אל הטקס ההמוני בכותל לא יגיע הנשיא [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.news1.co.il/img/midBull.jpg] רב הכותל: הנשיא מעדיף הכנסת ספרי תורה [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.news1.co.il/img/midBull.jpg] המעמד השנה בצל פוליטיקה דתית, ויגיעו אליו רבנים ראשיים בעבר ובהווה
▪ ▪ ▪
אל מעמד זכר למצוות הקהֵל, הנערך מדי שבע שנים ברחבת הכותל המערבי, לא יגיע השנה נשיא המדינה שמעון פרס. מזה 21 שנה מציינת הרבנות הראשית לישראל את המצווה הנהוגה מדי מוצאי שנת שמיטה בטקס רב משתתפים בכותל, בו מתקיימת קריאה בתורה.
הנשיא המנוח יצחק הרצוג קרא בזמנו בתורה לפני 21 שנה (הוא היה בנו של הרב הראשי יצחק הרצוג), הנשיא משה קצב הגיע למעמד אך לא קרא, והנשיא שמעון פרס אפילו לא יגיע. בלשכתו אישרו כי לא יגיע ורב הכותל שמואל רבינוביץ מסר ל-NEWS1 כי בקשתו של הנשיא להשתתף במעמד הכנסת ספרי תורה ולבקר בסוכת הרב עובדיה יוסף ובסוכת הראשון לציון הרב שלמה עמאר נראית בעיניו ראויה ויש לכבדה.