06-01-2009, 12:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
המסר שלי הוא ערעור על המיתוס לפיו "Bad PR" זו הבעיה של ישראל
הבעיה שלנו מתחילה באמונה בעצמינו וחוסר הבנה לגבי המנגנונים המרכיבים "לאומיות". למעשה הרבה ישראלים הם עוד קהילה יהודית של התפוצות, רק לגמרי במקרה בישראל, מבחינת תפישת העולם שלהם.
מדינות אחרות שלהן יש יריבות כלשהי אתך (גם על רקע כלכלי) תמיד יהיו ציניות וצבועות כלפיך. הכמיהה לחום רך של אמא מצרפת או בריטניה מטופשת. למעשה לו הייתה ישראל מוצפת בחום כזה הייתי מודאג מאוד משום שזהו אינו מצב טבעי (לדוגמא: כתות נוצריות מסויימות האוהבות את ישראל מתוך אמונה דתית בדבר מקומם של הישראלים בתהליכי גאולה שאמורים להתרחש. אני מכבד אותם, כמובן, אבל לא מבלבל תמיכה זאת עם ההערכה שלה צריכה לזכות מדינה העומדת על שלה).
וחוצמזה: מאז קמפ דיויד כבר היו לנו ממשלות ליכוד, ממשלות מערך, ממשלות אחדות, שולמית אלונים וזבולון המרים, אהוד ברקים ואמיר פרצים, אוסלו א' ב' וזין (שזה אוסלו הכללי), ז'נבה, אנאפוליס שמנאפלוס... מוזר אבל מישהו שם לב שמצבינו התדמיתי רק מחמיר? האם ניתן להוכיח איזושהי זיקה בין מהלכי מדינת ישראל ובין החום והאבה המופגנים כלפיה?
בכל מקום אליו אני פונה אני פוגש זרים הרגילים לפגוש את הישראלי המתנצל הסידרתי, או לחילופין עילג משהו וזורק סיסמאות מתגוננות. אין כמעט ישראלים שבאים ואומרים "אנחנו דווקא מדינה מאוד נורמאלית - המשטרה לא מעלימה אנשים, אין לנו כל מיני פסיכים שגרים בבקתות בהרים עם ארסנל נשק במרתף ואידאולוגיה של אחרית הימים (במציאות אין כאלה. בעיתון הארץ, כמובן, יש), לא שודדים/אונסים/רוצחים אנשים בכל סימטא חשוכה, אין מאפיה שמונעת פינוי זבל, אין סטודנטים מרקסיסטים שעושים את הפגנות הכיף שלהם בכל יום א', אין סנטה קלאוסים שנכנסים למסיבה ויורים לכל עבר" ואפשר להמשיך עד אין סוף.
אני נוהג "להרגיע" בני שיח בשאלה "האם ידוע לך כמה ערבים וכמה יהודים בכלל נהרגו מכל היבט של ה"סכסוך" ב 80 השנה האחרונות???". כל הנשאלים בטוחים שמדובר לפחות על מליון. התשובה, כמובן, היא משהו כמו 70 אלף ערבים ו 30 אלף יהודים (חישוב גס). 100 אלף בתקופת זמן שכוללת את שנות ה-30, שנות ה-40 ואת המלחמות המתוקשרות של 67, 73 ו 82. זה כולל כל "מעשי הטבח" וכל הילדים ששתינו להם את הדם. אדם רגוע ישב שניה ויחשוב מה עבר על העולם בשנים אלה, ומה היה המחיר האנושי - גם מחוץ למלחמות העולם עצמן.
כמובן שהוא לא יאהב אותך: הרי הצגת אותו ככלי ריק, אבל אלה מספרים שהוא לא יכול להתווכח אתם. בשלב הזה הוא יכול או לשתוק או לעבור לשלב הדמוניציה שבו יגיד שהיהודים המרושעים בטח שמו כספית במים של הערבים והורגים אותם ללא עקבות. אין לי בעיה מיוחדת עם שני הטיפוסים. הסוג השלישי - זה שיגיד שהיהודים שקרנים (במילים יפות) גם הוא לא מטריד. המטרה, בכל מקרה, צריכה להיות הצגה לאקונית של בני הפלוגתא כחסרי ידע בסיסי: כמו כתבי ה BBC: אנשים לבושים מאוד נקי ועם אנגלית יפה, אבל לא ממש מבינים. כנ"ל גם כל המומחים למיניהם מהאיחוד האירופי.
בני הדור הקודם של הפוליטיקיאים שלנו - שהספיקו לשחות בביצת הפוליטיקה האירופית עוד בשנות ה-30 וה-40, ידעו מה הוא כוחם של הדיפלומטים האירופים ועד כמה ניתן להוריד את מחירם ב"מיקוח" ער ותקיף. הביטוי "או"ם שמום" - שרבים לועגים לו - הכיל בתוכו חוכמת חיים שכל מועצת חכמי התורה של מר"צ לא יכילו גם באלף ואחד מאמרים.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 06-01-2009 בשעה 12:06.
|