29-01-2009, 13:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.08
|
|
|
שאלת תם: למה המסוקים שייכים לחיל האוויר?
חיל האוויר והחלל הישראלי מפעיל בצה"ל את כל מה שטס. ממטוסי תידלוק ומטען, דרך מטוסי קרב וכלה בכטבמ"ים (למעט המיקרו כטבמ"ים). אני יכול להבין מדוע את המטוסים- לצורך פעילות אסטרטגית שצריכה חשיבה שונה משל הצבא ה"ירוק"- אבל למה לא להעביר את טייסות המסוקים לפיקוד המפח"ש?
בהנחה שנשים בצד את ה"עטלף" (עוד נחזור אליו):
כמעט כל הפעילות של המסוקים היא פעילות טקטית שנועדה לסייע ל"ירוקים". העברה שלהם למפח"ש תעזור לשת"ף הישיר בזמן קרב. מעבר לזאת הוצאתם מהכחולים תעזור להטמיע חשיבה נכונה, יותר "ירוקה".
קורס טיס- הטסת מסוק שונה במידה רבה מהטסת מטוס. כרגע כולם מתחילים ביחד ואז מתבצעים המיונים למטוסים או מסוקים. אפשר לבצע את המיונים יותר מוקדם ואז להתחיל שני קורסים נפרדים ושונים- שוב, היתרון הגדול הוא פיתוח חשיבה שונה ויותר מדויקת ויותר התמקצעות במיומניות הנדרשות.
בסיסים- לא צריך בסיסים חדשים. פשוט להעביר את בסיסי המסוקים לרשות המפח"ש. מקסימום לבנות עוד איזה מנחת או שניים בבסיסי צבא קימים. יש לנו מדינה קטנה. המסוק מגיע די מהר לכל הקצוות שלה.
"עטלפים"- כמו שכרגע חיה"א מפעיל את העטלפים ו"משאיל" אותם לחיל הים, אותו דבר תחת המפח"ש.
לוחמת ל"א וכו'- אותו דבר כמו ה"עטלפים"- הכשרה של הטיסים במסגרת המפח"ש והשאלה לחיה"א. מפעילים- באחריותו של חיה"א.
להזכירכם- בצבאות שונים בעולם מקובל שלARMY ולNAVY כלי טייס משלהם. אין צורך להקים במפח"ש חיל אויר קטן, אבל נראה לי שמערך המסוקים שייך לשם. השיוך של המסוקים לחיה"א רק בגל שהם טסים באוויר, הוא לא נכון לדעתי.
אני כותב את זה למרות שאני יודע שאין סיכוי שחיה"א יסכים (איזה טייס מסוק יסכים לוותר על היהלום), אבל זה דוגמא לחשיבה שצריך לתת עליה את הדעת.