לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-10-2008, 17:53
  yyoni yyoni אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.08
התשובה האירנית לטריפו: 666 המלקות

התשובה האירנית לטריפו: 666 המלקות

יום ראשון, 19 באוקטובר 2008, 12:43 מאת: עידן דורנר, מערכת וואלה! חדשות

תשעה גברים אירנים, שהורשעו בפגיעה בסדר הציבורי, קיבלו עונש של 74 מלקות לכל אחד.

רפורמיסטים במדינה חוששים מפגיעה בתדמיתה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/146483-18.jpg]

רוצח סדרתי באירן סופג מלקות לפני הוצאתו להורג (ארכיון:רויטרס)

בית משפט באירן גזר היום (ראשון) על תשעה גברים, שהורשעו ב"פגיעה בסדר הציבורי", עונש של 74
מלקות לכל אחד. השופטים טענו כי "התשעה פגעו בשלום הציבור, ניהלו קרבות רחוב והרסו רכוש
ציבורי".

העיתון האירני "סרמאייה" מדווח, כי גזר הדין ניתן בעיר קום, הנחשבת לעיר קדושה עבור האיסלם
השיעי. התשעה הואשמו כי הרסו 15 רכבים פרטיים, ושברו חלונות בעזרת מקלות ואבנים.

עונש המלקות הפך לשכיח באירן לאחר המהפכה האיסלמית בשנת 1979, אם כי כמעט ולא נעשה בו
שימוש בשנים האחרונות. פוליטיקאים התומכים ברפורמות במדינה, בהנהגת הנשיא לשעבר מוחמד
חתאמי, קוראים לבטל את עונש המלקות, בעיקר בגלל התדמית שהוא יוצר לאירן ברחבי העולם. לאחר
בחירתו של מחמוד אחמדניג'ד לנשיאות, הוא הבטיח להחזיר את ערכי המהפכה והרשויות באירן הכריזו
מלחמה בפשיעה ובפגיעה בערכי הדת.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-10-2008, 07:45
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
לא יודע על יש או אין פחי אשפה...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ליבני צדק, זה באמת בפרספקטיבה של תלמידי תיכון"

(לי לא זכור חוסר בפחים ) אבל אני יכל להגיד לך בוודאות שאם אתה תלך שם ברחוב ויקרה ויהיה לך דבר מה שתרצה להשליך אין סיכוי שתראה מישהו זורק את זה על הרצפה !
לא תראה שם מישהו משליך את הסיגריה מחלון הרכב לאחר שסיים להרעיל את עצמו....
ואם בסיגריות עסקינן - סתם קוריוז, הממשלה שם לא מעודדת עישון סיגריות !
הדבר בא לידי ביטוי בכך שמחיר של חפיסת סיגריות עולה שם כ 30 דולר סינגפורי שזה כ 90 שקלים !!!
פרט לכך , על כל חפיסת סיגריות מופיעה מדבקה ועליה מצויין שהעישון גורם למחלות ונזקים אך שלא כמו אצלינו שם גם מופיעה תמונה של גידולים סרטניים כאלה ואחרים ושאר נגעים...
ממש עושה לך חשק לעשן.......

ואם זה לא מספיק אז גם לא בכל "פיצוציה" ניתן להשיג סיגריות כשבאלה שכן אז החפיסות מוסתרות ולא מוצגות לראווה ליד הקופות כמו פה !

אפשר להתווכח אם זה נכון לעשות כך או לא או אם זה מוגזם או לא אבל ככה זה נראה כשהממשלה מחליטה להילחם בתופעה מסויימת !
החלטיות !... זה מה שאצלינו איבדו כבר מזמן...

ויש עוד המון דוגמאות מעניינות שלדעתי אפשר היה לאמץ אולי לא במתכונת הסינגפורית המקורית אך בהחלט שכן !
הבעייה היא שהמנטליות כאן כבר כל כך דפוקה ורקובה שזה מאוחר מדי...
ישן 20-10-2008, 18:06
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "במקרה הברזילאי יש מן ההומור מה שלא קיים בוורסיה הסינגפורית...."

גם בתאילנד יש תמונות זוועה של גידולים סרטניים מדממים על קופסאות סיגריות. בדיוק נזכרתי בתמונה אחת לפני יומיים אצל חבר על הקופסה. משהו מגעיל בגרון, איכסס.
ואני מעשן, באסה לראות את זה.

אני גם לא זוכר מחסור בפחי אשפה בסינגפור, אלא להפך. פחים ומאפרות בדיוק איפה שצריך.
וזה בדיוק מה שחסר בישראל למשל.
אני מוצא את עצמי הולך לעתים מעל 4-5 בלוקים ללא פח אשפה, מחפש היכן להשליך את הקקי של הכלבה. אני מרגיש ממש אידיוט להסחב עם זה ולעמוד ברמזור או סתם לעבור כביש עם שקית מלאה צואת כלבים ללא פחים באזור.

אני הכרתי כמה אנשי עסקים בסינגפור, אבל עם אחד, שהיו לי קשרים יותר עמוקים גם התחברתי.
בחור ממוצא טורקי שעבר עם משפחתו לסינגפור ומרוצה מכל רגע.
הוא הגדיר את זה באופן די ברור.
זה גן עדן, אבל יש לך חוקים בכניסה ובהתנהלות בתוך הארץ.
על מנת להרחיק אלימות הם מצנזרים סרטים ומענישים בצורה חמורה ומוגזמת סוחרי סמים ונשיק, וסתם אזרחים שמחזיקים נשקים באופן לא חוקי.
המהגרים שכל כך אוהבים את סינגפור מוותרים בכניסה על הרבה זכויות, אבל נהנים מזכויות אחרות ומשקט ושלווה תעשיתיים לא רעים.
הפשע לא חוגג שם, הזנות שם כמו כל מקום בעולם, אבל לא מהווה איום או בעייה כלשהי, העסקים מעולים, החינוך מצוין, הרחובות נקיים, יש עבודה, יש ים, יש מסיבות, רק תציית לכללים של גן עדן ואל תאכל מהפרי האסור (מסטיק)

וממש לא כדאי לנסות את שוטי הבמבוק הרטובים, אפילו לא למלקה אחת להערכתי.
אולי למלכה...אבל זו כבר העדפה של כל אחד עם עצמו

נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 20-10-2008 בשעה 18:08.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר