לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 23-05-2005, 10:33
צלמית המשתמש של תוהו ובוהו
  תוהו ובוהו תוהו ובוהו אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.10.04
הודעות: 1,718
אללה נמצא ב"רב-חן" בגבעתיים

אלוהים נמצא ב"רב-חן" בגבעתיים



פועל שהדביק שטיחים בקולנוע בגבעתיים נדהם לגלות: כאשר מביטים על הלוגו של רשת בתי הקולנוע במהופך מופיעה המלה הערבית "אלה" שמשמעותה "אל". עיתון התנועה האיסלמית בישראל ביקש מהרשת לשנות את הלוגו או להחליף את השטיחים, כדי למנוע חילול קודש תחת רגליהם של המבקרים במקום. הרשת דחתה את טענותיהם: "אין לנו כוונה לפגוע ברגשות, אך הלוגו יישאר במקומו"
רועי נחמיאס



>אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, כך אומר הפתגם. בדיוק בפרטים הללו הבחין פועל שהדביק שטיחים מקיר לקיר בבית הקולנוע החדש של רשת "רב-חן" בקניון גבעתיים החדש.



אחרי שסיים להדביק שטיחים בשישה אולמות הבחין לפתע הפועל במשהו שנעלם מעיניו עד לאותו רגע. הוא נדהם לגלות שכאשר מביטים על הלוגו של רשת בתי הקולנוע במהופך, מתגלות האותיות המרכיבות את המלה הערבית "אלה" שמשמעותה בעברית "אל" (שהאיות שלה שונה מעט משמו של האלוהים "אללה").



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/01082004/562760/01_wa.jpg]


תמונת הלוגו של הרשת כפי שהופיעה מעל דפי העיתון



לפועל נותרו בשלב זה עוד ארבעה אולמות בהם היה אמור להדביק את השטיחים, אך הוא מיהר לגשת למנהל העבודה שלו ולספר על התגלית. הוא הדגיש בפניו כי מבחינת המוסלמים מדובר בחילול הקודש, שכן העוברים והשבים באולם דורכים ברגליהם על צירוף האותיות המקודש, והוא אינו יכול לתת את ידו לדבר.



גם מנהל העבודה היה המום אך מיהר להרגיע את הפועל ולהדגיש כי לא הייתה בבחירת השטיחים כל כוונה לפגוע ברגשות המוסלמים.



הפרשה יכולה הייתה להיגמר כך, מבלי שאיש ידע עליה, אך הפועל לא הסתפק בתשובת המנהל. לפני ימים אחדים הוא פנה לעיתון "אל-מית'אק", עיתונה של התנועה האיסלאמית בישראל, והסב את תשומת לב המערכת לכך שכל מי שמבקר בבית הקולנוע דורך ברגליו על צירוף האותיות האלוהיות.



מערכת העיתון, שהזדעזעה מהדברים, פנתה מיד למחלקת תלונות הציבור של רשת בתי הקולנוע, הסבירה לה את חומרת הדברים וציינה כי דריכה על שמו של האלוהים פוגעת במוסלמים בישראל ובעולם הערבי כולו. "שאלנו אותם האם הם יכולים להחליף את הלוגו של החברה באופן שבו תופרדנה שתי המילים, כך שלא יווצר השם הקדוש, או שלכל הפחות לא יניחו שטיחים עם הלוגו מתחת לרגלי המבקרים", כתב העיתון בגליונו האחרון ביום שישי.





"רשת 'רב-חן' שלחה לנו תשובה מזלזלת שבה היא לא התחייבה להסיר את הלוגו. 'הלוגו המוטבע על השטיחים בבתי הקולנוע של הרשת בגבעתיים הוא הסמל של החברה מזה שנים רבות, ואיננו מוצאים לו כל משמעות אחרת. הרשת איננה מתכוונת לפגוע ברגשותיו של אף לקוח'. הייתה תגובתה של הרשת לפניית העיתון".












במערכת העיתון לא הסתפקו בתגובה ופנו שוב בטלפון לרשת בתי הקולנוע, אך גם הפעם לא קיבלו הפונים תשובה שהניחה את דעתם. השלב הבא היה פניה של המערכת מעל דפי העיתון לציבור קוראיה בבקשה לפנות בכתב לרשת ולפרט עד כמה הגילוי פוגע ברגשותיו של כל מוסלמי.





"מערכת 'אל-מית'אק' קוראת לכל מוסלמי שחרד לקדושת דתו לשלוח מכתב מחאה לרשת, בה הוא מסביר עד כמה נוראה ואיומה היא התופעה בה נמצאים שטיחים עם הסמל הזה על רצפת בתי הקולנוע, וכי תופעה זו פוגעת ברגשותיו האישיים של כל מוסלמי בעולם. יש לקרוא להם להחליף מיד את כל הסמלים הללו", נכתב בעיתון.



שורה של פגיעה ברגשות



טענות העיתון על פגיעה ברגשות המוסלמים באות על רקע תקריות דומות שאירעו לאחרונה בעולם, ושגרמו למהומות והפגנות שגבו קורבנות בנפש.



שבועון החדשות היוקרתי "ניוזוויק" נאלץ לחזור בו בשבוע שעבר מכתבה שפירסם לפיה חיללו חיילים אמריקנים את ספר הקוראן כשהשליכו אותו לאסלה בניסיון לזעזע עצירים מוסלמים במחנה מעצר לפעילי טרור בקובה. הדיווח גרר תגובות קשות של גינוי בעולם המוסלמי ובהפגנות באפגניסטן ובפקיסטן נהרגו לפחות 16 בני אדם ונפצעו עשרות.



מקרה אחר שנטען שפוגע ברגשות המוסלמים היה פירסומן בסוף השבוע של תמונות מביכות של נשיא עיראק המודח סדאם חוסיין לבוש בתחתונים בלבד בתא המעצר שלו. הממשל האמריקני אמר כי נפתחה חקירה בניסיון למצוא מי הדליף את התמונות אל מחוץ לכלא המאובטח בו שוהה סדאם.



ynet
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 23-05-2005, 17:29
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
טיפ לפועל הפגוע - "אללה" נכתב עם שני ל' ולא עם אחת...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תוהו ובוהו שמתחילה ב "אללה נמצא ב"רב-חן" בגבעתיים"

המילה "אללה" נכתבת כך: الله (אליף, לאם, לאם, הא).
הפועל שלנו נפגע מאייקון שבמטושטש נראה כך: اله (אליף, לאם, הא).

אני לא בא חלילה לרמוז שפועלנו היקר מתקשה בקריאת המילה המפורסמת ביותר בשפת אמו, אבל
ייתכן שלו היה מקדיש מעט יותר זמן לקריאה ופחות זמן להעלבויות מאייקונים מסחריים על שטיחים בבתי
קולנוע - אולי היה מצליח לראות שאין ממה להפגע...
במחשבה שנייה - אני בהחלט בא לרמוז שהנ"ל מתקשה בקריאת שפת אימו...

בכל מקרה, על כולנו להביע צער על כך שהתנועה האסלאמית חשה עצמה נפגעת כתוצאה מהדבר. יש ויש
מקום להצטער על כך שהתנועה הזו רק חשה עצמה נפגעת, ולא נפגעת באמת (למשל, ע"י סגירת
מוסדותיה וגירוש מנהיגיה מייד עם שחרורם מהכלא...)...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:50

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר