לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-10-2008, 23:00
  barlev barlev אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.06
מיגון מרכבה סימן 2 מול מרכבה סימן 3 או 4
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ASDAS2 שמתחילה ב "חיל שריון"

שאלות טובות, שאני מניח שנובעות מהעליהום הגדול (ובהחלט לא מדוייק) שאחרי מלחמת לבנון השניה:

1. חטיבה 7 מבצעת את אותם הקווים שמבצעות החטיבות האחרות, כולל, עזה ולבנון.

2. דרך אגב, הקו בעזה אינו קו מסוכן מבחינת נ"ט לעומת הקו בלבנון או ברמת הגולן, מכיוון שכלי הנ"ט המתקדמים באמת אינם נמצאים בעזה.

3. ולעיקר - כלי נ"ט מתקדמים נמצאים ונמצאו ברמת הגולן ובלבנון, ההתמודדות של כל חטיבות הטנקים כולל חטיבת מרכבות 2 מילואים בלבנון, הייתה טובה ביחס לכל המלחמות בעבר ובמידה והצבא היה שומר על כשירותו לפני המלחמה (הנושא נדון עמוקות בדוח וינוגרד ומשתפר מאד מאז המלחמה) התוצאות היו טובות אף יותר - כמי שלחם במלחמה ומכיר את נתוני הירי והפגיעות, אני יכול לומר שבסופו של דבר, החיזבאללה עשה יותר רעש תקשורתי מאשר נזק, למרות האימון הרב והאמצעים שהיו לרשותו.

+++ ניתן לנתונים לדבר - גדודי חטיבה 7 פעלו לאורך כל הלחימה בעומק שטח לבנון, ספגו את מספר הנפגעים הנמוך ביותר! לגדוד 75 שפעל בחדירה העמוקה ביותר לשטח לבנון, לא היו נפגעים כלל ++++

אני רק יכול להניח שלא מדובר בגאוות יחידה בלבד (לא בטוח שחיזבאללה שמעו על קרבות עמק הבכא), אולי זה מעיד על משמעת האימונים בחטיבה.......;-)

זכרו, מטרת המפקדים שלכם (ומפתחי הטנקים) לנצח בקרב ובעיקר להחזיר אתכם הביתה בשלום (גם אם לא תמיד זה נראה כך).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-10-2008, 22:53
  barlev barlev אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.06
הנ"ט השרות בשריון ועוד...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי צחי980 שמתחילה ב "אבל אחי"

מלחמה היא דבר מסוכן לכולם, גם לשריון, גם להנדסה, גם לחי"ר ואפילו לטייסים וכניסה לעזה כמו כניסה ללבנון או לחימה ברמת הגולן, מסוכנים.

אל תיתן לעיתונים להפחיד אותך, כמו שכבר כתבתי, באמצעות תכנון צירים וקווי עמדות נכונים (הכנת המשימה) אימון נכון (ולא בהכרח רק באמצעות "חליפות מיגון" למינהן) וקרב משולב (ביחד עם חי"ר, הנדסה, אוויר וארטילריה), ניתן להתמודד עם הנ"ט, וגדודי חטיבה 7 במלחמה האחרונה, משמשים דוגמא מוצלחת לכך.

רעי, לכשתתגייס לשריון, תבין שזה נראה הרבה פחות גרוע מאשר מה שמספרים לך בעיתונים, והכל תלוי ברמת האימון של הצוות שלך.

הטנק הוא אלמנט "סקסי" ונוח ל"היטפל אליו", אבל, לכל חיל האוייב שלו:

לחי"רניק - הצלפים והארטילריה (40%-50% מסך כל הנפגעים בקרב).

להנדסה - המוקשים והארטילריה.

לטייס - הנ"מ.

לשריון - הנ"ט
וכו' וכו'

ושוב לחדד נקודה - בכל הקרבות והפעילות המבצעית של השנים האחרונות, עומס הפעילות של השריון לא פחת מזה של החי"ר, לעומת מספר הנפגעים הנמוך באופן מוחלט לשריון.

כמילואימניק וותיק, אני יכול לומר לך שמשעשע לראות מילואימניקים חי"רניקים, בני 38 עושים מסעות אלונקות, ומסתערים בריצה עם הכרס....לעומת טנקיסטים בני 38 שסוחבים איתם בעיקר את העוגיות מהבית ואת פק"ל הקפה לטנק.......הכל עניין של פרספקטיבה.......
ישן 23-10-2008, 08:51
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
אתה מצהיר פה הצהרות לא מבוססות.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי צחי980 שמתחילה ב "השתי שורות האחרונות שלך"

חיל השריון אכן פעל ועדיין פעיל בכל גזרות הלחימה בעזה, בלבנון ומדי פעם בשטחים.
אופי הלחימה קובע את תפקידו של השריון ואת החשיפה שלו לאיומים.
לדוגמא, בד"כ (לא תמיד) חיל השריון לא יפעל שטח בנוי, אכן היו מקרים כאלו גם בעבר הקרוב אבל הם עדיין מיעוט ורוב הנפגעים עשויים להיות חיילי חי"ר.

אני לא מכיר מספרים שמצביעים על כך שרוב הנפגעים בלחימה בעזה ובשטחים הם שריונרים.
בקשר למלחמת לבנון השניה אני אחפש נתונים, למרות ששוב נראה לי שהדברים שכתבת לא נכונים

הערה, להצהיר כל מני הצהרות בלי תימוכין זה חכמה קטנה מאוד, אם אתה רוצה להעלות טיעון מסוים תביא נתונים שתומכים בו.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:19

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר