לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-03-2009, 20:29
  OrenButn OrenButn אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.04
האם מערך RAID לשיפור ביצועים רלוונטי לגבי

שלום,

אני מתכננן לקנות מחשב חדש בחודשים הקרובים (מחשב בהשקעה רצינית של ~6000 למחשב בלבד)
ככל הנראה 8/6 ג'יגה זיכרון (תלוי בפלטפורמה שאבחר) מעבד 4 ליבתי, כרטיס מסך חזק וכו...

1.כיום יש לי הארדיסק WD640aaks , היום קניית הארדיסק נוסף כזה היא זולה מאוד, השאלה שלי היא האם ארגיש איזשהו הבדל ביצועים בבניית מערך RAID 0 משתי הכוננים? האם ההפרש מצדיק קניה של עוד כונן?

2. ראיתי כתבה מעניינת על Short stroking"
http://www.tomshardware.com/reviews...g-hdd,2157.html

ראיתי שמדובר שם על דיסקים של היטאצ'י האם אפשר לבצע גם על דיסקים אחרים וכיצד (בעזרת אילו תוכנות)?

תודה רבה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-03-2009, 21:22
  OrenButn OrenButn אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי borsood שמתחילה ב "שיפור הביצועים יהיה מסערי עד..."

borsood אני חושב שאתה מגזים, היום האמינות של ההארדיסקים היא גבוהה יחסית וגם כמובן שאני לא מתכנן להשאיר מידע חשוב שאינו מגובה, במקרה הכי גרוע מדובר על התקנת מערכת הפעלה מחדש ומקסימום איבוד של דברים פחות חשובים שמקסימום יעצבן, בנוסף במבחני ביצועים שראיתי אפשר לראות שיש שיפור מאוד משמעותי בביצועי הכונן בRAID0 (כמעט פי 2 במהירות כתיבה וקריאה) לפי מה אתה טוען שהשיפור הוא עד 5%?

קרמריקה תודה על התשובה, את החלק של מחיצה קטנה אני מבין אבל מה משנה גודלו המירבי של הדיסק?
למה אתה מתכוון כשאתה אומר דברים אחרים, כלומר לא מערכת הפעלה או סרטים ומסמכים, משחקים למשל הם דוגמא טובה לדברים שכדאי להתקין על כונן נוסף?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר