
06-02-2009, 12:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
הודעות: 6,684
|
|
נתחיל בזה, שאני כן יודע מה הידע של ליברמן בתחום הביטחון - תואר ראשון ביחסים בינ"ל. זה בערך אותו נסיון שיש גם לצחי הנגבי בתחום, ולשניהם יש משהו משותף נוסף בתחום הביטחוני - שניהם הלכו הרבה מכות בתור סטודנטים, רק שצחי השתמש בשרשרת של אופניים נגד סטודנטים ערבים וליברמן השתמש באגרופיו ורגליו כנגד שתיינים ללא הבדל דת וגזע. לליברמן גם יש נסיון מאוחר יותר של לחימה בשטחים - הוא בעט בילד מההתנחלות בה הוא מתגורר.
שנית, הוא לא העולה החדש היחיד שגוייס לצה"ל בגיל מבוגר, אבל מביטחוניסט שרוף שכזה הייתי מצפה לעשות קצת יותר מאשר שירות מקוצר, או לפחות לצבור מספיק פז"ם במילואים כדי לעלות מעבר לדרגת רב"ט. ראבאק, אם עוכר-ישראל אנטישמי כמוני עשה מספיק מילואים כדי לקבל רס"ל, למה דרקון הציונות הדגול איווט לא יכול? איך זה שעם כל הדיבורים דיבורים הוא עדיין עשה פחות צבא אפילו מזהבה גלאון?
שלישית, הקטע שצונזר בהודעה שלי עסק במפלגה שהכניסה לכנסת נציגה של משפחת פשע (לצורך הדיון, לא משנה איזו מפלגה, אבל שימו לב - גנגסטרים נוטים לתמוך בשמרנים ולאומנים, לא בליברלים). אתם באמת רוצים שלאלפרונים למיניהם תהיה גישה למידע חסוי של צה"ל, השב"כ והכי חשוב - המשטרה? זה טיעון בדבר הצורך בעצמאות הסיווג הבטחוני מהפוליטיקה והפוליטיקאים.
רביעית, ציפי ליבני הייתה "קצינה מצטיינת" לדבריה - מצד שני, ההצטיינות הזו הושגה כמדריכת נוער בגדנ"ע ומדריכה בקורס קצינות כלשהו. במוסד היא כנראה בסה"כ שמרה על דירת safe house בפריס.
חמישית, צביה גרינפלד הייתה חרדית עוד הרבה לפני שהייתה במרצ, ולבנות דתיות יש פטור-למעשה מגיוס - אותו סוג פטור לו זכתה גם דליה איציק, הרחוקה מלהיות אישיות דתית. בעוד שעל חרדיות מופעל לחץ חברתי מאסיבי שלא להתגייס ולא לעשות שירות לאומי (הבנות שעושות שירות לאומי במוסדות חרדיים? הן בכלל דתיות-לאומיות) הרי שאיציק עשתה כנראה מעשה מאיה בוסקילה, רק שבניגוד לבוסקילה דליה איציק לא מסתובבת עם מחשוף ענק, ונודה לאל יהא-אשר-יהא על חסדים קטנים אלו.
_____________________________________
If I can shoot rabbits then I can shoot fascists
|