לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-05-2009, 14:35
  משתמש זכר PPF PPF אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.07
שלח הודעה דרך ICQ אל PPF Follow me...
שאלה שאלה למבינים בנוגע לכרטיסי מסך

אני יודע שקיימות שתי יצרניות עיקריות של כרטיסי מסך שהם ATi ו-nVIDIA. ידוע לי גם שקיימות חברות כמו GigaByte, Asus, Point Of View, Sapphire וכו' שעורכות שינויים במעבדים הגרפיים של nVIDIA או ATi ואז מוכרים אותם לצרכן.
1) למה ATi/nVIDIA לא מוכרות ישירות לצרכן את הכרטיסים שהם מייצרות?
2) אילו שינווים עורכות החברות במעבד הגרפי של ATi או nVIDIA בדיוק?
3) אני יודע שיש לו מעט חברות שמחוללות שינווים רבים לכרטיסים והשאלה שלי איזה חברות נחשבות הכי טובות? (איזה חברה הכי טובה לכרטיסים של ATi ואיזה חברה הכי טובה לכרטיסים של nVIDIA)?

אני אשמח לתשובות מפורטות ככל האפשר ואני מעוניין לקבל עוד מאמרים בנושא אם קיימים כאלה.

תודה רבה!

נערך לאחרונה ע"י PPF בתאריך 19-05-2009 בשעה 14:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-05-2009, 14:46
צלמית המשתמש של נוסטור
  משתמש זכר נוסטור נוסטור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.06.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי PPF שמתחילה ב "שאלה למבינים בנוגע לכרטיסי מסך"

1 - הן כן מוכרות כרטיסי מסך תחת השם המסחרי שלהם.

2 - השינויים הם בתחרות למשל כמו מהירויות שעון, איכות המעבד הגראפי ועוד.

3 - מותגי SAPPHIRE וכן GIGA וגם ASUS לרוב נחשבים איכותיים לא פחות מהמקור עצמו יש גם חברות כמו PNY וחברת POWERCOLOR ועוד שלא נחשבים כיום לפחות טובים.

4 - היום הכל תלוי במה שאתה צריך באמת מהכרטיס מסך שלך,זה לא חוכמה לזרוק 2000 ש"ח לדוגמא על כרטיס מסך מפוצץ ולבסוף יתברר שאתה לא מנצל אפילו 5% ממנו לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך. הכרטיס מסך צריך להיות מותאם ומחושב על ידך ובהחלטה שלך בלבד האם זה אכן מה שאתה צריך לעומת השימוש שתעשה בו.

ישן 19-05-2009, 14:54
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי PPF שמתחילה ב "שאלה למבינים בנוגע לכרטיסי מסך"

1. מתוך בחירה שלהן, כך הן חוסכות את הצורך במערך שיווק והפצה ייעודי. אם אני לא טועה, בעבר ATI מכרה כרטיסים תחת המותג שלה, כיום עד כמה שידוע לי אף אחת מהן לא מוכרת תחת שם המותג שלה ישירות.
2. אף חברה לא עורכת שינוים במעבד הגרפי עצמו, היצרניות של כרטיסי המסך מקבלות את המעבד כשהוא כבר מוכן להתקנה במעגל אלקטרוני מודפס (בדיוק כמו שאתה כצרכן מקבל את המעבד שאתה קונה מאינטל או AMD כשהוא מוכן להתקנה על לוח האם). השינויים שיצרניות הכרטיסים עורכות הם בכרטיס המסך עצמו - בחיווט על המעגל האלקטרוני המודפס, בתדר העבודה של המעבד הגרפי (בדיוק כמו שאתה יכול לעשות באמצעות כלי OC מתאימים) וכן במערכת הקירור של המעבד הגרפי.
3. אין חברה שאפשר להגדיר אותה כ "הכי טובה", זה בדיוק כמו לשאול האם AMD עדיפה על NVIDIA או להיפך. השוואה אפשר לעשות בין שני כרטיסים ספציפיים של שני יצרנים ספציפיים, לא מעבר לזה.
ישנם יצרנים שנחשבים אמינים יותר ולכן עדיף לקנות מהם ולא מיצרנים שאי אפשר לדעת האם יעמדו בתנאי האחריות שלהם, אבל רוב היצרנים שמשווקים בארץ עומדים בקריטריון הזה. לדוגמא: LEADTEK, XFX, GAINWARD, GECUBE, POWERCOLOR, ASUS, GIGABYTE, CLUB3D, SAPPHIRE

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:20

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר