29-01-2009, 15:07
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "הכחולים מחלחלים? טופולנסקי כיהן כראש מחלקת תכנון וארגון במז"י"
בואו ננסה לשמור על דיון רציני (שמוליק). את הבדיחה הצפויה זרקתי כבר בהתחלה במטרה שנשאיר אותה שם ונעבור הלאה.
עוד נקודה שחשובה לדיון הזה היא תפיסת תקנים בזרוע היבשה. יש מעט מאד תקנים והרבה קצינים מוכשרים שמגיע להם.
את המצב בחש"ן אני מכיר מקרוב. יש קצינים שעושים כבר חמישה תפקידי סא"ל , כאלו שהיו מג"דים כבר ב2001-2002 והם עדיין מג"דים.
רשימה חלקית: ארז לברן, אמיר אבשטיין, אפי דפרין, איציק רונן.
נכון, לא רק הצנחה מחיל האוויר משפיעה. יש עוד פקטורים: סגירת שתי מפקדות חטיבה בלי להקטין את הסד"כ = יש יותר פלוגות וגדודים (או לפחות אותו מספר, לא נתווכח) ופחות חטיבות; עיכוב הדרגה של אמנון אשל, עיכוב הדרגה (הישן) של גדי מאירי (שני האחרונים אל"מים) ועוד.
מה שמדהים זה שהמשוכה שקשה לעבור היא מתקן סא"ל לתקן אל"ם. מי שמקבל פיקוד על חטיבה סדירה מגיע די מהר לתפקיד תא"ל (אלא אם הוא מלכלך על האוגדונר בטלוויזיה)
האם מי שהיה מג"ד טוב ורע"ן מצויין, לא יכול להיות רמ"ח מוצלח?
האם אשים שהיו יכולים להיות מועילים למערכת צריכים לעשות תפקידי רוחב, לנדוד מהמכללות, לקורס מ"פ, לבה"ד 1 ושוב ושוב לפקד על גדודי הכשרות ולבסוף, להבין את הרמז וללכת הביתה?