31-01-2009, 13:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.11.08
|
|
|
כנראה ליבני בעד נסיגה מהגולן "לשלום עם סוריה - יש מטרה אסטרטגית"
כך אמרה לבני לארי שביט. הדגישה כי הוא יכול לשנות מאזן מתונים-קיצונים באזור. "יש לכך משמעות של ויתור טריטוריאלי"
רן פרחי 30/1/2009
בראיון לעיתונאי "הארץ" ארי שביט, שעסק גם בנושאים המדיניים, אמרה שרת החוץ ציפי לבני כי ""שלום עם סוריה יכול לשנות את המאזן מתונים-קיצוניים באזור. יש כאן מטרה אסטרטגית שהיא מעבר לטקס, לפתיחת השגרירות ולחומוס בדמשק". כאשר נשאלה האם תסכים לירידה מהגולן תמורת הסכם שלום, לא התחייבה לבני להישארות ישראל על הרמה, אלא אמרה "ברור לי שלשלום עם סוריה יש משמעות של ויתור טריטוריאלי. אני מאמינה במשא ומתן ישיר". יצוין כי לבני ביקרה את הלגיטימציה המוקדמת, בעיניה, שקיבלו הסורים. "המבחן הוא בנכונות של הסורים לבצע התנתקות מוחלטת מציר הרשע והטרור". ציינה.
כאשר פרט את המשא ומתן עם הפלסטינים שלבני קיימה מעל לשנה מציין ארי שביט כי "במשא ומתן לבני הסכימה לקבל שהבסיס לחלוקה יהיו גבולות 67' בתיקונים מסוימים ובחילופי שטחים. במשא ומתן הסכימה לבני לכך שלמעלה משבעים אלף מתנחלים יפונו מעשרות ישובים, אולם בירושלים לא דנה".
כאשר שאל אותה שביט במפורש האם תסכים לפנות "את שבעים-שמונים אלף המתנחלים המתגוררים מחוץ לגושים הגדולים?" היא אמרה כי היא לא נכנסת למספרים, "בהסדר שאותו אביא יהיה אקט של חלוקה. אני מאמינה שרוב הציבור במדינת ישראל מבין את משמעותה".
יצוין כי אתמול הכחישה לבני סיכומים שהגיע אליהם, לכאורה, אולמרט עם הפלסטינים, במו"מ המדיני. על פי הפרסום ב"ידיעות אחרונות" דובר על עקירת 60 אלף מתיישבים יהודיים ועל חלוקת ירושלים. יצוין כי לפני שבועיים פורסם ב"ישראל היום" מידע שמסר, לכאורה, לברנאר קושנר אולמרט, ולפיו ישראל הייתה מוכנה, במהלך המו"מ עם הפלסטינים לוותר על 94% מהשטח ולהסכים לחילופי שטחים בשיעור של 4%. דהיינו נסיגה של 98% בסכום כולל. לבני לא נשאלה על כך עדיין, גם לא ע"י ארי שביט. טרם לובן בתקשורת הפער בין מה שהסכים אולמרט לבין התכחשות לבני לכך.
אם נתניהו ייבחר נאבד את היכולת לגייס את ארה"ב מול איראן
בראיון עם שביט תקפה לבני את נתניהו ואמרה כי אם ייבחר "נאבד את היכולת שלנו לגייס את ארצות הברית מול איראן, חיזבאללה וחמאס. תיפגע באחת היכולת להרכיב קואליציה בינלאומית מול האיומים האלה
http://www.omedia.co.il/Show_Articl...hreadID=1014011
|