לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 10-02-2009, 19:20
  forzamilan forzamilan אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.06
הודעות: 181
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי פלטיאל שמתחילה ב "נ"מ: יתרונות - אתה מגן על..."

לגבי יחידת האב"כ קשה לי לענות במדוייק, אבל יש לי חבר שמשרת שם והוא די מאוכזב ומשועמם ("כל היום שמירות"). מודיעין שדה יחידה ממש לא רעה, ממליץ בחום אם אתה חזק בקטע של קרבי אבל נרתע מנח"ל/גולני/גבעתי. במודיעין שדה יש גרעין אנושי איכותי מאוד ביחס לקרביים אחרים ויהיה לך אקשן מטורף כל השירות, קח בחשבון שזה הרבה מאוד להיות בשטחים.

כלוחם נ"מ אני יכול לפרט קצת יותר לגבי הנ"מ. כמו שאמר פלטיאל, חלק מהיתרונות הם הגנה על המרחבים והאתרים החשובים ביותר במדינת ישראל וזה יכול לגרום לתחושה מאוד חזקה של שביעות רצון מהשירות (חשוב לציין שזה לא נכון לכל סוללה, אלא לחלקן), מסלול הקידום די מהיר, תוכל לצאת למ"כים מוקדם בהתאם לשביעות הרצון של מפקדיך בתקופת שירותך בסוללה כלוחם צעיר ובהמשך תוכל לצאת לקצונה. כמו כן, מערכות הנ"מ הן מערכות המשלבות את שיא הטכנולוגיה- שים לב שאחת מססמאות מערך הנ"מ היא "טכנולוגיה קרבית". תוכל להתמקצע עד המקסימום במערכת הנשק אליה תגיע ולרכוש מקצוע לכל דבר ובעתיד להשיג סוג של יתרון במידה ותרצה ללכת ללימודים בתחום הטכנולוגיה- גם מבחינה מעשית וגם מבחינת תפיסה.
מצד שני, לא תמיד קל להיות לוחם נ"מ. אתה לובש מדי חיל אויר, אבל לא באמת תמיד תרגיש חלק מחיל הויר. אם אתה לא לוחם בפטריוט או בחץ, סביר להניח שתשרת במקומות נידחים בלי יותר מדי הזדמנויות ללמוד את חיל האויר ולבקר בבסיסיו. חשוב להוסיף שגם התנאים הכלליים לא נחשבים לטובים כל כך. אם אתה משווה לוחם נ"מ ללוחם בצנחנים, עוקץ או כל יחידת שדה שמעורבת בשטחים אתה תראה הבדלי רמה משמעותיים. נ"מ לוחמים שלא נמצאים בשטחים (למעט אבט"שים) וכאן יש להם יתרון על לוחמי חי"ר אבל לוחמי חי"ר שנמצאים בשטח מקבלים תנאים טובים יותר מלוחמי נ"מ- הן מבחינת אוכל, הן מבחינת הקצאות והן מבחינת תנאים כלליים ותברואתיים. ככה שבסופו של דבר הכל מתקזז. חסרון בולט נוסף הוא ניוון רציני שמתפתח עם הזמן.. תחשוב שבמשך כמעט שנתיים תעשה את אותה משימה כל יום בלי שום אתגר חוץ מפריסה פעם ב.. שלא נדבר על ירוטים שכר משנת 1982 לא היו. ככה שאם לא תצא לקורס פיקודי כלשהו ואתה בנאדם שנשבר מהר אתה תתאכזב מהר מאוד והשיעמום יגרור את השירות שלך מאוד מאוד לאט.

נערך לאחרונה ע"י forzamilan בתאריך 10-02-2009 בשעה 19:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 10-02-2009, 19:35
  forzamilan forzamilan אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.06
הודעות: 181
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי b_a_r שמתחילה ב "אבל כלוחם נ"מ אני משרת בבסיס..."

צר לי לאכזב, סוללות בודדות במערך לוקחות חלק מבסיסי חיל אויר ובשום פנים ואופן אני לא מציע לך לבנות על שירות בבסיס. רוב הסוללות נחשבות לבסיס עצמאי וממוקדמות במקומות נידחים יחסית (יותר או פחות, תלוי במערכת הנשק והגדוד אליו תגיע). התנאים בסוללות לא בשמיים בכלל (ראה הודעה שלי), אופן המחייה בסוללה דומה לאופן במחייה במוצב.

תראה, איך שלא יהיה בין אם תגיע לנ"מ ובין אם תגיע לגבעתי, תעבור טירונות קרבית ותקרע את התחת באותה מידה בסופו של דבר. (לוחמי גבעתי, אם יש כאלה, אל תתלהמו כי לוחמים צעירים בנ"מ טוחנים..). אם השקט הנפשי של ההורים ושלך שלא תשרת בשטחים חשוב לך, תוכל לשקול ברצינות את העניין של נ"מ למרות שיש שני גדודים שתופסים קו מתחלף בשטחים. כדי שזה לא יקרה, תצטרך להגיע לטק"א.
אפשרויות בולטות נוספות שאני רואה זה תותחנים ולוחם אב"כ. שאני לא מכיר לעומק כל כך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 11-02-2009, 10:02
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.01.07
הודעות: 207
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Knuffles שמתחילה ב "לגביי הנ"מ - איך אני יכול..."

"....אבל כלוחם נ"מ אני משרת בבסיס חיל האוויר?זה אומר שהתנאים הם בין הכי גבוהים שאפשר לקבל?
אני לא מתלהב מהרעיון של קרבי אבל יכול לעמוד בזה בקלות..בכללי אני לא רוצה ליום קרבי בחי"ר זה יותר מדי קריעת תחת בשבילי..יש לך הצעות בשבילי?כדאי לי ללכת אם הנ"מ או על עדיפותאחרת שלי?
."

"לגביי הנ"מ - איך אני יכול לקבל מזה מקצוע לעתיד ? [כמו שאיזה אחד אמר פה], ובכלל איך זה באמת יכול לעזור לי לעתיד ?
אני יוצא עם נשק הביתה ?
איך היציאות ?

תודה מראש. "

כלוחם נ"מ אתה עושה את הקורסים בבסיס חיל האוויר - ביסנ"מ, ומשתתף בסבב שבו תמיד יש סוללה אחת שתמצא בביסנ"מ לתקופת אימונים והתאווררות.
מעבר לזה אתה משרת בסוללות המבצעיות שמפוזרות ברחבי הארץ. (כמובן שאתה גם יכול לצאת להדרכה וכך לחזור לשרת בביסנ"מ.)
ישנן גם סוללות מעטות שמוצבות בבסיסים של חיל אוויר, אבל עצה שלי, עדיף סוללה שלא.
למה? כי זה יותר אווירה אינטימית, משפחתית ושקטה, לעומת האווירה בבסיס חיל האוויר ששם פשוט מתפנקים כיוון שיש את כל המנהלה של הבסיס שמשרתים גם אותך.
בבסיסי חיל האוויר התנאים גבוהים למדי, בסוללות, שום דבר מיוחד.
לוחם נ"מ למען האמת לא יוצא עם מקצוע, יש כאן בלבול עם הטכנאים.
אלא אם אתה רואה את עתידך בתור איזה משגיח מכ"ם בשדה התעופה או משו, אז כן זה יכול לתת יתרון קל, אבל, תכלס, בחיים לא שמעתי לוחם נ"מ שאומר "אללה יצאתי עם מקצוע מצה"ל".
איך זה יכול לעזור לך בעתיד?
הייתי רוצה להפנות אותך בשלב זה לאיזה ציטוט ספציפי של גון קנדי....
יוצאים עם הנשק הבייתה.
איך היציאות..?
בצעירותך זה יהיה איזה 17\4 עם איזה חצי פה ושם.
אחרי קורס מיירטים\מפקדים זה כבר חצאים.
_____________________________________
http://samizdat.blogli.co.il/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 11-02-2009, 14:38
  פלטיאל פלטיאל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.01.07
הודעות: 207
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי b_a_r שמתחילה ב "בגדול אני לא רוצה שירות קשה..."

אם תבוא בגישה שאתה לא רוצה לעבוד קשה מדי, לא תתקדם גם אם תהיה ג'ובניק זה דבר ראשון.


אתה בהחלט יכול להתקדם מהר בנ"מ.
אתה יכול לסיים קורס מפקדים שנה מהגיוס שלך.
אתה יכול להגיע להדרכה שנה מהגיוס שלך.
אתה יכול לסיים קורס קצינים שנה ושמונה מהגיוס שלך.
מצד שני אתה יכול גם לסיים קורס מפקדים שנתיים מהגיוס שלך,
הכל תלוי בך, כמה השקעת, מה היו השאיפות שלך.
אגב הנורמה היא לסיים קורס מפקדים שנה וארבע מהגיוס שלך, אחרי שנה זה רק השפיצים.

אני יכול להגיד לך עלי ששמונה החודש הצעירים בסוללה לימדו אותי מזה לקרוע תתחת ולתת מעצמי גם כשלא קל,
שמונה החודש אחרי קורס מפקדים בסוללה גרמו לי להבין מה זה ההגנה האווירית במקום הספציפי שאני נמצא בו וכמה שהיא משמעותית,
והשנה שעברתי אחר כך כמפקד בהדרכה הייתה פשוט כיפית ומלאת סיפוק.
_____________________________________
http://samizdat.blogli.co.il/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר