02-11-2008, 23:25
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
אולי מספיק עם ההכללות האלה על "השמאל"?
השמאל בישראל איננו מקשה אחת, יש בו זרמים שונים ורמות שונות, בדיוק כמו בימין. לו היית יודע מה אומר שמאל מבחינה כלכלית-חברתית, המשפט הזה כנראה לא היה יוצא לך מהמקלדת. שמאל זה לא רק אנרכיסטים מתנגדי גדר ומוסקים עבור הפלסטינאים. יש בארץ מס' לא מבוטל של מה שנקרא שמאל ציוני. אין ספק שהאנשים האלה, ואני בתוכם, נמצאים כיום במצוקה, שכן אין כיום שום גוף פוליטי שמייצג אותם באמת. אין היום בישראל מפלגת שמאל סוציאליסטית-ציונית, ואולי לכן יותר קשה לשמוע ולראות את הציבור הזה. בכל זאת הוא קיים, ואני חייבת לציין שהכללות כמו שאתה מביא כאן בפורום בהזדמנויות שונות, ואתה לא היחיד, מקוממות אותי כל פעם מחדש.
כמו שאני לא מכלילה את הימין כמקשה אחת, אלא ברור לי שהוא מורכב מזרמים שונים, ניצייים יותר או פחות, כך לא הייתי רוצה שיכלילו אותי.
מעבר לזה, בכל גוש פוליטי, ימני או שמאלי, יהיו אנשים טובים ויהיו חלאות. כמו שמבחינתי ליברמן הוא לא מדגם מייצג של הימין ולא בגללו אני אגיד שכל הימנים מרביצים לילדי שכניהם, כך אצפה שלא יכלילו מתכונה של חלאה כזאת או אחרת מהצד השמאלי של המפה על כלל תומכי השמאל (ועל מנת להסיר ספק - בורג הוא חלאה בכל מובן אפשרי - היה נכון "להיכנס" בו ולא בכלל השמאלנים באשר הם).
|