לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-10-2008, 20:24
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אסירי ארגוני הטרור הפלסטינים אינם אסירים פליליים רגילים
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אבל היא סיימה לרצות את עונשה..."

ההתייחסות למחבלים הנתפסים כאל פושעים פליליים והענשה שלהם בהתאם לכך לא הועילה עד כה לישראל. הפלסטינים עצמם מעדיפים להתייחס אליהם כאל "שבויים" ומבחינתם בצדק. כלומר, היחס לאסירים הביטחוניים צריך להיות תועלתני במסגרת הסכסוך (ממש כמו היחס לשבויי מלחמה בכל עימות)-קרי, בלי קשר למשך העונש שנגזר עליהם צריך לשחרר או לא לשחרר אותם בהתאם לאינטרס הישראלי ולאסטרטגית המאבק במחבלים. גישה כזו תאפשר שיחרור מוקדם של רוצחים על מנת להציל חיי ישראלים ובאותה מידה מניעת שיחרור של אסירים שתם עונשם כאמצעי לחץ לקדם עיסקה טובה לישראל. על אותו משקל גם היחס למחבלים לאחר שיחרורם (בזמן או לא בזמן): כל עוד מצב המלחמה נמשך אפשר לחסלם אחרי השיחרור אם זה חלק מאסטרטגיה מסוימת (כגון, שוב קידום עיסקה או הפחתת היתרונות המוראליים של האויב אחרי שעיסקה נסגרת).
אני לא מציע את כל זה בשימחה אלא מחוסר ברירה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-10-2008, 20:46
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אסירי ארגוני הטרור הפלסטינים אינם אסירים פליליים רגילים"

אני לא מצליח להבין את כוונתך.
ישראל שפטה את המחבלת והענישה אותה על פי חוקי ישראל ולא על פי חוקי ארגון טרור זה או אחר.
ברורה לי הבעיתיות של שחרורים המוניים של מחבלים כמחווה או כקלפי מיקוח, הרושם שמייצרים הילדים פה בפורום כאילו אני או כל תומך אחר (ויש כל כך הרבה) בשחרורים כמחוות הם הזדהות עם הפשעים והפושעים ומטרתם הרי היא שטות וקוצר ראייה, וכמובן שאיתך אין לי צורך לדון בכך (אני מקווה?).
שחרור מחבלים כקלפי מיקוח הוא גם שנוי במחלוקת אבל הקונצזוס מאחוריו רחב הרבה יותר.
אבל במקרה הנ"ל מדובר באסירה שריצתה עונש מלא שנגזר עליה על ידי בית משפט.
אם היא תחזור לסורה ותבצע עוד פשעים או פיגועים נגד ישראל - דמה בראשה.
אבל דמה בראשה בכל מקרה ?
די ברור שהיא לא תסתגר בביתה ותסרוג דגלי אש"ף לנכדים, אלא ישאו אותה על כפיים ויעשו לה כבוד.
אבל על זה לחסל אותה חיסול ממוקד ?
ישראל עברה לחיסולים על רקע מורל לפני שהצליחה להתגבש האם החיסולים הממוקדים מקובלים על כל חלקי העם ?
עם כל הצער והאין כבוד, היא איננה מקרה אחמד יאסין.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:40

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר