26-10-2008, 02:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.09.07
|
|
|
עזרה בהחלטה לגבי מחשב נייד T61 LENOVO
שלום אני גרפיקאי (ציינתי זאת בעבר)
עדיין לא רכשתי מחשב נייד מהסיבה הפשוטה שכל מה שמצאתי לא היה מספיק טוב או שאיך לאמר?
לא מותגים מספיק מוכרים כדיי שיתנו לי את השירות הדרוש
התקציב היה עד 7000 שקל שכמובן ברצוני לבזבז כמה שפחות
לאחרונה הוצע ע"י אחד מחבריי לקנות את הנייד LENOVO T61
מדובר בנייד שנרכש כבר ע"י משהו בארץ במחיר מסויים הוא עבד איתו על איזה פרוייקט ומעוניין למכור אותו.
המפרט הינו הוא.
מעבד T9300 זה 2.5 עם 6 מגה בייט קאש ממורי
זכרון DDR II עם רוחב של 667 בנפח 4 ג'יגה בייט
כונן קשיח 160 ג'יגה בייט בעל ממשק SATA במהירות 7200 סל"ד
כרטיס מסך QUADRO FX560M בעל זכרון פנימי על הכרטיס של 256 מגה
מסך 1920x1200 WUXGA
3 כניסות USB
כרטיס קול Intel High Definition Audio
כמובן כרטיס רשת אלחותי וחוטי
BLUETOOTH
6cell Lithium-Io
וכמובן מה שמשך הכי הרבה לקנות אותו זה שיש למחשב אחריות עד מרץ 2011 האחריות זה עד הבית (VIP) . של LENOVO
עכשיו נעבור לשאלות בהם אני מתלבט.
1.לפי המפרט כמו שאני רואה המחשב נייד אם אפשר לקרוא כך יותר חזק מבחינת ביצועים גרפיים מהנייח ה QUADRO שלי. (זאת אומרת הוא יתאים לי לכמעט כל צורך גרפי שאצתרך) תקנו אותי אם אני טועה בכך.
2. מה אני אמור לדעת בקניית מחשב מיד שנייה מה צריך לבדוק לגבי האחריות ואיך לבדוק שאכן יש אחריות בארץ עד מרץ 2011 כמו שהוא טוען ושהמחשב לא נרכש בחו"ל.
3. איך אפשר לבדוק אחרי שאני מגיע אליו שאכן מדובר באותה חומרה כדיי שאני לא יקבל מחשב עם חומרה אחרת ממה שהוצעה לי לפני הרכישה. (האם ישנם תוכנות שיכולות לבדוק את המפרט על פיו כולל מהירות הBUS של הזכרונות,המעבד ןהלוח אם, הסל"ד של ההארד דיסק למשל, הדגם של הכרטיס מסך המדוייק וכמה זכרון הוא מחזיק (אם אתם מבינים את כוונתי)? האם יש תוכנות לכך ואיזה?
4. המחשב עולה בחנות 10000 שקלים הוא מוכר לי אותו בקרוב ל7000 אלף שקל זה עדיין הרבה כסף למרות שהמחשב בן חצי שנה(אם המחיר לא סביר אתם יכולים לציין זאת בבקשה). איך אפשר לבדוק שאין תקלות מסויימות על המחשב האם יש תוכנה שבודקת גם את זה?
למשל וירוסים בזכרון, באד סקטורס בכונן קשיח?
אני אודה לכם אם לא רק תציצו אלא באמת תנסו לעזור.
אני אשמח לכל עזרה שהיא אפילו עצה קטנה
וכמובן אשמח לשמוע כמה דיעות שונות.
תודה מראש