לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-01-2009, 17:21
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
זה לא עניין של יותר קל או פחות קל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי idan100idan שמתחילה ב "איפה יותר קל לצאת מקרבי?"

המחלקות האגמיות של הגדוד צמאות ללוחמים בעלי הכשרה 07 או מ"כ 08,לחפ"ש כעיקרון תמיד יהיה יותר קל לצאת.אבל אצלנו היה מ"כ שנרדם במארב והמג"ד זרק אותו למבצעים להיות סמב"צ וע.קמב"צ.הוא זה שהיה מחליף את הקמב"צית אם היא לא הייתה נמצאת.
כעיקרון מי שירצה לצאת בוותיקות במידה ואין בעיית סד"כ יפלטו אותו לפלוגת מפקדה,למחלקות שצריכות סד"כ,ראיתי כבר לוחמים שפלטו אותם למפקדה לפני סוף מסלול ושיבצו אותם בחימוש או כאלה דברים כי היו סמרטוטים או עם נתונים גרועים ממש והמחלקה הזאת או לוגיסטיקה היו צריכים מפ"טים או מש"ק אפסנאות בדחיפות.
בבא"ח מי שעושה בעיות ייפלט בסופו של דבר,יכול להיות למפקדה של הבא"ח ויכול להיות למז"י הכל תלוי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-01-2009, 18:04

שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
תגובה...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי idan100idan שמתחילה ב "[QUOTE]לחפ"ש כעיקרון תמיד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי idan100idan
אם ככה, למי שלא יצא לקורס מ"כים יהיה הרבה יותר קל לצאת מקרבי מאשר מישהו שלא?

ובקשר לשאלה הקודמת שלי, שוב, אני לא מבין מה ההיגיון שמנחה את צה"ל שדווקא אחרי ההכשרה הארוכה והיקרה, הוא מאפשר ללוחמים שלו לעבור ביתר קלות מתפקידי לחימה לתפקידי ת"ל או ג'וב? למה בטירונות ובאימון מתקדם יותר קשה לצאת מאשר במסלול או בותיקות?

ועוד משהו, למה המחלקות האגמיות צמאות לבעלי הכשרה 07 ו-08? את התפקידים המוצעים שם, גם רובאי 03 יכול לבצע, או שקיימת תפיסה שמוכשרי 07 ו-08 הם פשוט אנשים אחראיים וממושמעים יותר, ולכן קיים ביקוש לחיילים שכאלה?

סיכויים רבים יותר שייצא,כי יש לפעמים חורים וצריכים בוותיקות 08.
זה לא העניין זה הכשרה,יש תפקידים שמצריכים את ההכשרה הזאת כמו מחלקות אג"מיות שבסופו של דבר מוצאות את עצמן יחד עם המג"ד.
המטרה של טירונות להכשיר חיילים,אף אחד לא ירצה במחלקה שלו או הפלוגה שלו חייל בעייתי שימרמר את הסביבה.ברגע שיש הכשרה יותר קל לקבל חייל.
03 לא יכול לעשות ולהבין דברים ומשמעויות כמו שלפעמים 07 יראה אותם.וקצינים אגמיים אוהבים חבר'ה אחראיים מסורים שיש להם יכולת ורצון לעבוד קשה וסיזיפי.חוץ מזה מהקצינים האגמיים יעדיפו מישהו מוכשר 07 או 08 שיאבטח אותם וידאג להם כי בד"כ ברגע שאתה קשר או סמל אתה חייב לדאוג להם והם סומכים עליך.

ישן 23-01-2009, 20:07
  משתמש זכר dggs dggs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי idan100idan שמתחילה ב "[QUOTE]אף אחד לא ירצה במחלקה..."

אצלי בגדוד, העפה למפקדה היה נחשב עונש. לא מותרות.
חייל סמרטוט שהיה עושה בעיות היה יכול למצוא את עצמו במפקדה בתור עובד רס'ר או טבח. זה בשום פנים לא נחשב כדבר טוב וגם לא מצפים ממנו שיתנהג שם כמו חייל למופת... אם אתה שואל אותי, זה גם לא נחשב ממש בתור יציאה מקרבי כי גם ג'ובניק במפקדה של גדוד חי'ר יוצא זבל וחי לרוב בתנאים מסריחים בדיוק כמו הלוחמים... זה לא בדיוק כמו ג'וב בצריפין או בקיריה...

למה צריך 07 במפקדה? כי יש תפקידים שחייבים לוחמים כדי לעשות אותם. אפסנאי או טבח יכול להיות גם 02 אבל חייל במחלקת קשר, חלק מהמחלקת מודיעין, תאג'ד, חלק מהחימוש, מאוד רצוי שיהיו מוסמכים 07 כי הם גם נכנסים ללחימה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://2007.bluehost.fresh.co.il/02/17/35789858.jpg]

ישן 23-01-2009, 21:25

אצלנו האג"מ של הגדוד נחשב לטופ
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי dggs שמתחילה ב "אצלי בגדוד, העפה למפקדה היה..."

וזה החבר'ה הטובים של הגדוד באמת כאלה שנפלו מקצינים ונהיו ע.ק.אג"ם,מ"כ 08 שאומנם פישל במארב אבל הוא מספיק טוב בשביל לעשות קצין תורן במפקדה ולהחליף את הקמב"צית שהיא לא נמצאת,חבר'ה שעשו לות"ם חי"ר והמג"ד החליט שהוא רוצה אותם במחלקת קשר ויצאו לקשר"גים,ולא חסרים עוד סיפורים.
כמובן שהסמרטוטים,הערסים והבאלגניסטים האחרים שנמאס להם פתאום מקרבי,מנקשים עשבים צובעים אבנים ומכינים את הפריסות אחרי תרג"ד במחלקת הרס"ר יחד עם הטבחים.
אני כ"כ שונא אותם.הם חושבים שברגע שאתה תורן רס"ר או מטבח הם האדונים שלך.

ישן 24-01-2009, 16:38
  משתמש זכר dggs dggs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי idan100idan שמתחילה ב "ואיך היציאות של הטבחים ועובדי..."

גבר, אתה לא רוצה להיות עם האנשים האלה...
עדיף לך להשאר לוחם ולסבול קצת מאשר להיות במחלקת רס'ר או מטבח... ולא משנה מה היציאות שלהם. גם אם זה היה יומיים בסיס ושבוע בבית לא הייתי רוצה להיות איתם...
אם כלכך לחוץ לך לצאת למפקדה, אז לטובתך כדאי שזה יהיה מתוך הסכמה הדדית עם המפקדים שלך על שיבוץ למקום נורמלי ולא בתור העפה.

אם הייתי צריך להשוות את סוג האנשים שיש שם למשהו חומרי הייתי שם אותם איפשהו בין המיץ זבל שמצטבר בתחתית הצפרדע לבין הסחלה שמוציאים מהתחתית של הפינת סילור נשקים.
זה בלי ספק האנשים הכי מסריחים שיכולים להיות בגדוד.
(בלי קשר לעובדה שמה שהטבחים עושים זה חשוב(וגם זה לא תמיד.. יש מקומות שהתורנים עושים יותר מהטבחים עצמם) הם עדיין הזבל של הזבל של הצבא. עובדי רס'ר/עובדים כלליים זה בכלל התפקיד הכי מיותר בצה'ל... רק עולים כסף למדינה ולא תורמים כלום... גם ככה הרס'ר לוקח תמיד תורנים מהפלוגות לכל דבר...)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://2007.bluehost.fresh.co.il/02/17/35789858.jpg]

ישן 24-01-2009, 18:46

תשמע,
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי idan100idan שמתחילה ב "זה לא שאני לא רוצה להיות..."

עצה שלי אם אתה רוצה להיפלט ראיון מ"פ יעזור מאוד כדי שיבין אותך ואת מצבך וידבר עם השלישה של הגדוד.
תדבר עם המ"פ על זה שאתה רוצה להיפלט למחלקות האגמיות בפלוגת המפקדה.
יש לך אופציות כאלה:
1.אג"מ-מש"ק קליעה,מדא"ג,מדריך קמ"ג:מכיוון שאתה פצוע ונפלת ממכים אין סיכוי שתקבל את אחד מהתפקידים הללו.
2.מבצעים-סמב"צ חמ"ל גדוד.אנשים פצועים שיצאו בגלל רפואי ואחראים מספיק יכולים להגיע לשם.יציאות 9-5 משמרות של 12-12.תפקיד עם אחריות סה"כ.ריקבון טוטאלי אבל.
3.מודיעין-מש"ק מוד"ש.תפקיד עם אחריות בעיקר עבודה עם אופרטיבי של הגדוד,הכנת מפות ויציאה לתרג"דים בתור קשר קמ"ן.
4.תקשוב-יכולים לתעל לשלל תפקידים.לות"ם חי"ר הוא התפקיד היחידי שייתן לך תעודת לוחם.אבל מכיוון שאתה לא יכול לבצע תפקידי לחימה לא רלוונטי.
5.תאג"ד-חובש תאג"ד,אם אין לך קורסים חובשים ואתה לא כשיר רפואית לא רלוונטי.
בהצלחה.

ישן 24-01-2009, 20:53

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי idan100idan שמתחילה ב "יש לך מושג תוך כמה זמן הדברים..."

ציטוט:
יש לך מושג תוך כמה זמן הדברים האלה מתרחשים? מתחילת הטירונות היו לי כאבים ברגל, אובחנתי כמי שיש לו דלקת קלה בשרירים, אבל הכאבים המשיכו מאז. למרות זאת, ותוך כאבים וקשיים עצומים, סיימתי גם טירונות וגם אימון מתקדם. הוצע לי לצאת לקורס מ"כים, יצאתי ונפלתי מהר בגלל הבעיה. מאז שחזרתי למסלול אני מתלונן על כאבים ויש לי קשיים לבצע את המטלות שמביאים לי. במצב שלי, אני לא כשיר להיות לוחם מבחינה גופנית.

כבר שבועיים אני מתלונן על זה, ובנתיים אין לי מושג מה יילך. תוך כמה זמן ניראה לכם שיתפלו בזה כמו שצריך ומה צריך לעשות כדי לזרז את התהליך?

א.החופ"ל שלך דיבר איתך אמר שאתה תראה רופא במסדר חולים הבא בגדוד?
ב.גש למ"מ שלך ותבקש ראיון מ"פ,תסביר לו את המצב וזה יעלה הלאה.
ג.ברגע שהמ"פ שלך יידע מהעניין,הוא ידבר עם השלישה בישיבת מטה שתהיה להם או בפ.ע. שלהם ויראו מה אפשר לעשות.

ישן 24-01-2009, 23:11

צבא זה גורם מסורבל אין מה לעשות
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי idan100idan שמתחילה ב "ומה לגבי הזמן שידרש כדי שזה..."

ציטוט:
ומה לגבי הזמן שידרש כדי שזה יקרה? יכול להווצר מצב שעד סוף השירות שלי אני אסבול מכאבים ברגל שלא יאפשרו לי לבצע פעילות והצבא יסרב לפתור את הבעיה?

אגב, סתם שאלה לידע כללי שעדיין לא קיבלתי עליה תשובה ברורה וחד משמעית למרות ששאלתי הרבה גורמים, מי שנפל מקורס מ"כים יכול בעתיד לעשות אותו שוב?

תהיה בטוח שהתהליך יקח זמן אין מה לעשות,זה מטבעו של הצבא.תלחץ ותהיה עם היד על הדופק וזה יעשה את העניין לפשוט יותר.
אם המפקדים מעריכים את אותו חייל וחושבים שיש לו סיכוי לסיים את הקורס ויש הקצאה והעניין רלוונטי הוא ייצא.היה לנו סרס"פ מהמסייעת שנפל 3 פעמים אחת על רפואי ועוד פעמיים הודח וברביעית הצליח את הקורס קורה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:06

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר