23-12-2008, 13:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.09.07
|
|
|
נושא דיון חדש (CC) נגד (C),(R)
לכל אנשי הזכויות יוצרים ו"כל הזכויות שמורות בטח כבר יודעים שלשוק נכנסה חברת שמירה חדשה
ה (CC)
או שבשמם המלא creative commons
מי שלא מכיר בדיוק מזה אנסה להסביר בקצרה...
עד לא מזמן בשביל להשתמש ביצירה של שמהו אחר לצורך רפרודוקציה או כל דבר אחר היינו צריכים חוזים ע"וד דין לשלם מלא כסף על בירוקרטיה ושטויות וכל מה שלא קשור לאומנות משהיה יותר עצוב בנושא הזה שחלק מהיוצרים אף היו שמחים שישתמשו ביצירתהם למטרות אחרות למשל אני אתן דוגמא:
משהו שמע על דורית מאיה גור - היא יוצרת את הקומיקס שנקרא פלאפל - מן
קומיקס דיי מצחיק ומאוד מאוד ישראלי...
אני אוהב לעשות סרטי ברודקאסט זה התחום העיסוק העיקרי שלי מצאתי את הפלאפל מן כדמות טובה לעשות לו וידאו קליפ עבור איזה שיר של איזו להקה. אך...אני לא מכיר את דורית מאיה גור כ"כ טוב..
ובשביל לפנות אליה ולבקש להשתמש ביצירתה לטובת סרט הייתי צריך לערב מלא עו"ד ומלא בלאגן.
לא מזמן מצאתי את דורית בפייס בוק העליתי את הבקשה ... דורית מאוד שמחה ולא רצתה שום זכויות על הסרט ואמרה שהיא אפילו תשמח שהפלאפל מן שלה יקבל חשיפה במדיה אחרת שפחות מוכרת לה ושהיא פחות יודעת לייצר.
עכשיו אנחנו פה מדברים על משהו שקרה ביני לבינה שנינו גרים בארץ אבל נגיד שראיתי יצירה מאוד יפה של משהוא של יוצר או אמן שגר בוייטנאם או בפנמה. אז היתה פה בעיה אין לי כ"כ דרך לתקשר איתו וקשה מאוד להשתמש ביצירה שלו מבלי להפר זכויות וכאן נכנס החבר החדש שלנו שנקרה "creative commons" מה שאומר שלא all right are reserved אלא some of the right are reserved.
אני אפילו לומד בבצלאל בשנה השלישית שלי והתבקשתי לעשות סרטון ברודקאסט קצר (מין סוג של פרסומת עבור הקטע של הSHARE,REMIX,REUSE שזה דיי הקטע של CC.
בקיצור הדבר מתחיל לקבל חשיפה אך אני עדיין דואג...מה יהיה עם ה(C) מה יהיה עם ה(R)
בקיצור העליתי את הדיון הזה כי הוא מאוד נוגע למעצבים...
במיוחד לאלא מאיתנו שגם מבינים קצת בתחום הזכויות ויודעים מזה פיקסציה וכאלה...מי שלא אשמח להסביר בקצרה כמובן...
אבל הייתי רוצה מאוד לשמוע את דעתכם על העניין.
הנה לכם אתר של ה(CC) , ורק שתדעו האתר הבחירות של אובמה היה (CC) והיה אפשר להתשמש בתמונות שלו ברפרודקציות שונות...שהיה מעולה..
http://creativecommons.org/
נ.ב: אני יודע שאני לא מחדש כ"כ לחלק מכם, המטרה ליצור דיון מעניין ולא דווקא לגבי עיצוב...גם מה שנוגע לעיצוב. אז זרמו והביאו את דעתכן.
תודה.