30-03-2009, 20:27
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
צודק, הוריי אשמים. אותם נמוכי המצח שפלים שלא לקחו אותי לראות סרטים והצגות על הכיבוש..
אין ספק שלו קראתי יותר שירים של עמיחי, יותר ספרים של ס. יזהר, לו ראיתי יותר סרטים של אסי דיין
(אה, אופס...), אזי הייתי בהחלט אדם רחב אופקים ותרבותי יותר.
במקום זאת, לא קראתי שירה, קראתי ספרים של סופרים ש-א-נ-י מעריך (במקום להבין שאני צריך להעריך
את מי שאומרים לי להעריך - עוד דבר שהוריי הכושלים אשמים בו, ללמד אותי לחשוב בעצמי...), וראיתי
בעיקר סרטים באנגלית שידעתי שכספי המסים שלי לא הושקעו בעשייתם, ועל כן לא חשתי עשוק כשראיתי
מה יצא מהם...
והתוצאה? אדם בור, צר אופקים, ציניקן חסר תקנה, שאין בו את העומק להבין את גדולתה של "התרבות
הישראלית" המופלאה ושאינו קולט שחובתה של מדינה לסבסד תעשייה שמשקיעה את רוב זמנה
בהשמצת אותה מדינה...
התיק לתרבות וספורט הוא שטות מוחלטת. מדינת ישראל לא צריכה להשקיע שקל בקולנוע ותאטרון -
ולא צריכה להשקיע שקל בספורט. אם הציבור רוצה לצרוך הצגות מטומטמות על הכיבוש המשחית,
שישלם מכיסו את מלוא העלות, ולא יכפו על הציבור (שברובו לא ממש חושב ש"הכיבוש" הוא משחית)
לסבסד לשמאל הקיצוני את מנת התעמולה החודשית שלו. אותו הדבר יש לעשות גם עם הספורט. אם
הספורט הישראלי כושל מכדי להשיג ספונסרים פרטיים וציבור אוהדים גדול דיו - אז שיצמצמו משכורות
בליגות השונות, והיפכו את העסק לחובבני. בין כה וכה מבחינת רמה, ההבדל היחיד בין הכדורגל
הישראלי לחובבנות, הוא המשכורות שמקבלים הכדורגלנים, ולא הרמה...
|