לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-02-2009, 15:57
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אבישלח שמתחילה ב "שירות יומיות משמעותי. יש דבר כזה?"

הנה דוגמה לשירות יומי משמעותי - תחזוקה של ימ"ח מילואים. הימ"ח הזה מחזיק את כל הציוד של יחידת מילואים למצב חירום. אם הימ"ח יהיה מאורגן כמו שצריך, יצאו ללחימה כמו שצריך. אם החיילים יזרקו, יהיה חסר ציוד, את חלקו "ישתו" ואנשים ימצאו את עצמם במצבים לא נעימים (כמו מחסנית לחייל לגדוד שלם, אין ציוד חורף וכדומה...).
שירות קשה, שוחק וחשוב מאין כמותו.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-02-2009, 17:29
  ab988 ab988 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.10.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אבישלח שמתחילה ב "שירות יומיות משמעותי. יש דבר כזה?"

ניסיון אווילי למדוד את מידת ה"תרומה" של תפקידים. לא ברור למה תפקיד ביומיות אמור להיות לא משמעותי באופן אוטומטי, אם כבר, הצבא חוסך כסף על חיילים שלא צריך להאכיל 3 פעמים ביום ולמצוא להם מקום לישון. אם כבר צריך להתחשב בשעות העבודה ליום.

אבל כשמודדים "תרומה" נוהגים להעדיף את אלה שתנאי השירות שלהם גרועים, בלי קשר למידת החיוניות של התפקיד, ואת אלה שהתפקיד שלהם מאתגר ואינטלקטואלי. למה חובש/משק"ית ת"ש בקרייה יותר חשובים מהפקידים שלא עושים כלום? הרי הם נותנים שירות לאנשים שלא עושים כלום מלכתחילה! ולמה התלפיון שיושב בחט"ל ומתכנן איזו מערכת מיגון לטנק יותר חשוב מהטבח בגדוד? גדוד שריון יכול לחיות גם בלי זה, אבל הם לא יחזיקו יום אחד בלי אוכל. אבל מה? הטבח דפ"ר אז לא יכול להיות שהשירות שלו משמעותי. כנ"ל מאבטחי מתקנים. אם הם לא היו משרתים שבוע-שבוע, אז באורח פלא התפקיד שלהם היה הופך לשוחק אבל חשוב מאין כמותו.

חוץ מזה, למה בכלל האנלוגיה הזאת עובדת בצבא ולא בשוק? מה יותר "משמעותי" - עורך דין או נהג מונית? שאלה דבילית נכון? יפה. ככה גם בצבא. יש לנסות לעשות את התפקיד על הצד הטוב ביותר, ויש לחפף. זה ההבדל.
ישן 02-02-2009, 19:51
  ab988 ab988 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "למה?"

הגדוד היה מכין לעצמו את האוכל ואז היה לו פחות זמן להלחם. זה שיש טבחים חוסך סד"כ לגדוד, לכל הפחות מאפשר ללוחמים לנוח ולהלחם יותר טוב. רוצה לחזור לאנלוגיה של התלפיון, בת'כלס, לוחם שישן טוב ואכל טוב ולא עשה תורנות מטבח יתפקד יותר טוב גם עם מערכת תקשורת קצת יותר פרימיטיבת בטנק. אבל עזוב את זה, מה לגבי מאבטחי המתקנים בקרייה? צריך לשמור שם? אם לא אז הצבא מטומטם שהוא שם שם עמדת שמירה מיותרת והאחרונים שצריך לבוא אליהם בטענות זה המאבטחים עצמם. אם כן צריך - אז מי ישמור שם אם לא הם? והתפקיד שלהם איום ונורא!! אם הם לא היו עושים שבוע שבוע היית מדבר אחרת.

עובד היי טק יותר חשוב מנהג מונית? נהג מונית זה באמת לא דוגמא טובה, אבל נהג אוטובוס? משאית? אתה באמת חושב שמי שמדבג את הצ'יפ של הכרטיס מסך למחשב אישי באמת "תורם" כל כך? זה מקצוע יותר יוקרתי ויותר מעניין אבל הוא לא "תורם" יותר. אנשים צריכים עגבניות ודגים יותר משהם צריכים צ'יפים.

אגב, אתה חוצפן ומתנשא שאתה משווה בין הרוכל בשוק למאבטחי מתקנים. יש תפקידים בצבא שמיועדים לאנשים שרוצים לדפוק את המערכת ובלי ספק מאבטח מתקנים זה אחד מהם. אבל מה הבעייה שלך עם הרוכלים בשוק!? יש להם עבודה מכובדת ותתפלא אבל הרבה מהם אוהבים אותה ומרגישים מחוייבות ללקוחות, כנ"ל דוכני פלאפל למשל. אתה חושב שזה יותר חשוב מהעורך דין שמייצג איזו חברה במיסוי מקרקעין או תובע רופאים על ימין ועל שמאל בגלל שטויות? טוב...
ישן 03-02-2009, 16:11
  oplo oplo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.04
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ab988 שמתחילה ב "הגדוד היה מכין לעצמו את האוכל..."

אם אתה רוצה לקחת ספיציפית את מקצוע הטבח אז אין בעיה,אני לא יודע אם היית לוחם בצבא, אך בגדוד לוחם לטבח יש תורנים גם ככה, ואת רוב האוכל הם מכינים גם ככה,את הסלטוכל הדברים הנלווים (שלפי החוק הצה"לי אסורים אגב). ארוחת בוקר מכינים התורנים ולא הטבח, ארוחת צהריים מכינים הצהריים פלוס עזרה קטנה של הטבח. תאמין לי בתור מישהו עם נסיון שלא מהתחת שלו, כל חייל היה מעדיף להכין לעצמו את האוכל, בשביל אגב, יש רס"פ ומפל"ג. ומאבטחי מתקנים הם לא חשובים כי במקומם היה אפשר לשלב בסבב השמירות הנוראי (אבוי אבוי!) את חיילי הבסיס עצמם. כבר שמעתי מחברים ג'ובניקים על ההתבכיינות של "לעשות לילה" בבסיס ה"נוראי" שלהם.
עובדי הי טק חשובים יותר למדינה בגלל התרומה שלהם לתעשייה, השכר שלהם שממנו מפרישים מס גבוה יותר, והתרומה שלהם להתפתחות המשק.

ולא הבנתי מה תקפת אותי לגבי הרוכלים בשוק, מי תקף אותם? אני לא מזלזל בשום עבודה, לא ברוכל בשוק ולא בנהג מונית, אוטובוס, או כרכרה. אני רק מציין שיש מקצועות שעדיף לעם שלנו שיהיו כמה שיותר כמותם.
מעודד השכלה גבוהה וכו'.

ישן 03-02-2009, 17:30
  ab988 ab988 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "אם אתה רוצה לקחת ספיציפית את..."

שים לב - עצם זה שעבודות מסויימות הן בתורנויות וחלק שוטפות זה קשור להכשרה שנדרשת כדי לעשות את התפקיד שהוא הדבר שלפיו אתה מודד את התרומה מלכתחילה. אם היה אפשר להכשיר מפענח תצלומי אוויר בצ'יק צ'ק אז היה אפשר לעשות תורנות של פענוח תצלומי אוויר בזמן שהמאבטחי מתקנים עושים את עיקר העבודה (לשמור). אפשר אפילו תאורתית להחיל את זה על לוחמים. אם מסלול היה נמשך יומיים והכשרה של טבח בבה"ד 6 שנה, אז היה צריך טבחים בגדוד שיעשו את עיקר העבודה והשמירה והעמדות והמחסומים היו תורנות מעצבנת. הנקודה היא שיש עבודה מסויימת שצריך לעשות (במקרה זה, הטבחים לא עושים אותה מי יודע מה - אני לוקח את המילה שלך כי אף פעם לא הייתי בגדוד - וזו בעיה שלהם, לא של התפקיד) ומישהו צריך לעשות אותה. זה שאפשר להחליף אותו במישהו אחר זה לא הופך את התפקיד לפחות או יותר משמעותי.

אתה כן מזלזל ברוכלים בשוק. מה זה משנה תוורם לתעשייה ומגלגל יותר כסף? בסופו של דבר אנשים צריכים לאכול. מחר כל נהגי המשאיות שובתים, מה בדיוק אתה מתכוון לעשות? איך החלב והלחם יגיעו לסופרמרקט?? לעומת זאת כל עובדי אינטל יכולים לשבות חודשיים ונמשיך לחיות בסדר גמור. אבל אתה מודד תרומה לפי תרומה לפיתוח כלכלי - זה נראה לי סטנדרט לא סביר.
ישן 03-02-2009, 20:14
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
מסכים
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "מספיק עם האנלוגיות בשקל האלו"

הנה לכם מדד לחשיבות תפקיד: כמה קל יהיה להחליף אותו עובד?

מדען הוא המוח מאחורי המבצע וגם אם צריך 10,000 איש כדי שהמפעל שמייצר את מוצרו יתקתק, אותם אפשר להחליף אבל את המדען, עם הצורת החשיבה ויכולת ההמצאה שלו, אי אפשר.

אם מחר חס וחלילה הטבח יהיה חולה אז לא נורא, סך הכל להכין אוכל זה לא סרט וזה לא פיסיקה גרעינית. אבל הרבה יותר קשה להצניח מט"ק או מ"מ משוםמקום, כי זאת השקעה אדירה בהכשרה. ותזכרו שעל דברים כמו הכשרות וקורסים אפשר אולי לשים מחיר, אבל על נסיון אי אפשר.

לכן לדעתי - חשיבות התפקיד לא רק במה היא תורמת למערכת (בין אם זה הצבא, הכלכלה, או החברה company לא society) אלא כמה אתה תוחסר אם תעזוב, וכמה קשה יהיה למצוא לך מחליף.

עד עכשיו כל התפיקידים שהוזכרו - אפסנאי\עובד לוגיסטיקה בגדוד במיל', טבח, רוכל, נהג מונית, מאבטח מתקנים - הם תפקידים שדורשים הכשרה קצרה (אם בכלל) וכל אחד שרציני לגבי עבודה ולא אידיוט גמור יוכל לבצע אותם כמו כל אחד אחר.

בניגוד לזה, עורך דין, מדען, איש הייטק, ושימו לב, כל התפקידים הצבאיים שכולנו מחשיבים כ"משמעותיים" דורשים או כשרון יוצא דופן (או נתונים גבוהים, שאמורים לשקף את אותו כישרון) או תקופת הכשרה נכבדת. - בטח שיחסית לתפקידים שכולנו מחשיבים כ"לא משמעותיים."

ועוד פעם זה הגיוני, כי עם כל הכבוד כל אידיוט יכול למכור ירקות בשוק או להסיע אנשים במונית, אבל דרוש בן אדם "מלומד" כדי לבצע תפקידים "איכותיים."

סך הכל אנחנו רק בני אדם והחיים שלנו בנויים מערכות שכולן מחוברות אחת לשניה כמו שרשרת אחת גדולה וכולנו תלויים אחד בשני בלי קשר לתפקיד או השכלה או רמת חיים.

אבל זאת טעות חמורה לחשוב שרק בגלל התלות המשותפת הזאת, כל החוליות בעלי אותה חשיבות. עוד פעם צריך רק להסתכל מעבר לעניין שאם חוליה אחת תחסר הכל יתמוטט - זה ברור לכולם. השאלה שצריכים לשאול היא כמה קשה יהיה להחליף אותה חוליה.

ישן 03-02-2009, 23:30
  ab988 ab988 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "מסכים"

אני עושה רדוקציה לאבסורד ומישהו חוזר על זה, נו, שויין. למה בדיוק תקופת ההכשרה ונדירות הכישורים שנדרשים כדי לבצע תפקיד מסויים מעידים על חיוניותו? תסכים איתי שכל אחד הוא בורג במערכת, אבל המערכת יכולה לתפקד פחות טוב בלי חלק מהברגים ובכלל לא בלי חלק אחר. אני חושב שכל מי שמתעסק באופן ישיר בצרכים הבסיסיים של האדם - כמו רופאים, טבחים ולוחמים - יותר חשובים מאנשים שתורמים לאיכות החיים. חקלאים יותר חשובים מסופרים ועיתונאים. אופים יותר חשובים מדוקטורנטים לביולוגיה. דחילאק, תחשוב קצת בהיגיון. תסלח לי אבל זה מטומטם למדוד את מידת ה"תרומה" לפי משך ההכשרה. משך הכשרה מצביע על יוקרתיות, בד"כ על האתגר הכרוך בתפקיד ויש יחס ישיר בין תפקיד שנחשב "טוב" לבין אורך ההכשרה - אבל מה בין זה לבין "תרומה"? הח"ירניק תורם יותר מהשריונר כי יותר קשה ולוקח יותר זמן להיות חי"רניק? והח"ירניק הזה תורם פחות מקצין משפטים בעתודה האקדמית שיש לו הכשרה ארוכה בערך פי 4 אם לוקחים בחשבון גם את התואר?

רוצה למדוד את מידת התרומה של תפקיד? יש לי קריטריון יותר טוב. יש תפקיד מסויים, אף אחד לא יבצע אותו במשך חודשיים. תוציא את הבנאדם שעושה את התפקיד לחופש ושאף אחד לא יחליף אותו. תראה מתי המערכת קורסת יותר מהר. זה נראה לי קריטריון הרבה יותר הגיוני.

oplo, המדינה לא שואפת ליותר מדענים ומהנדסים. אמא שואפת שהבן שלה יהייה מהנדס. תמיד יהייה יחס של אנשים שעושים עבודות שחורות ומשעממות ואנשים שעושים דברים... שונים. אבל לא העלית כאן שום טיעון חדש. המדינה לא יכולה להסתדר בלי העבודות השגרתיות, בלי הייטק המצב יהייה פחות טוב אבל אנשים עדיין יחיו. אני לא מבין מה אתה מנסה לומר. בעצם, לפני שאתה מגדיר ומתחיל לדבר על תרומה אולי כדאי שתבאר יותר לעומק את המושג הזה כי יכול להיות שאנחנו מדברים על דברים שונים.
ישן 03-02-2009, 18:57
  condescending condescending אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.08

כתבתי הודעה חופרת שעונה לכולם אבל מחקתי אותה והחלטתי לענות תכל"ס.

כן יש תפקידים כאלה. אילו?

כל תפקיד שדורש מיוניים רציניים לפני הצבא סביר להניח שיהיה משמעותי (ואל תתקפו את המשפט הזה סתם כדי לתקוף).

יש תפקידים כאלה במודיעין וחיל התקשוב ובטח גם בהרבה מקומות אחרים בצבא שאינני מכיר.

הבעיה היא שלרוב בתפקידים אלה בוחרים אותך ואתה לא בוחר בהם.

ישנם בסיסי יומיות איכותיים עם תפקידים משמעותיים שלא נמצאים בהם רק "בררה" אבל להתמיין לשם דרך קצין מיון של כל"צ זה לא רק עניין של עקשנות אלא גם של מזל וצירופי מקרים.
כמובן שקשרים תמיד יוכלו לעזור לך.

אילו תפקידים ספציפית ? לגבי הסודיים לא אפרט ולגבי השאר אני אתן איזה שתי דוגמאות סתם כדי להראות שהחיה קיימת.

יש לי חבר שהיום הוא מעצב גרפי בחיל האוויר והתגייס כמ"כ טירונים ויש לי ידידה שמתכנת ביחידה שקוראים לה הב"ט והיא הגיע לשם ללא שום מיונים קדם צבאיים.
(שניהם כמובן עושים יומיום)
ישן 03-02-2009, 22:28
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
אז ככה....

לפי השקפת העולם הצרה שלי {אני מודה} שנבנתה בשנה האחרונה מההיכרות הקצרה והמרה שהייתה לי עם המערכת הצבאית, לתת מעצמך למערכת הזאת במשך 3 שנים, "שווה" {כי לא מצאתי מילה אחרת..} רק בשני תפקידים:

א. תפקיד קרבי

או

ב. תפקיד לא קרבי שממלא 3 קריטריונים:
1. תפקיד שמעניין את החייל
2. תפקיד שמאתר את החייל
3. תפקיד שתורם למערכת

אם לא הגעת לאף אחת משתי האופציות הנ"ל, אז "שווה" לשרת בצבא 3 בגלל:
1. ששירות לא מלא דופק אותך באזרחות {ממה שהבנתי באשכול האחרון שפתחתי}
2. שזה גועל נפש להמשיך להתקדם באזרחות בזמן שהחברים שלך שומרים לך על התחת

אגב- אם אתה לא יכול להיות קרבי ואתה רוצה להיות בתפקיד כמו בסעיף ב', תואר אקדמאי יעזור לך הרבה...יש לי חבר שעשה תואר בפיזיקה ועכשיו הוא בתפקיד שלא אפרט עליו בחיל הים, משרת בקרייה, ועושה יומיות....

בשורה התחתונה- יש שירות משמעותי ביומיות, אבל אין ביכולתך להבטיח לך שירות כזה...תתמקד באופי השירות, ולא ביציאות...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:09

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר