית ופעיל הימין ברוך מרזל אמר בתגובה כי "השב"כ והמשטרה מפלים שוב את פעילי הימין, כאשר מתפרעי השמאל מניעלין ובילעין לא קיבלו עד היום רבע צו, אך אנשי ימין מורחקים מבתיהם ללא שום סיבה הגיונית".



פעילי ימין: "השטח יבער"



"הוצאת הצווים נובעת מצורך ביטחוני מובהק, ומטרתה לנטרל את מסוכנות הפעילים לשלום הציבור וביטחונו". עלייה לחומש (ארכיון: רויטרס)

פעילי ימין ביהודה ושומרון אמרו בתגובה, כי "השטח יבער לאור הצווים הדרקוניים הללו". יו"ר תנועת חזית יהודית לאומית ופעיל הימין ברוך מרזל אמר בתגובה כי "השב"כ והמשטרה מפלים שוב את פעילי הימין, כאשר מתפרעי השמאל מניעלין ובילעין לא קיבלו עד היום רבע צו, אך אנשי ימין מורחקים מבתיהם ללא שום סיבה הגיונית".



פרסומת

ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, אמר כי "הטלת צווי הגבלה היא אצבע קלה על ההדק מצד מערכת השלטון". לדבריו, "מצער שמסיק הזיתים של הפלסטינים ביהודה ושומרון חשוב יותר מחיי חיילי צה"ל. בעוד שלפעילי השמאל המסכנים את חיילי צה"ל בבילעין וניעלין לא מוציאים צווי הרחקה – יוצאים צווים כאלה נגד יהודים מחשש להפרעה למסיק זיתים. זוהי פגיעה קשה בזכויות האדם והאזרח של אזרחים במדינה ומתמיה שפגיעה זו מופנית רק נגד צד אחד במפה הפוליטית".



גורמי ביטחון אמרו לוואלה! חדשות, כי "בחודשים האחרונים הצטבר מידע כי השלושה מעורבים בהובלה והכוונה של פעילות בלתי חוקית ואלימה נגד פלסטינים וכוחות הביטחון, שמסכנת את הסדר הציבורי באיו"ש השלושה השתתפו בעבר באירועים אלימים ובפעילות מכוונת נגד צה"ל. הוצאת הצווים נובעת מצורך ביטחוני מובהק, ומטרתה לנטרל את מסוכנות הפעילים לשלום הציבור וביטחונו".
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:36

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר