לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 29-09-2008, 00:38
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
הפגנה נגד הרג פליטים התקיימה מול משרד הביטחון (?!)

בעקבות העלייה במקרי ההרג של פליטים שביקשו לעבור את הגבול ממצרים לישראל, קיימו הערב עשרות הפגנת מחאה בתל אביב


עשרות מפגינים מחו הערב (ראשון) על המצב הקשה של הפליטים מאפריקה. בהפגנה שהתקיימה מול משרד-הביטחון, טענו המפגינים כי גירוש הפליטים שמגיעים מגבול מצרים נעשה בהוראת שר הביטחון ולכן הוא האחראי לגורלם של אותם פליטים. בהפגנה נטלו חלק ארגונים רבים: רופאים לזכויות אדם, מוקד הסיוע לעובדים זרים, קו לעובד, המרכז לקידום פליטים אפריקאים, הפורום לזכויות הפליטים ועוד.

http://news.walla.co.il/?w=//1354056



חבל, חבל שארגוני שמאל קיצוני כאלה ואחרים לוקחים טרמפ על הנושא החשוב והנתון בסימן שאלה של הטיפול בפליטים האפריקאים ומשתמשים בו כדי לנגח את המדינה. אם מצרים יורה בפליטים הרי שהאחראית הראשונה לגורלם היא מצרים ויש לקיים הפגנה מול שגרירות מצרים. ברור שאותם ארגוני שמאל צבועים לא יעשו זאת
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 30-09-2008, 00:29
  מ.ציפור מ.ציפור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.09.08
הודעות: 1
מה פליט לדעתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "הפגנה נגד הרג פליטים התקיימה מול משרד הביטחון (?!)"

מהו הפליט?

מהו לדעתי הפליט הבא אלינו – שנת 2008. מה התנאים שגרמו לו להיות פליט, לקום ולברוח מארצו ולחפש מקום בו יוכל לישון, לאכול, לחשוב, לאהוב בחופש מלא? מי הם הגורמים האחראיים למצבו? האם לנו כישראלים, כחלק מהעולם המערבי, כחלק מהחלק השבע באנושות, יש יד ורגל במצבו? האם גם לנו כישראלים מוטלת אחריות לעוולות שעוללו ועוד מעוללות המדינות האימפריאליסטיות לבני העולם השלישי? האם גם לנו חלק בניצול האדמה, בניצול כוח העבודה הזול, בשימור הבערות שהיו מנת חלקם של אותם בני אדם, אותן נשמות, שנולדו במקום הלא נכון? האם בכך שאנו רוכשים מוצרים שונים שיוצרו בדם, יזע ודמעות של ילדים קטנים, שעבדו שעות רבות בשכר רעב, אנו מנציחים את הפער בינינו לביניהם? האם אנו מודעים מספיק לסבל ולייאוש הספוגים במוצרים אלו? האם באיזשהו מקום בנו אנו חשים אחראיים למצבם? האם אנו מודעים לכך שבכדי שלא ייפסק המעיין הנובע הזה של טוב ומותרות דאגנו, כבני העולם הראשון, להמליך עליהם מלכים? דאגנו לפטם את אלה שהפכו לרודנים, מילאנו את מרתפי ארמונותיהם באוצרות רבים, חינכנו את ילדיהם, וזאת כדי שנוכל לבזוז את המחצבים והתנובה השייכים לעם. את היהלומים והזהב של אפריקה, את העצים ביערות הגשם של דרום אמריקה, את הזהב השחור של המזרח התיכון, את התה של הודו, את כוח העבודה הזול של מזרח אסיה, והרשימה אינסופית!

ומה השארנו אחרינו מלבד בערות ואדמה חרוכה?

האם הרהרנו פעם מה מקור הכסף שאיתו הוקמה המדינה, מה מקורות עושרה של ארצות הברית, של אנגליה, של צרפת, של הולנד ושאר המדינות הקולוניאליסטיות? כמה אחוז מהעושר הזה אחוז בידיים יהודיות וכמה כסף יהודי הושקע בישראל?

לדעתי הפליט הוא במעמדו הזה לא מעט בגללנו ואנו במעמדנו לא מעט בזכותו. היום יש לנו הזדמנות להחזיר לו את חלקו. עלינו לקבל אותו כמי שהקיז דם עבורנו. כמי שממקומו בעולם הנורא והמייאש ממנו ברח סייע לנו להגיע למה שהננו עכשיו. עלינו להגיש לו כר עליו יוכל להניח את הראש ולנוח מעשרות שנים שבהם נעשקו הוא ואבותיו לפניו. עלינו לפתוח את הדלתות לא רק עבור אלו שבאים לעבוד כאן מתוקף הסכמים בין ממשלות- סינים, תאילנדים, פיליפיניים, הודים – במסגרת "קנו מאיתנו תוצרת (בעיקר נשק וטכנולוגיית לחימה) ותוכלו לשלוח אלינו עובדים" אלא גם עבור אלה שגבינו מהם את התשלום למפרע. אלה שנמלטים מסכסוכים פוליטיים ומצוקות שאנו יצרנו.

עלינו לקבל אותם, לשכן אותם, להלביש אותם, להאכיל אותם ולמצוא להם תעסוקה.

זאת חובתנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר