לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-05-2005, 08:38
  ג'ינג'י ג'ינג'י אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.02.05
יצחק רבין פטר את הכור מאחריות לבריאות העובדים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.inn.co.il/data/images/2005/05/25/hakur-bedimona1-s.jpg]

פטור שהעניק ראש הממשלה המנוח יצחק רבין לכור האטומי איפשר להנהלת הכור האטומי להעסיק את העובדים ללא פיקוח בריאותי תוך חשיפה לקרינה שבכור. כעת הם תובעים פיצוי ויחס הוגן מהמדינה.

עובדי הכור האטומי מגישים בימים אלו תביעה תקדימית כנגד הנהלת הכור.

העובדים דורשים בתביעה צעד הצהרתי וצעד מעשי- הראשון הוא כי בית המשפט יצהיר שהוראות החוק כולן חלות על הנהלת הכור ביחס לחשיפת העובדים לקרינה, והצעד המעשי הוא שבית המשפט ייתן צו עשה שיורה להנהלת הכור לקיים בפועל את הוראות החוק.

עו"ד נעמה זר-כבוד, ממשרד עו"ד פישר המייצגת את ועד עובדי הכור בתביעה, אומרת כי הפרשה התפוצצה לאחר שנודע כי הנהלת הכור האטומי לא נשמעה למעשה להוראות החוק בענייני גיהות ובטיחות לעובדי הכור. "הם חשפו חשיפה עצומה את העובדים לקרינה מייננת. בכור טוענים שהם אינם מחויייבם להישמע להוראות החוק הישראלי, כיוון שהם פועלים על פי תקן בינלאומי".

זר-כבוד מזכירה כי בחוק קיים תיקון המכונה 'פטור רבין'. ראשיתו של הפטור בימים בהם כיהן יצחק רבין כשר העבודה במקביל לכהונתו כראש ממשלה בשנת 1992. רבין חתם אז על תיקון בחוק שפוטר את הנהלת הכור ממספר מצומצם של הוראות בחוק הישראלי. כותרת מכתבו של ראש הממשלה דאז הייתה 'הודעה בדבר פטור מתחולת תקנות הבטיחות בעבודה'. "בתוקף סמכותי לתקנות הבטיחות בעבודה אני פוטר את מקומות העבודה המוחזקים בידי הוועדה לאנרגיה אטומית הישראלית מתחולת התקנות האמורות", כתב אז רבין במכתבו. בעקבות מכתב זה פעלה הנהלת הכור האטומי באופן בו נחשפו עוד ועוד עובדים לקרינה המסוכנת.

"בכור פירשו את הפטור כאילו הם פטורים מכל התקנות והחוקים בעניין זה, והתעלמו מדברים בסיסיים הנדרשים בחוק הישראלי. בתביעה אנו טוענים כי חובה על הנהלת הכור לבצע רישום מדויק של חשיפת העובדים לקרינה. הרישום הזה הוא חשוב מאוד כיוון שאם יש רישום מדויק ניתן לראות מתי העובד הגיע לרמה מקסימלית של קרינה ואז מעבירים אותו לעבוד במקום קר, עם פחות קרינה. בכור לא קיימו מעקב מדויק ולכן אנשים המשיכו לעבוד ונוצר גל אנשים שחלו בסרטן. כל השנים לא היה פיקוח מספיק ראוי, עובדה שאנשים חלו. יש הרבה תביעות תלויות ועומדות נגד הכור מצד עובדים שחלו. הכור דורש מהעובדים להוכיח את הקשר. על מנת להגיב ביקשו העובדים מהנהלת הכור את רשימות המעקב כדי שיוכלו להוכיח זאת. בתשובה אמרו להם בכור כי לא קיים הרישום המבוקש. כאן התפרץ זעמם של העובדים כיוון שהם לא זכו לשום גיבוי מהכור כאשר חלו. מה שנעשה בכור אינו פעולה מכוונת, אלא רשלנות פושעת. בכור גרמו בלי כוונה לחשיפת יתר של העובדים לקרינה. האשמה לטענתנו היא שלא היו עם יד על הדופק, כיוון שאם היו נוהגים כך, יכלו להימנע מחלות של עובדים רבים. התביעה הזו משמעותה הצלת חיי אדם בעתיד".

כאמור, כעת תובעים העובדים מבית המשפט להצהיר שהוראות החוק כולן חלות על הנהלת הכור ביחס לחשיפת העובדים לקרינה. כמו כן הם תובעים כי בית המשפט ייתן להנהלת הכור צו שיורה להנהלת הכור לקיים בפועל את הוראות החוק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-05-2005, 18:34
  dkdkd dkdkd אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.02
לידיעה מקל"ר = מקלע רימונים או מטול רימונים M203
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ג'ינג'י שמתחילה ב "אני לא יודע איפה אתה היית אבל אני הייתי בחי"ר....."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ג'ינג'י
ניסית פעם לסחוב מקל"ר על הגב?

מה סחבת מקל"ר בלי אפוד כפל"ס תחמושת מימיות, רימונים ? היית בטיול עם חברים?
.הבת שלי כשהיתה בקורס קצינים סחבה יותר
בשנות ה-70 המוקדמות
אז אני סחבתי 30 קילו לא מקל"ר אבל סופר בזוקה (לא המסטיק) או טרנזיסטור(לא רדיו) בתוכו 20 מחסניות
ועליתי עם מיטות לקבר השייח במוצ"ש (לא אומר לך כלום)

או 18 פצצות מרגמה או מא"ג או חצובה או מקלעון F.N או RPG בעצם בערך 30 קילו ויותר חברים מספרים בספר המחזור כי נראיתי כאילו אני מרחף באוויר עם הציוד (תשכח היום אני לא מרחף) אני בגיל ההורים שלך

והייתי רזה כמו שרוך אבל גבוה מאד לתקופה 189 ס"מ זה נחשב גבוה אבל צחקו שאני יעוף ברוח מהג'יפ הסיור או לא יגיע לקרקע בצניחה . זהו סתם על עצמי

הסתיים יום העבודה שהחל ב6:00 בבוקר

חג פינוי שמח
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:53

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר