לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-01-2009, 13:45
  משתמש זכר דיאמטר דיאמטר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.08
ר"מ טורקיה: אני לא אנטישמי

על רקע עזיבתו של ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן, את הוועידה הכלכלית בדאבוס בעת נאומו של הנשיא פרס והצהרותיו נגד המבצע הצבאי בעזה, פירסם הבוקר הוושינגטון פוסט חלק מראיון שקיים עם ארדואן.
ארדואן מספר בראיון כי היה קרוב להביא את השיחות בין ישראל לסוריה לכדי משא ומתן ישיר, וטוען כי "הפלסטינים חיים בכלא תחת כיפת השמיים". עוד אמר ארדואן כי הוא כלל לא אנטישמי ולא בגלל סיבה זו התנגד למבצע בעזה, וכי היחסים בין ישראל לטורקיה עדיין "רציניים".
בתחילת הראיון נשאל ארדואן אם החליט לדרדר את היחסים כיוון שראש הממשלה, אהוד אולמרט, שביקר בטורקיה בשבוע שלפני תחילת מבצע "עופרת יצוקה" לא עידכן אותו על העתיד להתרחש. "זה ממש לא היה כך", אמר ארדואן.
לדבריו, טורקיה החלה לתווך בשיחות הבלתי ישירות ישראל לסוריה בעקבות בקשה סורית. ארדואן מספר כי ב-23.12, היום בו נפגש עם אולמרט באנקרה, הוא קיים מספר שיחות ארוכות עם אסד ועם שר החוץ הסורי. ארדואן אמר כי ניסה להעביר את השיחות בין ישראל לסוריה לערוץ ישיר, וכי "בלילה הזה היינו מאוד קרובים להשיג הסכם בין שני הצדדים לקיום שיחות ישירות. הוסכם שהם ידברו עד סוף השבוע". לדבריו, "הנשיא אסד הגיע לשיחות עם גישה חיובית מאוד".
"ניסינו לתת להם תקווה", אמר ארדואן, "אולמרט אמר שייתן לי תשובה לאחר חזרתו לישראל, ובזמן שהמתנתי לתשובה פרץ המבצע בעזה".
ארדואן הוסיף ש"התשתית בעזה נהרסה, הכל נהרס. לא נשאר בניין אחד שעומד על תילו. עזה תחת מצור טוטאלי. מועצת הביטחון מחליטה החלטה, וישראל מודיעה שהיא לא מכירה בה. אני לא אומר שחמאס הוא ארגון חיובי ושהוא לא עושה טעויות, הם עשו טעויות. אבל אני מתייחס לזה במבחן התוצאה".

http://news.walla.co.il/?w=//1427368

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-01-2009, 14:45
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ביקרתי בתורכיה הרבה מאוד פעמים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "התיירות הישראלית לטורקיה"

מ 1995 ועד ללפני שנה בדיוק.

מדד ה"נעימות" יורד בהדרגה מזה כ 7-8 שנים לפחות, וגם הבטחון האישי כבר מזמן מי יודע מה. לא נעים להיות ישראלי היום בתורכיה - ואני מדבר על לפני "עופרת".

מראש התיירות לתורכיה הייתה משום עלויות נמוכות, תמורה גבוהה לעלות, וסביבה ים תיכונית מתאימה.

מן הרגע שבו הבילוי בתורכיה הופך להיות תלוי בקלאבים הענקיים עם הכל כלול, וגיחה לבזאר של אנטליה, לגשר גלטה לאכות כריך דגים על הגריל, או סתם לחמאם המקומי, כולם הופכים להיות לא נעימים כלל, הרי שמהות התירות לתורכיה פשטה את הרגל! זה בדיוק כמו שבחופי סיני תהיה טמפרטורה של 15 מעלות בשמש ביולי, וחושה תעלה 150$ ללילה - האם יסעו?

התיירות הישראלית לתורכיה תדעך משמעותית מעצמה - עם או בלי חרם. באותה פעם שבה מין "קומיקאי" שעשה מופע רחוב בקובנט גרדן עשה "זין" לבן של חבר שלי, אחרי ששאל אותו מאיפה הוא מאחר והילד היה מהופנט מהמופע (והילד ענה לו בנימוס), הורדתי את לונדון ממפת התיירות המשפחתית שלי: זו אולי נשמעת תגובה היסטרית, אבל יש הבדל בין מה שכתוב בגארדיאן, ובין זה שפקיד הגירה עולב בך, ליד ילדך (גם זה שמעתי), בגטוויק: זה לא אומר שכל אחד ימנע מלבוא, אבל זה כן אומר שאת הכסף שאני מרווי וחוסך לחופשת כיף עם המשפחה, אני לא אשים על מקום שבו הבן שלי ישאל אותי בו "למה כתוב מעל חנות הבגדים "רוצחי ילדים! ישראלים אינכם רצויים פה!".

לא מדובר, בסופו של דבר, על תיירות לקברי צדיקים, או ביקורי משפחה. לא מדובר גם על ארה"ב שבה כל אחד יכול למצוא משהו מכוער אם ילך לשכונה המתאימה: מדובר על תורכיה - מדינה שהישראלים פוקדים אותה בהמוניהם מלכתחילה רק מסיבות שעכשיו במהירות הופכות ללא רלוונטיות.

ישן 31-01-2009, 14:55

לידיעה כללית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דיאמטר שמתחילה ב "ר"מ טורקיה: אני לא אנטישמי"

מהיכרות אישית רבת שנים על תורכים - באקדמיה, כמו גם ברחוב - יש לציין שהתורכים הם העם הקיצוני ביותר שפגשתי בלאומנותו, ויותר מכך הם מגלים סוג של לאומנות שאפילו לאדם כמוני נראית מביכה וילדותית. אני מכיר הרבה "מערביים" שעובדים מול תורכים בעסקים, כמו גם במחקר, וכולם מורגלים בתכונה תורכית זו, ומאוד נזהרים במגע אתם. מי שחושב שעניין חשיבות הסיוע שמיוחס לישראל בנושא מניעת ההכרה של בית הנבחרים האמריקאי בשואת הארמנים,מוגזם, לא יודע עד כמה שהנושא הזה חשוב לתורכים.

למעשה - למיטב שיפוטי הדל - התורכים החליפו את הקיצוניות וחוסר הסובלנות האופיניים לאיסלאם - בקיצוניות וחוסר סובלנות של "אטאתורכיזם".

כמה וכמה תורכים שעבדתי מולם גילו נטיות לאומניות גזעניות ששאבו השראה ישירות מהלאומנות האירופית הישנה והטובה, כולל נימות אנטישמיות בסגנון נאצי. גם היכולת התורכית לחיות בדיסוננס חריף כל כך בין מה שהם עושים, ובין מה שהם חושבים על מה שאחרים עושים - מופלאה וקשורה מאוד בשורשי הלאומנות שלהם באידאולוגיה הלאומנית האירופית הקלאסית.

אני לא מכיר את ארדואן, או בכלל את מפלגתו: אתה יכול להיות הרבה בתורכיה, ולעבוד הרבה עם תורכים, והם לעולם לא ידברו על האיסלאמיזציה של הפוליטיקה שלהם (נושא שהם עדיין מתביישים בו), אבל גם אם הוא עצמו אינו אנטישמי, יש לקחת בחשבון שתורכים לאומניים רבים חילוניים הם אנטישמים עד העצם.

גם גורמים בכירים בצבא דרא"פ של ימי האפרטהייד היו אנטישמיים עד העצם, מה שכלל לא הפריע להם לעבוד על ישראל. חלקם אפילו גיחכו על כך בראיונות שנתנו בשנים מאז הסתיימו הקשרים. הם טענו כי איש מהישראלים מעולם לא הבחין בכך, מה ששיעשע אותם מאוד, ואף היה מין בדיחה פנימית.

ישן 02-02-2009, 09:00

בהכללה גסה, הם די "חננות"
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "זה בודאי בדיחות שאין להם ממש אחיזה במציאות"

אזרחים שאימצו קוד התנהגות של צמיתים שפוחדים פחד מוות מהמשטרה, וממי שנתפס כבעל השפעה, או אמצעים והמשטרה לכן תגן עליו. כתייר כשאתה אומר "פוליס" מי שמולך, בהרבה מקרים, ירתע (ובמיוחד נהגי מוניות שמאוד אהבו לנסות ולרמות תיירים בימים שבהם הלירה הייתה במיליונים, וניסו להוסיף אפס, או שניים, בתקווה שהתייר לא יבין). בעניין זה הם מאוד שונים מהערבים שהתנהגותם מזכירה כלבי רועים - מייד נובחים וחושפים שיניים.

מצד שני עדיין ישנן שם התנהגויות שמאוד מזכירות את בני דודינו: הנטיה להגודד כמו סרדינים וכך להגביר אקסטזה, ואפילו הלוויות - שהן מין מסע פנטזיה כזה שבו כולם משתפשפים אחד בשני, מעבירים את הגופה מיד ליד וכו' - כמה פעמים יצא לי לבקר באיזה מסגד (יש באיסטנבול הרבה מסגדים היסטוריים קטנים יחסית, שלא נמצאים על מסלול התיירים הרגיל ומתפקדים לחלוטין כמסגד שכונתי נטו) ופתאום איזו חבילה ירוקה ארוכה הועברה מעל הידיים ממש ליד האוזניים שלי, כאילו שזה מגרש כדורגל...

ישן 01-02-2009, 01:35
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "לידיעה כללית"

כן,לגבי עניין שואת הארמנים זה נכון מאה אחוז,ואת העדות לכך אני רואה כל יום בפורום של מדינה הגובלת עם תורכיה במזרח-אזרביג"אן.נושא השואה הארמנית עלה גם באשכול מקביל לזה שלנו על אדוראן ופרס.מישהו(לא מובן,מאיזה לאום,אך כנראה לא תורכי) אפילו הציע,שזה יהיה עכשיו הזמן המתאים ליהודים בארה"ב ובכנסת להעלות את ההצעה להכיר בשואת ארמנים.וכביכול בצורה כזו להתנקם בתורכים.

לא מובן לי,מאיפה האנטישמיות התורכית,במיוחד אם מדובר בחילוניים שבהם.(האסלאמיסטים עוד יכולים להגיד,ש כמאל לא היה תורכי אלא יהודי מוסווה שהיה בתכניתו להרוס את האימפריה המוסלמית מבפנים.) כמו כן,העות"מאנים היו די אדיבים אלינו ב 1492+. טוב,בעצם,אי אפשר לעשות הקבלה מלאה בין עות"מאנים לתורכים.

ישן 01-02-2009, 17:10

שורש האנטישמיות בקרב החילוניים עליהם אני מדבר
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "כן,לגבי עניין שואת הארמנים זה..."

הוא פשוט "חיקוי" של הקווים הכלליים של הלאומנות ה"לבנה": שנאת מיעוטים מתוך חשש ל"זיהום גזע" ושנאל היהודים (דווקא לא כמיעוט אתני במדינה שלך!) משום שאלה הם תאבי בצע, תחמנים וספוקלנטים, העויינים כל תנועה לאומית ושואפים להרוס אותה.

מעולם לא ראיתי נאו נאציזם (אידאולוגי) נפוך כל כך בחברה לא נוצרית, ולא "לבנה", כמו בתורכיה. קבוצות דיון שיש להן נגיעה לרייך השלישי מבחינה צבאית או אידאולוגית - תמיד יהיה בהם ייצוג נכבד למדי של תורכים, ותמיד כשתקרא את מה שהם כותבים (באנגלית) תחשוב בהתחלה שהכותב הוא בכלל בריטי, או אמריקאי, מן הסוג של ה"וייט סופרימיסטס".

דווקא אצל התורכים החילוניים קיים אלמנט חזק של "עליונות גזע" ואני חושב שהרבה מהם היו "חותמים" בשקט על זה שהגרמנים יכירו בהם כ"אחינו הארים". זה כמובן לא כולל את כולם, או את רובם, אבל זה כולל את אותו פלח קבוע של לאומנים אקטיביים - אחוזון שבמדינה אחרת היה מביע דעות מתונות בהרבה, ובטח לא כ"כ גזעניות בסגנון שנות ה-30 של המאה הקודמת.

כבוד יתר ניתן לגולשים תורכיים בפורומים בינלאומיים לא משום שישנה הערכה לגישתם הדי פרימיטיבית ללאומיות, אלא משום שלתורכיה יש חלק די חשוב בחלקים של ההיסטוריה הצבאית במאה ה-20, והמקורות, לא נעים להגיד, כתובים רק תורכית שהיא קשה שפה...

ישן 01-02-2009, 18:28

במלחמת העולם הראשונה גרמניה לא הייתה מדינה נאצית
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "למה יחתמו איתם? הרי במלחמת..."

ובעלת מדיניות גזענית מן המעלה הראשונה!

מה שכן הלאומנות התורכית שואפת הרבה מאוד מגבורת הצבא התורכי באותה מלחמה, והעובדה שהפגין מקצועיות ו"כבוד" קרוב למדי לזה של צבאות אירופה המערבית, וכל כך שונה מזה של ה"ערפס" הדי בזויים בעיניהם.

בכל מקרה: אם תתקל בדעות של לאומנים תורכיים על ציונות, ישראל, יהדות פוליטית, תראה דברים ממש בסגנון הפרוטוקולים של זקני ציון ואנטישמיות של רוסיה הצארית - וזה מאנשים שיש להם יכולת מחשבתית די מפותחת בהרבה תחומים אחרים! היה אפילו דיון בפורום היסטוריה לפני איזה שנה וחצי, שנבע מתוך קישור למה שכתב איזה תורכי כזה בפורום ידוע העוסק בענייני הרייך השלישי.

גם בנושאי שואת הארמנים ההתייחסות של תורכים משכילים היא מאוד פרימיטיבית: מצעלמים לחלוטין מעובדות ואפשר להגיד שפשוט מזלזלים באינטיליגנציה של הקורא המערבי, שבכל דיון אחר הם ינהלו אתו דיון עמוק ורווי גישה ביקורתית נכונה.

לא מזמן ראיתי דיון שבו "הסיטוריון חובב" תורכי (שכתב באנגלית מאוד רהוטה והפגין, בדיונים אחרים, ידע לא רע) הציג תרגום (שלו) למחקר של איזה איש אקדמיה תורכי לאומן שטען כי עשרות אלפי שבויים תורכיים במצריים (מלחמת העולם הראשונה) הורעלו בידי רופאים ארמניים שהיו מופקדים עליהם.

כמובן שאין בכלל שום ביסוס עובדתי למספרי מתים כאלה, או תיעוד של רופא ארמני, אבל זה לא הפריע לתורכי לצאת יום אחרי להתקפות נגד עשרות חברים נזעמים (בעיקר בריטים ואוסטרליים) שיותר ויותר הפכו לחסרי סבלנות כנגד ה"ספין" השקוף ("ארמנים השמידו תורכים, אז תורכים החזירו להם").

בדיוק באותו זמן התפוצצה עוד "פרשה" של עבודות פיתוח שלומיאליות שעשה מע"צ התורכי על שדות הקרב של גליפולי (שזה כמעט "הר הבית" עבור אוסטרלים ובריטים רבים!), ואוסטרלי אחד (מוכר בתחומו) אז נסע לתורכיה וגמר במעצר.

התורכים היו מאוד אגרסיביים ושלומיאלים, אבל היה יפה לראות כיצד חברים תורכיים "הסבירו" את המצב המורכב, במקום להגיד "המשטרה ומע"צ שלנו טמבלים - זרקו אבן שאלף חכמים לא יוציאו". מצד שני הרוב המוחלט של המערביים השתדלו להמעיט בביטויים חריפים נגד התורכים (למרות שבהתכתבויות פרטיות, או בפורומים שבהם אין נוכחות של זרים, ראיתי שהכעס עליהם היה עצום, וכלל לא מנומס) - עדות מרשימה לעוצמת הרושם של ה"נעלבות" התורכית הידועה.

במקרה אחד גולש הזכיר את המילה "אקספרס של חצות" מה שגרם לתורכים להתפוצץ, ולהנהלת הפורום למחוק את האשכול! תהיה בטוח שלו הייתה ישראל מעורבת ברבע מזה, ההתבטאויות היו חריפות פי כמה, ושום מנהל לא היה מתערב.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר