לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-05-2009, 13:30
  eGod eGod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
רם בלינקוב, ראש אגף התקציבם באוצר, התפטר מתפקידו בעקבות הפארסה בקבלת התקציב בממשלה

אבי גפן מועמד לתפקיד ראש אגף התקציבים; בלינקוב הודיע על התפטרותו: "האחריות לתקציב ולמשק מחייבת אותי להתפטר"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.themarker.com/ibo/images/TM08/r_new/avi_gefen_ram.jpg]
11:32 | 13.5.2009 מוטי בסוק בלינקוב מונה לתפקיד לפני שנה וחצי על ידי שר האוצר הקודם, רוני בר-און ■ גפן היה בעבר סגן ראש אגף התקציבים, כשאורי יוגב היה ראש האגף, ונתניהו היה שר אוצר בממשלת שרון

הממונה על התקציבים במשרד האוצר, רם בלינקוב, הודיע הבוקר לשר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ על התפטרותו מהתפקיד. מועמד ודאי להחליפו הוא אבי גפן. גפן היה בעבר סגן ראש אגף התקציבים, כשאורי יוגב היה ראש אגף התקציבים, ונתניהו היה שר האוצר בממשלת שרון. בשעתו, הבטיח לו נתניהו את תפקיד ראש האגף ונסוג. גפן בוגר תואר שני במינהל ציבורי (כעמית קרן וקסלר), מבית-הספר לממשל בהרווארד, ותואר שני בכלכלה ומינהל עסקים, מהאוניברסיטה העברית.

מבחינת גפן, מינוי זה יסגור מעגל. לפני כחודש הציע ראש הממשלה נתניהו לגפן לשמש כמנכ"ל משרד ראש הממשלה. גפן סירב חרף כל הלחצים שהופעלו עליו, כולל אלו של יוגב. גפן משמש כיום כסמנכ"ל כספים במקורות.

בהודעת התפטרותו הודיע בלינקוב כי אחריותו לתקציב המדינה ולמשק מחייבת אותו להתפטר מתפקידו וזאת לנוכח אירועי השבועות האחרונים. בלינקוב עידכן את שר האוצר על החלטתו כבר ביום ג' בבוקר, אך התחייב בפניו לפעול להעברת תקציב 2009-2010 בממשלה ורק לאחר מכן למסור לו את מכתב ההתפטרות הרשמי. טרם נקבע מועד לסיום הכהונה. בלינקוב הודה לסגניו ולכלל עובדי אגף התקציבים באוצר על מסירותם ומקצועיותם הרבה ועל כך שהם עושים לילות כימים לטובת כלכלת ישראל. בלינקוב הודה להנהלת האוצר על הדרך המשותפת שעברו ואמר כי הוא משוכנע כי הם ימשיכו בתרומתם הציבורית למשק.

שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, קיבל בצער את התפטרותו של הממונה על התקציבים, רם בלינקוב והודה לו מקרב לב על תרומתו הרבה למשק, על המקצועיות והמסירות שהפגין לאורך הדרך ועל התגייסותו לגיבוש והעברת תקציב המדינה ביממה האחרונה.

אמש דיווחנו על הדברים שאמר בלניקוב ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז: "על דברים פחותים מזה ראש ממשלה הלך הביתה. זה לא יכול להתנהל כך. אם מציעים תוספת שכר לעובדי קופת חולים כללית במהלך משא ומתן על עסקת חבילה - זה כמו שוחד". לדבריו של בלינקוב, "גורמים מסוימים עשו מהלך מאחורי גבנו. הוויכוח שלי הוא לא עם ראש הממשלה, אינני מאשים אותו". היועץ המשפטי לממשלה אמר בישיבת הממשלה כי דבריו של בלינקוב לא כוונו לראש הממשלה. גם בלינקוב ציין כי כוונתו היתה ליועצו של ראש הממשלה, אורי יוגב, שניהל את המשא ומתן. בשיחה עם TheMarker אמש, אורי יוגב הכחיש שהציע תוספת שכר לעובדי קופת החולים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-05-2009, 15:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
מצויין. ראשון הטייסים השבויים שהולך הביתה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "רם בלינקוב, ראש אגף התקציבם באוצר, התפטר מתפקידו בעקבות הפארסה בקבלת התקציב בממשלה"

למדינה יש רק מה להרוויח ששיסולקו כל הכוכבים שהביאו עלינו רוני בריוני והירשזון.
כל חבורת משתתפי מסיבת העיתונאים וחותמי המכתבים נגד זליכה מחוייביפ כולם לאג'נדה אחת ויחידה,
שהיא ההון הגדול.
בלניקוב היה צריך לעוף הביתה כבר אתמול אחרי הדברים שאמר למזוז - ולא משנה למי התכוון (למרות
שדי ברור למי הוא התכוון...). אם לדעתו ניתן שוחד והוא לא פועל כמו זליכה והולך למשטרה/מבקר - הרי
שהוא שותף לאחר מעשה...

טוב שהוא הלך, ומי ייתן וחבורת ירום אריאב תצטרף אליו במהרה, אבל כדאי שיזדרזו - לטייקונים אין יותר
ג'ובים לחלק...
ישן 13-05-2009, 23:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא, לא נוח לי - ואני הייתי מעדיף תקציב אחר - לא את זה של בלניקוב ולא את זה של עיני...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אני מבין שלך נוח מאד עם המסחארה שהיתה?"

התקציב שהכין האוצר היה, כרגיל, רמיסה טוטאלית של החלשים - ולו שמר עליו ביבי - היית מתגולל עליו
בהיסטריה שהוא "ביבי הישן" ושוב "מפעיל קפיטליזם חזירי".

ביבי היה אוכל חצץ מהביביפובים בכל צעד שלא היה עושה, ובין שתי האופציות הגרועות שעמדו בפניו
(לקבל את הצעות האוצר ולהיות מוגדר כקפיטליסט חזירי, לבין לקבל חלק מהצעות עיני, ולהיות מוגדר
כלחיץ ומזיע וקונה נקניקיות) - הוא בחר בהצעה השנייה - ומה אתה יודע? בלניקוב התפטר בזעם, מה
שלא הפריע לממציאו של בלניקוב (הלא הוא רוני בריוני, שהכינוי שלו מאוד מעליב אותך באופן אישי,
מזל שלא כתבתי "חשודי", אה, אופה...), להתגולל על ביבי משני הכיוונים - ג-ם על הקפיטליזם החזירי
ו-ג-ם על הכניעה להסתדרות...

רוני בריוני, שניסה להדיח את זליכה מיומו הראשון במשרד, רצוי שישב בשקט ויסתום את הפה כשהוא
מדבר על עקיפת פקידות מקצועית. משרד האוצר עמוס במינויי בריוני/הירשזון/חשודי, ואני מניח שכל זמן
שהם שם, יהיו הדלפות מגמתיות, והמוני עזים בכל הצעה שיביא האוצר - ואתה תוכל לזעוק שהפקידות
המקצועית של האוצר לא מקבלת גיבוי מהזר ומביבי המזיע...
ישן 14-05-2009, 08:32
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אילו הגזירות הכלכליות היו מתקבלות, יש בהן הברה נקודות אור
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, לא נוח לי - ואני הייתי מעדיף תקציב אחר - לא את זה של בלניקוב ולא את זה של עיני..."

משרדי הממשלה צברו "המון שומן". אין כל סיבה להתייעלות, כאשר יש מדיניות של יד פתוחה וכל אחד מאמין בכלל של "ברחל בתך הקטנה".

אני סבור כי יש לשקלל את התקציב עם ממצאי דוח ביקורת המדינה. הדוח חושף פערים אירגוניים וחוסר התאמה בין תוכניות העבודה לבין המשאבים המושקעים. כך למשל תקציבי ענק מופנים לפרוייקטים חסרי תוחלת שממילא זמנם קצוב לקדנציה אחת (ראה " אופק חדש" במשרד החינוך) מי ידבר על כך בעוד מספר חודשים.

ראה את הדוח בדבר התנהלות המשטרה וההפקרות בנושא השימוש ברכבי המבצעים . ועוד דוגמאות כהנה וכהנה.

אילו היה עומד מאחורי התקציב אגרוף ברזל שנועד לרסן את הבזבוז המשווע הזה, ניחא. הציבור היא מקבל את זה בהבנה (ראינו שהציבור שלנו ציבור אחראי ונכון לספוג והלוואי שהיינו לוקחים דוגמא מהתנהלות זאת בעת מבצע "עופרת יצוקה")

אלא מה, מתעורר השלטוו שלנו ביום בהיר, יוצא בספין תקשורתי שממלא את כל כותרות העתונים על הגזירות שעומד להשית על ראשנו. כאשר ברור שמדובר ב"בלון ניסוי" וכעבור מספר ימים נסוג בלחץ מעמדתו. שלא לדבר על כך שהקיצוצים שתוכננו הם על חשבונם של מיעוטי היכולת בארץ.

זאת לעומת הראוותנות שמפגינה ממשלה כזאת.

בלניקוב, הגם שמשמש אולי כבן טיפוחיו של רוני בראון, אמר את האמת לאמיתה "שהמלך הוא עירום" גם אם פלט אותה שלא במתכוון (או אולי כן) ליד רמקול פתוח. אבל זה לא גורע מעוצמת הדברים.

ובמאמר מוסגר, אין כאן ביביפוביה. זאת אכזבה של סתם אזרח קטן כמוני שלא מבין למה אנחנו צריכים את הפארסה הזאת כל ארבע שנים. למה שלא יקום דור מנהיגים אחר , חדש ורענן ולא נקבל את אותם כסאות מוסיקאליים כל ארבע שנים. פשוט נמאס לראות את אותם מושחתים מסתובבים סביב הצלחת. ומבחינתי כולם כאלה . חשודי , רוני בריוני , אט'ד ועוד כל מיני תאבי שלטון.
ישן 14-05-2009, 19:17

תגובותיך ממש ראויות להערכה!
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בלניקוב לא אמר שום אמת. הוא עשה דברים גרועים יותר עבור הממציא שלו..."

את הבוחן דברים באור של שחור-לבן. או נגד ביבי או בעד ביבי.
אני מתפלא שאתה לא מוצא ולו דופי אחד בהתנהלות שלו. אני מבין שיש לך את המנהיג האידאלי המתאים לאנשים מסוגך שילכו אחרי אדם באש ובמיים גם אם משאיר שובל אחריו.
אמרתי לך פעם אחת "אשרי האיש שמאמיניו נוהים אחריו בעיניים עצומות ויש לנו עוד כמה דוגמאות של חסידים כאלה (את המילה האמצעית החסרתי בכוונה כדי לא לפגוע בך ח'וח.

לעצם העניין, היה אט'ד (שכך אהבת לכנותו), היה רוני בריוני (למה בריוני - תסביר לי) והיה זליכה. אז כולם היו לא בסדר וחשבנו שהמלכנו עלינו מלך חדש. אבל מה לעשות שקבלנו משהו שדומה לשיר של ויסוצקי (בפי ארכדי דוכין)
ישן 14-05-2009, 20:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אתה לא אשם. לימדו אותך שאם לא כותבים רק רע על ביבי, זה מעיד על תמיכה עיוורת בו...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "תגובותיך ממש ראויות להערכה!"

התוצאה היא שתאה מתקשה להבין טקסטים פשוטים (הכינוי אט"ד מעולם לא כוון כלפי חשודי. הוא כוון,
ועודנו מכוון, כלפי מפלגתו של חשודי, שהיום עומדת בראשה ציפי לבני...), והצלחת לטעון כאן שאני
מבקר את זליכה (וזה שיא של חוסר הבנת הנקרא, אפילו לגביך...).
אתה כ"כ עסוק בלהשפריץ את הביביפוביה שלך (בעזרת סימני קריאה ושימוש עילג-קמעה בפתגמים...)
שכל מי שלא עסוק בלהגיד "ביבי פויה", נחשב על ידך לחסיד שלו.
יהיה נחמד אם במקום לדקלם לי סיסמאות כמה ביבי רע, תנסה לבטא רעיונות מקוריים שלך, שכן את
זה שאתה סובל מביביפוביה קשה, כולם כבר הבינו...
ישן 14-05-2009, 22:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

פלומינג, כתבתי במפורש שאני לא מאשים אותך בשטויות שלך, ואתה עוד נעלב באופן אישי?
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "עברת לפסים אישיים"

מי שצריכים להעלב הם אלה שאת הטקסטים שלהם אתה מדקלם...
אכן, לא אתרגת את ביבי, ותמוה שאתה בכלל מעלה על הדעת שהיה מישהו שחשד בך שתעשה זאת -
אתה מאתרג את האנטי-ביבי. כל דבר שלילי שאפשר לכתוב על משהו בעולם - אתה תקשר אותו לביבי.
אני שמח שלא ראית ניצוצות בכתיבה שלי - אללה ירחם עליי אם אקבל מחמאות דווקא ממך...

די מצחיק מצידך להתלונן על כתיבה לגופו של אדם, כאשר אתה מזנב בי אשכול אחר אשכול, ומגיב לכל
מה שאני כותב, גם כשבעליל אין לך מה לתרום לדיון (השיא היה באשכול על האירווזיון, אבל גם פה אין
לך מה לומר מלבד פליטת הביבי פויה הרגיל שלך, וחלוקת ציונית לכתיבה המזעזעת שלי...).
ישן 14-05-2009, 23:45

אורי, אורי - חשבתי שאתה חכם יותר!
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "פלומינג, כתבתי במפורש שאני לא מאשים אותך בשטויות שלך, ואתה עוד נעלב באופן אישי?"

אינני מבין היכן מנהלי הפורום שיסתמו לך את הפה או שיחנכו אותך מהי תרבות דיון.
יכול להיות שאת המטען הזה אתה מביא משחר ילדותך ואת סגנון הביטוי הזה רכשת כנראה מבית.
אין לי הסבר אחר לדרך ההתנהגות שלך.
אגב, כמוך אני מוצא בכל מקום, בכביש, בחו'ל וכל מקום שהישראלי משפריץ בוטות.
מציע שתרסן את עצמך ותלמד קצת דרך ארץ, נימוסים והליכות.

חושבני שאיתך גמרתי בפורום הזה ויש עוד כמה שכנראה דומים לך בדרך ההתבטאות.

אם המקלדת גורמת לך להרפייה, מציע שתעשה זאת בדרך אחרת ולא בדרך של התלהמות, גסות רוח וחוצפה למכביר ( ואת זה כבר למדתי להכיר אצלך בהתבטאויות שלך כלפי חברים אחרים בפורום).

אם אינך מכבד את התואר שקבלת אזי כדאי שתוותר עליו ולו לפרק זמן, עד אשר תלמד קצת הלכות נימוסין.
ישן 15-05-2009, 00:35
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הבט, בהתחשב בכך שאתה נמצא כאן לא מעט זמן, היית אמור לדעת שלא סותמים כאן פיות...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אורי, אורי - חשבתי שאתה חכם יותר!"

אפילו לא למי ש-ל-א כותב כל היום שביבי הוא האנטי כרייסט...
אני חושב שבמקום לדוש בהתנהגות שלי, היה נחמד אם תפסיק לזנב בכל הודעותיי, ואז להתלונן על כך
שמעליבים אותך. אין לי התנגדות שתגיב לי כמובן (וגם לו הייתה לי, לא הייתי עושה דבר בנידון...), יהיה
נחמד אם תשקיע מאמצים שלהפיק מהמקלדת שלך רעיונות מקוריים שלך, במקום להתיש אותנו עם
הדקלומים המייגעים על כך שביבי אשם במפולת הבוץ בפרו ובבצורת בקלאהרי...
באשר לתחינתך שמישהו יסתום לי את הפה ושאכבד את התואר ש"קיבלתי" - אין לי כ"כ מה להגיב לזה,
ואני מניח שתצטרך ללמוד לחיות עם האכזבה הזו...
ישן 15-05-2009, 10:06

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הבט, בהתחשב בכך שאתה נמצא כאן לא מעט זמן, היית אמור לדעת שלא סותמים כאן פיות..."

אין לי כוונה להתעמת איתך מעבר למה שכתבתי. יש לי מישהו אחר בפורום שחושב באותה דרך שהוא "ממציא את הגלגל כל פעם מחדש".

מה שאני יכול להציע בתור חבר פורום די חדש: כדאי לללמוד קצת נימוסים והליכות, דרך התבטאות לא מתנשאית ושחצנית (אני לא מחנך אלא סתם אזרח פרטי שחושב שאפשר גם אחרת)

כמו לדוגמא:בתרבות הדו-שיח לא נהוג לאמר לאף אחד מהמשתתפים ברב-השיח "לא הבנת" , "אתה מדבר שטויות" וכו'. כי גם בעיני האחר אתה מדבר שטויות. כדאי שתאמץ את הביטוי "אני מוכן להסביר את עצמי שוב" , או "לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב".

אם אתה מאמין באמת ובתמים שמקלדתך מפיקה מרגליות,. אזי כדאי "שתחנך אותה שלא תשתולל" .

עם כל הכבוד לך,אם אתה חושב שאתה תורם לפורומים מהידע הרחב שלך, אז מוטב שלא תהיה כמו פרה שנותנת חלב ובועטת בדלי.

אם כוונתך בלזנב היא להגיב, הרי שכולנו עושים זאת האחד לשני. ובאותה מידה לא האשמתי אותך בהפרעות בגלי התטא .
חוץ מזה אהבתי את הביטוי ביבי אנטי קרייסט (מאיפה הבאת את ההברקה הזאת ומה בדיוק אתה מתכוון לאמר בה?)

שבת שלום.
ישן 15-05-2009, 13:28
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ובכן, למרבה הצער, לא אני ממציא ה"כינוי" אנטי כרייסט, אלא אבות הכנסייה לפני 2000 שנה..
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אין לי כוונה להתעמת איתך מעבר..."

וכוונתם היא כמובן לדמות שתייצג את הרוע עלי אדמות ותקרא תגר על האל, עד שתובס בארמגדון בידי
צבאותיו של ישו. ההתייחסות שלי בהקשר זה, נקראת "השאלה", ובכך שאני טוען שאתה רואה בביבי
את האנטי כרייסט, הרי שאני בעצם קובע שבעיניך הוא מייצג כל הרע והמכוער אשר ביקום...

כאשר כתבתי שאתה "מזנב" בי, לא התייחסתי לתגובות רגילות שלך להודעות, אלא למעקב הכרוני שלך
אחרי הודעותיי, והפגזתן בציטוטים מפרי עטו של רב-האמן הקומי דוד טופז, מבלי לבדוק האם באמת יש
לך מה לטעון בנושא, ולא סתם להגיח כדי להתווכח לגופו של אדם, וגזוז התפוזים החביב עליו...
ישן 15-05-2009, 15:56

הבנתי ואני שמח שמקטרת השלום הועברה אלי.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ובכן, למרבה הצער, לא אני ממציא ה"כינוי" אנטי כרייסט, אלא אבות הכנסייה לפני 2000 שנה.."

רק כדי שתבין אני הייתי אחד התומכים של ביבי והאמנתי שהאיש אכן שינה את דרכו.
מתברר שטעיתי כמו רבים אחרים וזה "אוכל" אותי.
אבל מכאן ועד לתיאורו כעוכר ישראל המרחק רב.
כמו שנאמר בצורה ספרותית "נפשי נקעה" מכל הפוליטיקאים הללו.
ואני מקווה שלא נגיע לחורבן הבית בגלל שנאת חינם.
למען האמת עוד לא ראיתי עם שכל כך אוהב לשנוא. לא בטוח שבמקומות אחרים לא עושים זאת, אבל יש תמיד דרך תרבותית להביע זאת ולא באופן הזה.

שוב אינני מזנב בך, אלא משתדל להגיב אם וכאשר אני מאמין שיש לי גם מה לאמר.

שבת שלום.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:45

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר