לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-10-2008, 11:15
  VuV VuV אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
שלח הודעה דרך MSN אל VuV
בעיה עם הפרופיל הרפואי

שלום,

לאחרונה אובחנו אצלי מספר בעיות גב חמורות, הקשה מביניהן היא מחלת שוירמן. בתכלס המשמעות היא שאני לא מסוגל להרים משקלים כבדים, וכבד זה יותר מ-5-10 קילו, ובמידה ואני כן מרים, זה עלול ליצור נזק חמור ובלתי הפיך לגב שלי. לצערי הרב, במצב הזה איני מסוגל לשרת כלוחם (אם אני לא מסוגל לעמוד אחרי שהתכופפתי להרים משו מהמגירה, איך אני יכול להרים פגז של טנק או תותח, או ווסט חי"ר?)

ברגע שאובחנו הבעיות האלה שלחתי פקס לצבא עם המסמכים הרפואיים המתאימים ואתמול זומנתי לאורטופד צבאי. הוא עשה לי בדיקה גופנית קצרצרה, רשם כמה דברים ושיחרר אותי. היום התקשרתי לברר האם נקבע לי פרופיל רפואי חדש (הקודם היה 82) והתברר לי שהפרופיל שנקבע הוא 72. כמו שאמרתי קודם, איני מסוגל ובקו התחתון גם אסור לי להרים משקלים כבדים, מה שידרש ממני בתור לוחם.

אני מתכוון לערער על ההחלטה הזאת, אבל קשה לי להאמין שיקבלו את הערעור, וגם אם כן, אני בספק אם מבדיקה קצרה ועיון במסמכים, בלי לשאול אותי אף שאלה, יקבלו את הערעור שלי. האם למישהו יש רעיון מה לכתוב או לנסות לעשות, מלבד להשיג חוות דעת נוספות?

תודה רבה, יואב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-10-2008, 12:36
  heathrow heathrow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.02.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי VuV שמתחילה ב "בעיה עם הפרופיל הרפואי"

תשמע, אני לא רופא ואני גם מתיימר להיות, אבל אני כבר למוד ניסיון בכל מה שקשור בגב אז אולי כדאי שתקשיב. שמעתי על מחלת שוירמן ומדובר על סוג של קיפוזיס משמע סוג של עקמת. גם אני סובל מעט מזה (קיפוזיס וסקולויוזיס), אומנם לא בצורה חמורה, אבל זה בהחלט מציק וכואב מדי פעם.

גם אני לפני הגיוס התלוננתי על כאבים בגב וגם אני נמנעתי מלהרים משאות עקב הכאבים האלו. די היה לי ברור שאין לי דרך לשרת בקרבי כי עם הכאבי גב שלי זה יהיה סבל. קיבלתי מסמכים וחוות דעות מרופאים ואורטופדים (ובוא נגיד שהתרוצצתי מספיק סביב העסק הזה). בשורה התחתונה כל מה שהבאתי והצגתי לא עזר. הפרופיל הראשוני שלי בצו הראשון היה 72 וכך הוא נשאר. למה? פשוט כי על בעיית עקמת כמו שהבנתי מאחד הרופאים בלשכת גיוס, לא מורידים פרופיל אל מתחת מ- 72. כי עקמת זו בעיה בד"כ של כאבי גב מעצבנים, אבל היא לא יכולה לגרום לנזקים. חוץ מזה ברגע שעמוד השדרה מתקבע ואינו גדל יותר כך העקמת מתקבעת ואז הכאבים פוחתים.

יכול להיות שכל מה שכתבתי לא רלוונטי לגביך, ואצלך יש בעיות אחרות בנוסף, אבל אולי תוכל ללמוד קצת מהנסיון שצברתי בנושא. בכל מקרה, כמו שנאמר, במידה ואתה רוצה לפגוש שוב אורטופד צבאי על מנת לשנות את הפרופיל כדאי באמת שתביא מסמכים מאורטופד אזרחי על הבעיות שלך בגב, והמלצות שלו לגבי כל זה.

נערך לאחרונה ע"י heathrow בתאריך 23-10-2008 בשעה 12:38.
ישן 23-10-2008, 15:55
  heathrow heathrow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.02.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי VuV שמתחילה ב "מחלת שוירמן היא איננה סוג של..."

תשמע אחי, שוב אני לא רופא ולא יודע מה הבעיות שלך. רק שלא תבין לא נכון. אני תומך בך במאה אחוז אם הבעיות גב שלך מצדיקות את אי גיוסך ליחידה קרבית. אני לא יודע בדיוק מאיפה לאיפה נאמר דבר כזה על מחלת שוירמן, אבל אני זוכר שלי נאמר שמדובר בסוג של קיפוזיס, או במחלה שגורמת לקיפוזיס או בקשר כלשהו אחר לקיפוזוס, פשוט כי לי יש קיפוזיס, ובהקשר הזה זה נאמר לי.

אגב, מספיק לעשות בדיקה קצרה בגוגל בשביל לקבל כיוון באמת על מה מדובר. אז סתם בשביל לסבר את האוזן הנה מה שאמר איזה אורטופד על המחלה.

אז שוב, אם הדבר בעייתי ומסוכן כדאי באמת ללחוץ על גורמי הצבא, אבל אני לא רוצה לנבא שחורות ולהגיד שיכול להיות שהאנשים שיושבים בועדות הרפואיות יראו את הבעיות האלו אחרת. (זו אופציה וזו אופציה).

נערך לאחרונה ע"י heathrow בתאריך 23-10-2008 בשעה 16:03.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:18

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר