30-12-2008, 08:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
הדיון אודות נסיבות מותה של שיטרית הי"ד (בכל הערוצים!) פשוט מחליא!
העיתונאים מתיימרים לדון בכך "לטובות התושבים" אולם עולה ניחוח מאוד חזק של התנשאות ושחצנות מפיהם של שלל הפרשנים (אולי מבואסים מכך שבמלחמה הזאת לא מדליפים להם שום דבר מהדרג הצבאי?).
מעניין אותי לדעת האם היה מתפתח דיון כזה לו היתה, חו"ח, הנרצחת איזו דמות ידועה ותחורת עור מהבוהמה התל אביבית שבדיוק נסעה בשדרות רוטשילד? האם גם שם היו מלגלגים בעדינות על האשדודים ש"לא האמינו שזה יקרה להם"? (אני גר כמה עשרות ק"מ צפונית לשם, מזדמן הרבה ליבנה, וכבר בראשון בבוקר היה ברור לי, ולכל מי שסביבי, ש"זה יכול לקרות לנו", מה שלא מנע ממני לעשות דברים מסוכנים כמו... לחיות לדוגמא) "מתגודדים סביב מקום הנפילה" או "רצים לתחנת אוטובוס במקום ככה וככה...".
הרושם העולה מדיווחי חלק מהעיתונאים הוא שהם לא יותר מאשר חבורת "קיעביצרים" שמסתובבים מאחורי כולם וזורקים הערות קנטרניות, מבלבלות ולא מועילות. למיטב הבנתי, אגב ואם מתעקשים לדון בפרטים משונים, לו הייתה שיטרית הי"ד ממשיכה לנסוע, דווקא היו ניצלים חייה, עובדה שכמובן אי אפשר ללמוד ממנה שום דבר לגבי העתיד.
בעוד שבדיווחי רשתות זרות ממלחמות כמו מלחמות המפרץ או אפגניסטאן, עלתה תמונה של כתבים מקצועיים, שגם כאשר אין להם כל ברירה פרט ללשקוע בדברת (אני לא מצפה מהם להגיד "לא מספרים לי כלום בדו"צ, אז תעברו למקום אחר בבקשה") עמדו בכבוד בלב הסערה ונתנו דיווחים שהיו מעניינים, גם אם במבט היסטורי לא ממש בעלי תוכן חשוב.
מבט קצר על הדיווחים בשני הערוצים העיקריים מעלה תמונה קשה מאוד של חלטוריזם מן הסוג המביך ביותר. פשוט בושה.