לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-10-2008, 22:12
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אני אסביר
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אשמח לשמוע למה הכוונה ב"הוצאה להורג בדם קר"?..."

לדידי, לאף אחד, גם לא לשליח המדינה, אין זכות לקחת חיים של אדם אחר. לא אנחנו נותנים חיים ולא אנחנו ניקח. יחד עם זאת, יש כמובן נסיבות חריגות והבולטת שבהן היא ההגנה העצמית הן במובן המיידי והפשוט והן במובן הרחב יותר של מניעת פגיעה באחרים בעתיד.
מבחינתי, חיסול מחבל או אויב אחר (מה שנקרא-"סיכול ממוקד") שלא ניתן לעצור בעדו באופן אפקטיבי באמצעים אחרים הוא בגדר ההגנה העצמית ולכן מעשה לגיטימי ומוצדק. ב"הוצאה להורג בדם קר" אני מתכוון להריגה של מי שנמצא בחזקתך וכבר לא מהווה סכנה. אינני פנאטי ואני מסכים שגם זה יכול להיות לגיטמי, אבל בנסיבות מיוחדות מאוד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-10-2008, 23:34
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אדם שיושב בכלא עד זיקנה לא מהווה סכנה לחברה הנורמטיבית
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב ""לא מהווה סכנה"?..."

אם הוא מהווה סכנה לאסירים מסוכנים אחרים...לא נורא
מי שרצח צריך לשבת בכלא במאסר עולם עד גיל 70-80. אחר כך שיצא החוצה, יווכח במה הפסיד ויתפגר מעצמו. אני חושב שזה הולם גם מבחינת הענישה וגם מבחינת הבטחת החברה.
מי שאנס בנסיבות מחמירות (לא כל מי שאנס עשה זאת כי הוא חולה מין מסוכן-יש כאלה שמסיבות אישיות/חברתיות/תרבותיות לא מבינים בדיוק מה הגבולות של מין בהסכמה ולגבי אלה יש סיכוי טוב מאוד שלא יחזרו על המעשה אחרי שיענשו) צריך לשבת בכלא כל עוד יש סיכוי סביר שיחזור על המעשה. קרי, כל עוד הוא לא מוכן לעבור טיפול מקיף שיכלול במידת הצורך גם סירוס כימי.
ישן 02-10-2008, 00:17
  rtasjugyth rtasjugyth אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.08
אז אתה לא כזה הומניסט גדול כמו שאתה חושב
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "זה נכתב כהלצה"

בוא נחלש את הגורמים ל"ענישה" לשלוש:
  • התפישה ש"על פשע צריך לשלם". אם אתה מסכים עם התפישה הזו, אז יש מקום להעניש, ואם לא אז לא. אם כן, העונש צריך להיות "שקול" לפשע באיזושהי צורה. לדוגמה: גנבת X שקלים ונתפסת; מלבד החזרת הגניבה, תחויב בקנס של X שקלים.
  • למטרות הרתעה. כאן יש בעיה מוסרית עקרונית מסויימת. יכול מאוד להיות שתעניש את הפושע בעונש חמור ממה ש"מגיע לו", כי העונש שמגיע לו לא מספיק לצרכי הרתעה. כדי למנוע מאחרים לבצע את אותו פשע, אתה תדפוק אותו יותר ממה שהפשע שלו מצדיק פר סה. אני לא אומר כן או לא על הרתעה, אבל זה גורם לך לתהות, מתי זה בסדר "לפגוע במעטים כדי להציל רבים" וכולי? אם המעטים האלה הם פושעים, אז אפשר להפיל עליהם עוד ועוד?
    תחשוב שכדי להרתיע אנשים מלעבור בלי מעבר חצייה / באדום (דבר שמסכן אותם עצמם, מסכן את הנהגים, ומסתבר שאיננו חוקי), בפעם אחת שהיית חוצה לא במעבר חצייה, היית חוטף 5 שנות מאסר. אז וואלה, אם הייתה מופעלת מדיניות כזאת (והיו מספיק שוטרים ברחובות כדי שבאמת תהיה הרתעה וכו'), אנשים לא היו עושים את זה, וחיים היו ניצלים. אבל 5 שנים בכלא על זה שעברת באור אדום? לא נעים...
  • וישנה הסיבה השלישית: נקמה. נקמה היא לא ענישה שבאה לייצר "צדק" על ידי פגיעה נגדית במי שפגע; נקמה היא לא ענישה שבאה להרתיע אנשים מביצוע עבירות דומות; נקמה היא לא ענישה שנובעות מהרבה סיבות אחרות שלא הזכרתי. נקמה היא ענישה של אדם שעבר עבירה, כדי שמי שמעניש אותו ירגיש טוב יותר. מרתיע או לא? לא משנה. ראוי לפשע או לא? למי אכפת. העיקר שנדפוק ת'בן זונה. זו נקמה.
זה מה שאתה אוהב?
ישן 02-10-2008, 01:28
  rtasjugyth rtasjugyth אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.08
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא שמתי לב שטענתי שאני הומאניסט גדול או בכלל..."

The goal of revenge usually consists of forcing the perceived wrongdoer to suffer the same pain that was originally inflicted.

הרוזן ממונטה-כריסטו זו דוגמה לנקמה, "ענישה פורפורציונאלית לעבירה" יותר קרובה למושגים של חוק וצדק.

ברור שלא לזה התכוונת כשכתבת למעלה "אני כן חושב שבענישה יש וצריך להיות אלמנט של נקמה". מה ההוא אמינא? שבענישה לא צריך להיות אלמנט "ענישה פורפורציונאלית לעבירה שנועדה לתת לקורבן ולחברה סיפוק מסוים"? אולי צריך ענישה בלתי-פורפורציונאלית, שמטרתה לא לתת סיפוק לאיש?

שנינו יודעים מה המשמעות של מילה נקמה, "ענישה פורפורציונאלית לעבירה" היא לא אחת המקובלות, בוא נאמר, ולכן שווה לחשוב שוב אם זה באמת רעיון טוב.

לילה טוב.
ישן 01-10-2008, 23:45
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
"אנס ורצח" זו רק דוגמא...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אדם שיושב בכלא עד זיקנה לא מהווה סכנה לחברה הנורמטיבית"

יש עוד כמה וכמה "תרחישים"/מעשים בגינם לדעתי יש לשלול חיים...
אני לא חושב שהאזרחים צריכים לדאוג לכלכלתו/מחייתו ושאר צרכיו של האדם שביצע פשעים כאלה !

הדוגמא שעולה לי עכשיו בראש היא המנוול שעונה לשם רוני רון !
והיה ויוכח מעל לכל ספק שהוא זה שביצע את המעשה המתועב אני ממש לא חושב שיש לו זכות לחיות וממש לא חושב שאני צריך לכלכל את האוכל שהוא אוכל !

ואם יוכח שגם אשתו ביצעה זאת דינה כדינו !

לרשימה הזו אני יכל להכניס את הנבלה שרצח את הודייה פימשטיין, רוצחי דרק רוט ואני מאמין שעם קצת זמן אוכל להביא שמות נוספים !
ל"קלאסה" הזאת של פושעים אני מתכוון.

אין לחיות הללו שום זכות קיום וגם לא על חשבון משלם המיסים !
ישן 02-10-2008, 05:33
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "הסולידיות שלכם משגעת באמת,לא..."

כבר צויין באשכול... יש בעיה עם עונש מוות - הוא בלתי הופכי.
אם עשית שגיאה בגזירת גזר הדין לאיש אשר איננו אשם, אתה לא יכול להגיד "אופס, מצטער... הנה חנינה מהכלא ופיצוי כספי"... [וזה מאוד אפשרי... זה קרה לא פעם ולא פעמיים והנה אשכול נהדר שיסביר לך עד כמה זה יכול לקרות עוד יותר בעתיד בזכות צעד ממשלתי שגוי]

עונש מוות כשהוא מופעל כלפי רוצחים יכול להיות מאוד יעיל.
היתרונות שלו פרוסות על מרחב יפה של השלכות אנושיות...
1. לא עולה כסף לתחזק אדם מת.
2. נקמה.
3. יראה.
4. פותר בעיית צפיפות בבתי-כלא.
5. אין חשש שיברח מהכלא וינקום במי שהכניס אותו.
6. אני מניח שאני יכול להנפיץ מלא סיבות למה זה טוב... דמיין ככל שאתה רוצה.

אבל אם הפשיעה תשתמש בחוק ההוצאה להורג לטובתה ותפליל אנשים מסויימים, זו דרך נהדרת לרצוח אנשים בצורה חוקית.
יותר מזה, מה אם הממשל רוצה לחסל חשבונות עם אישיות מסויימת?
מה יותר פשוט מלמכור איזה לוקש לעיתונות כדי להרגיע את הציבור ולבנות תיק לאותה דמות כדי להצדיק עונש מוות?

זו בעיה... זו בעיה לא כי אנחנו לא רוצים שאנשים פושעים ורוצחים חלילה ימותו...
זו בעיה ברגע שמי שעולה על הכסא החשמלי הוא אדם תמים... זו בעיה כשהאצבע המאשימה מכוונת אליך!
לך תוכיח שזה לא אתה... יותר מזה, לך תוכיח שזה לא אתה אחרי 10 שנים שהתגלו עוד ראיות בתיק שלך במשפט...
אהה... שיט, מאוחר מדי. אתה כבר סיקס פיט אנדר...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:23

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר