לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-01-2009, 10:54
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אתה מייחס לישראלופובים הגיון חילוני שאין להם
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "חבל שאנחנו לא מדגישים..."

כשבאירופה התפוצצה פרשת הHoax של מוחמד א דורא הילד שהועלה לעולה על מזבח התעמולה הערבית, אז אמרו (והיה אפשר לראות את זה לאורך כל הדיונים האינטרנטיים): "אז אולי הוא באמת לא נהרג ע"י הישראלים. זה לא משנה את העובדה שבהרבה מקרים לא מצולמים הישראלים הורגים ילדים".

האנגלי שה Brave British Boys שלו הרגו שלשום "100 לוחמי טאליבן" באפגניסטאן, ללא אבידות לבריטים (ומי שמבין משהו קטן בלוחמת גרילה יודע עד כמה שהתיאור הזה נשמע מופרך) לא שואל שאלות, בעודו מזיר ריר ועיניו מתמלאות ורידים אדומים, כאשר הוא שומע על הישראלים המתועבים (אבל חו"ח לא יהודים מתועבים! הוא אפילו מדליק נירות חנוכה בקמפוס עם הגואיש קוליגס שלו) הנלחמים בארגון ג'נוסידאלי המצוי מרחק רקטה משופרת ממקום המגורים של 65% מהישראלים.

זה אינו הגיון אלא דבקות דתית באמונת הבל. מערכת הסברה - יעילה ככל שתהיה - לא צעזור כאן.

מה שכן יעזור הוא "דבקות במשימה למרות המחאה" וקרירות דיפלומטית מופגנת כלפי נציגי ארצות האיחוד האירופי: קרירות מאותו סוג שמפגינות מדינות שוות לישראל בחשיבותן (תורכיה, פולין) כאשר דורכים על כבודם באופן דורסני הרבה פחות.

יש לחדול מן האמונה כאילו אנשי האיחוד האירופי הנם נציגים של ארגון יעיל ורב עוצמה שלו ישיבו פניו ריקם הרי שהיום בערב כבר יחזרו קלגסיו להכות אותך. האיחוד האירופי הנו רשת עדינה של קורים דיפלומטיים שעמידה נחושה כלפיהם תערער אותם מן היסוד ותחשוף את העובדה שמבחינת הקשר בין דיפלומטיה למעשים מדובר על ארגון די חסר שיניים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-01-2009, 11:24

אני שוב חוזר על דברי מפעמים קודמות
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "את חסידי כת השלומיזם לא נשכנע"

חייבים להפריד בין "שיאהבו אותנו" ובין "שיכבדו אותנו (=את זכויותינו)".

הראשון היא שאיפה טבעית, אם כי ההפרזה בה קצת ילדותית. בכל מקרה שום PR או מאמץ לא יניבו תוצאות ששוות את המאמץ בתחום זה.

השני הוא בסיס חשוב לקיומה של מדינה לאומית ולגיטימית, ולא מין ממזר רחוב חביב ושיכול להיות מסוכן אם מרגיזים אותו באמת: שזה מה שהישראלים התרגלו לחשוב שהם.

מי שמנסה לשכנע את דעת הקהל העולמית באותות ומופתים משחית את זמנו לשווא: הגישה צריכה להיות לאקונית: אתם לא מבינים, שבו בשקט בבקשה. אם צריך: אפשר להחזיר שגריר ל"התייעצויות", עם כל הכאב שזה גורם לשגריר ומשפחתו.

מאוסטריה החזרנו שגריר בגלל שבחרו בפוליטיקאי שלא אוהב אותנו, אולם בלי שהייתה לכך נגיעה של ממש לישראל. משום מה אין לנו אומץ להחזיר שגריר כאשר המחאה תהיה יעילה יותר, נגד עיוות צודק יותר: והכי חשוב - כאשר ההקשר הוא ישראלי לחלוטין.

ישן 06-01-2009, 11:36
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני שוב חוזר על דברי מפעמים קודמות"

ציטוט:
את חסידי כת השלומיזם לא נשכנע

ולכן:

ציטוט:
להדגיש את זה במגעים עם האיחוד האירופאי ועם הממשלות השונות - תוך שלא נרתעים מלציין בפניהם את הצביעות שלהם (ואפשר בהחלט לעשות את זה גם בשפה לא דיפלומטית...)

אין כל סיבה מלהירתע להגיד לאירופאים בפנים, בשפה לא דיפלומטית, שהם צבועים (ואף חמור מכך), ולאחר מכן להתעלם מיללותיהם ולעשות את מה שטוב ונכון.

אבל:
ציטוט:
במקום לערער את ה"קייס" של הצד השני, אנחנו מתעקשים לשדר חוסר החלטיות וחוסר אמונה בצדקתנו

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 06-01-2009, 12:02

המסר שלי הוא ערעור על המיתוס לפיו "Bad PR" זו הבעיה של ישראל
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "[QUOTE]את חסידי כת השלומיזם..."

הבעיה שלנו מתחילה באמונה בעצמינו וחוסר הבנה לגבי המנגנונים המרכיבים "לאומיות". למעשה הרבה ישראלים הם עוד קהילה יהודית של התפוצות, רק לגמרי במקרה בישראל, מבחינת תפישת העולם שלהם.

מדינות אחרות שלהן יש יריבות כלשהי אתך (גם על רקע כלכלי) תמיד יהיו ציניות וצבועות כלפיך. הכמיהה לחום רך של אמא מצרפת או בריטניה מטופשת. למעשה לו הייתה ישראל מוצפת בחום כזה הייתי מודאג מאוד משום שזהו אינו מצב טבעי (לדוגמא: כתות נוצריות מסויימות האוהבות את ישראל מתוך אמונה דתית בדבר מקומם של הישראלים בתהליכי גאולה שאמורים להתרחש. אני מכבד אותם, כמובן, אבל לא מבלבל תמיכה זאת עם ההערכה שלה צריכה לזכות מדינה העומדת על שלה).

וחוצמזה: מאז קמפ דיויד כבר היו לנו ממשלות ליכוד, ממשלות מערך, ממשלות אחדות, שולמית אלונים וזבולון המרים, אהוד ברקים ואמיר פרצים, אוסלו א' ב' וזין (שזה אוסלו הכללי), ז'נבה, אנאפוליס שמנאפלוס... מוזר אבל מישהו שם לב שמצבינו התדמיתי רק מחמיר? האם ניתן להוכיח איזושהי זיקה בין מהלכי מדינת ישראל ובין החום והאבה המופגנים כלפיה?

בכל מקום אליו אני פונה אני פוגש זרים הרגילים לפגוש את הישראלי המתנצל הסידרתי, או לחילופין עילג משהו וזורק סיסמאות מתגוננות. אין כמעט ישראלים שבאים ואומרים "אנחנו דווקא מדינה מאוד נורמאלית - המשטרה לא מעלימה אנשים, אין לנו כל מיני פסיכים שגרים בבקתות בהרים עם ארסנל נשק במרתף ואידאולוגיה של אחרית הימים (במציאות אין כאלה. בעיתון הארץ, כמובן, יש), לא שודדים/אונסים/רוצחים אנשים בכל סימטא חשוכה, אין מאפיה שמונעת פינוי זבל, אין סטודנטים מרקסיסטים שעושים את הפגנות הכיף שלהם בכל יום א', אין סנטה קלאוסים שנכנסים למסיבה ויורים לכל עבר" ואפשר להמשיך עד אין סוף.

אני נוהג "להרגיע" בני שיח בשאלה "האם ידוע לך כמה ערבים וכמה יהודים בכלל נהרגו מכל היבט של ה"סכסוך" ב 80 השנה האחרונות???". כל הנשאלים בטוחים שמדובר לפחות על מליון. התשובה, כמובן, היא משהו כמו 70 אלף ערבים ו 30 אלף יהודים (חישוב גס). 100 אלף בתקופת זמן שכוללת את שנות ה-30, שנות ה-40 ואת המלחמות המתוקשרות של 67, 73 ו 82. זה כולל כל "מעשי הטבח" וכל הילדים ששתינו להם את הדם. אדם רגוע ישב שניה ויחשוב מה עבר על העולם בשנים אלה, ומה היה המחיר האנושי - גם מחוץ למלחמות העולם עצמן.

כמובן שהוא לא יאהב אותך: הרי הצגת אותו ככלי ריק, אבל אלה מספרים שהוא לא יכול להתווכח אתם. בשלב הזה הוא יכול או לשתוק או לעבור לשלב הדמוניציה שבו יגיד שהיהודים המרושעים בטח שמו כספית במים של הערבים והורגים אותם ללא עקבות. אין לי בעיה מיוחדת עם שני הטיפוסים. הסוג השלישי - זה שיגיד שהיהודים שקרנים (במילים יפות) גם הוא לא מטריד. המטרה, בכל מקרה, צריכה להיות הצגה לאקונית של בני הפלוגתא כחסרי ידע בסיסי: כמו כתבי ה BBC: אנשים לבושים מאוד נקי ועם אנגלית יפה, אבל לא ממש מבינים. כנ"ל גם כל המומחים למיניהם מהאיחוד האירופי.

בני הדור הקודם של הפוליטיקיאים שלנו - שהספיקו לשחות בביצת הפוליטיקה האירופית עוד בשנות ה-30 וה-40, ידעו מה הוא כוחם של הדיפלומטים האירופים ועד כמה ניתן להוריד את מחירם ב"מיקוח" ער ותקיף. הביטוי "או"ם שמום" - שרבים לועגים לו - הכיל בתוכו חוכמת חיים שכל מועצת חכמי התורה של מר"צ לא יכילו גם באלף ואחד מאמרים.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 06-01-2009 בשעה 12:06.
ישן 06-01-2009, 13:41
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
נראה שלא הבנת אותי
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "המסר שלי הוא ערעור על המיתוס לפיו "Bad PR" זו הבעיה של ישראל"

אני לא מחפש את אהבת העולם או את ההרגשה החמימה והנעימה של דמעות התנין של העולם, כשישראל סופגת וחוטפת וברוב "מוסריותה" נמנעת מלהגן על עצמה.
הדו-שיח שלנו צריך להיות לא עם ההמונים הנבערים, המניפים את דגלי הטרור מול שגרירויות ישראל (ואותם לא נוכל לחנך מחדש, ולא משנה כמה ראיונות מוצלחים יעניקו דוברי ישראל הרהוטים ברשתות החדשות הבינלאומיות), אלא עם ההנהגות.
לטעמי, אין כל סיבה לחשוש ממדינות העולם, ואין כל סיבה להגיע לדיון עימם מעמדת נחיתות. יש לדבר אליהם כשווים אל שווים, ולהטיח את בורותם ואת צביעותם בפניהם, במילים שאינן משתמעות לשתי פנים (בדיוק לפי הדוגמה שהבאת). מנגד, יש לעשות את מה שנכון ומתאים למצב, למרות כל יללותיהם.
אין כל צורך שיאהבו אותנו. עדיף שיכבדו אותנו, גם אם על הדרך נספוג כמה מילים לא נעימות.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר