לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-05-2009, 15:56
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "מפלה לליברמן: חוק הנאמנות לא עבר בממשלה"

גם לחברים בממשלה ימנית יש גבולות כנראה. זו הייתה הצעה חלולה בכל מקרה. מקרה קיצוני של אוויר חם שנועד לגרד עוד כמה מצביעים בבחירות.

נאמנות למדינה לא יוצרים ע"י דיקלום אידיוטי של שניים וחצי משפטים. כל בלונדה שמישהו דיקלם לה הרים וגבעות בשביל להכניס אותה למיטה יכלה לספר את זה לליברמן וחבריו (טוב נו, הם יודעים את זה. הם רק קיוו שהמצביעים הפוטנציאלים שלהם יאכלו את הלוקש והם באמת קפצו ב4 מנדטים ככה שכנראה שהם ידעו מה שהם עושים).

חיזוק הזיקה בין האזרחים למדינה נעשה באמצעות חינוך שמתחיל בגיל צעיר. אם היו מציעים שכל ילד מכיתה א' יצהיר מידי בוקר על נאמנות למדינה וסולידריות חברתית עוד הייתי חושב שיש בזה איזשהו היגיון אבל לקשקש כמה משפטים מול פקידה חסרת סבלנות במשרד הפנים בשביל שליברמן יוכל לגרוף עוד מנדטים? לא נראה לי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-05-2009, 19:24
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "אני טענתי ועדיין טוען שביטול..."

1.זו מדינה קטנה. לא יתנדבו מספיק אנשים בשביל להגן על כל השטח.
2.בארצות הברית, מדינה עם צבא מקצועי שכזה, רוב המתגייסים הם ממעמדות נמוכים. מי שיכול מעדיף ללמוד/להתפרנס.
3. בישראל 2009 הצבא עדיין משמש ככור-היתוך לקבוצות האוכלוסייה השונות שאילולא היו נפגשות במסגרת הצבאית היו מנותקות אחת מהשנייה. במדינה שבה לרוסים יש ערוץ משלהם, לדתיים יש רדיו משלהם, לאליטות יש ערוצים משלהם והאתיופים לא מוצאים את עצמם בשום מקום - לצבא יש ערך מוסף כפלטפורמה למפגש. זה מסוג הדברים החשובים שיעריכו אותם ויבינו את החשיבות שלהם רק אחרי שיעלמו.

נערך לאחרונה ע"י צ'נדלר בינג בתאריך 31-05-2009 בשעה 19:25. סיבה: שגיאות כתיב (-:
ישן 31-05-2009, 23:08
  דקארט דקארט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.09
ההצעה שלי היא שונה ועדיפה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "1.זו מדינה קטנה. לא יתנדבו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'נדלר בינג
1.זו מדינה קטנה. לא יתנדבו מספיק אנשים בשביל להגן על כל השטח.
2.בארצות הברית, מדינה עם צבא מקצועי שכזה, רוב המתגייסים הם ממעמדות נמוכים. מי שיכול מעדיף ללמוד/להתפרנס.
3. בישראל 2009 הצבא עדיין משמש ככור-היתוך לקבוצות האוכלוסייה השונות שאילולא היו נפגשות במסגרת הצבאית היו מנותקות אחת מהשנייה. במדינה שבה לרוסים יש ערוץ משלהם, לדתיים יש רדיו משלהם, לאליטות יש ערוצים משלהם והאתיופים לא מוצאים את עצמם בשום מקום - לצבא יש ערך מוסף כפלטפורמה למפגש. זה מסוג הדברים החשובים שיעריכו אותם ויבינו את החשיבות שלהם רק אחרי שיעלמו.

*יהיה גיוס חובה לחובה לצבא,אך גיוס ליחידות קרביות בתור לוחם/ת תהיה רק במסגרת התנדבותית.

*הלוחמים יקבלו משכורת מלאה ומכובדת.

*שירות החובה יקוצר לכשנתיים

*כל אדם מגיל 18-30 יוכל להתגייס ליחידה קרבית לוחמת ולקבל משכורת מכובדת

(גם אם שירת ביחידה עורפית כבר ביחידה עורפית)

*כל משרתי החובה יעברו טירונות רצינית שתכין אותם להתמודדות במסגרת של מלחמה כוללת
ישן 01-06-2009, 01:12
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי דקארט שמתחילה ב "תשובה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דקארט
צריך לשמור על מערך המילואים,אך רק במסגרת אימונית.

טוב, זה בערך היה הרעיון המקורי בבניית מערך המילואים של צה"ל (אם גם היישום, כפי שכולנו יודעים, היה שונה מאוד).

מדוע לדעתך יש לקצר את שירות החובה לשנתיים?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דקארט
כל אדם מגיל 18-30 יוכל להתגייס ליחידה קרבית לוחמת ולקבל משכורת מכובדת

למה כוונתך פה? הרי בני 18-21 (או 20 לפי הצעתך) ממילא יהיו בשירות החובה ובני ה21-30 כבר מילאו שנתיים או שלוש של שירות. האם אתה מתכוון שיוכלו לחזור לצבא כמשרתי קבע? אם כן האם זה לא המצב כבר עכשיו?

כפי שצ'נדלר כתב הנסיון במדינות בהן בוטל שירות החובה הראה שכ"א איכותי דווקא לא כל כך נימשך לקריירה צבאית. יש כמובן יוצאי דופן אבל כמעט תמיד האזרחות תוכל להציע תגמולים נדיבים יותר ולו מהסיבה הפשוטה שרוב התפקידים בחברות פרטיות הם כאלו שמכניסים לחברה (company) רווחים בעוד מיקצועות החיילות הם אמנם חיוניים אבל לא יצרניים וככאלו חייבים להיות ממומנים ע"י חברים אחרים בחברה (society). (או, כאימרה נושנה, "חיילים, רוב הזמן הם בזבוז כסף מוחלט, אבל כשצריך אותם, אז באמת צריך אותם.)

ישן 01-06-2009, 02:21
  דקארט דקארט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.09
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=דקארט]צריך לשמור על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
טוב, זה בערך היה הרעיון המקורי בבניית מערך המילואים של צה"ל (אם גם היישום, כפי שכולנו יודעים, היה שונה מאוד).

מדוע לדעתך יש לקצר את שירות החובה לשנתיים?

למה כוונתך פה? הרי בני 18-21 (או 20 לפי הצעתך) ממילא יהיו בשירות החובה ובני ה21-30 כבר מילאו שנתיים או שלוש של שירות. האם אתה מתכוון שיוכלו לחזור לצבא כמשרתי קבע? אם כן האם זה לא המצב כבר עכשיו?

כפי שצ'נדלר כתב הנסיון במדינות בהן בוטל שירות החובה הראה שכ"א איכותי דווקא לא כל כך נימשך לקריירה צבאית. יש כמובן יוצאי דופן אבל כמעט תמיד האזרחות תוכל להציע תגמולים נדיבים יותר ולו מהסיבה הפשוטה שרוב התפקידים בחברות פרטיות הם כאלו שמכניסים לחברה (company) רווחים בעוד מיקצועות החיילות הם אמנם חיוניים אבל לא יצרניים וככאלו חייבים להיות ממומנים ע"י חברים אחרים בחברה (society). (או, כאימרה נושנה, "חיילים, רוב הזמן הם בזבוז כסף מוחלט, אבל כשצריך אותם, אז באמת צריך אותם.)

א.בעיקר כדי להכריח את הצבא לייעל את עצמו ולמנוע סיאוב.

המצב כיום הוא כזה שיש כל כך הרבה כוח אדם שמתבזבז לשוא.

ב.כוונתי:שתינתן אפשרות למי ששירת שירות עורפי,לחזור לצבא-אך לשירות קרבי,מי שירצה בכך יוכל לעבור קורס ברמה גבוהה ולשרת כלוחם מן המניין (זה רעיון טוב שיכול למשוך מובטלים צעירים וכדומה).

זה לא המצב כעת,משום שהצבא לא מעודד את רעיון החזרה למדים ובעיקרון התופעה היא די

בשוליים

ג.בקשר לכוח אדם איכותי-לתפקיד של לוחם מן המניין איננו צריכים אנשים סופר אינטלגנטים,מספיקים אנשים ממוצעים ואמיצים,שרוצים לאפשר לעצמם רמת חיים סבירה ומוכנים לשם כך לסכן את חייהם.

מי שבאמת צריך להיות מוכשר ואיכותי זה הקצינים המופקדים עליהם,ואותם נוכל לקבל מתוך האנשים שהתנדבו לשירות קרבי בגיל 18.

נערך לאחרונה ע"י דקארט בתאריך 01-06-2009 בשעה 02:24.
ישן 31-05-2009, 19:24
  לב כל-רואה לב כל-רואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.02.08
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "בלי קשר להצעת החוק הזו יש לי..."

מה קשורים הסורים? הם אינם יהודים כלל, ואף אויבים שלי.
אני יהודי. והמדינה הזו מגדירה את עצמה (אמנם בחצי פה, אך עדיין..) כמדינה יהודית.
לכן היא משמשת עבורי כלי למימוש היהדות שבי.

אני כן חושב שמדינה צריכה להחזיק צבא משלה.
אבל בעיניי, המדינה נועדה קודם כל לשרת את הלאומיות.
ואין זה צודק לאלץ את בן הלאום לבחור בין צבא ומדינה, לבין לא צבא ולא מדינה.

לדעתי, התנאי הראשון לקבלת אזרחות במדינה, צריך להיות זהות האדם, שתואמת את זהות המדינה.
אני למשל, בעד שמדינת ישראל תציב את הזהות היהודית של האדם, כתנאי ראשון לקבלת אזרחות ישראלית.

חוץ מזה , העיר פה צ'נדלר בינג הערה חשובה מאד:

אתם באמת רוצים לגייס לצה''ל את כל הערבים אזרחי ישראל??
איזו מן זהות אתם רוצים שתהיה לצבא היחיד שמגן על העם היהודי?????
אתם באמת בוטחים בערבים שיהיו נאמנים לנו בעת שירותם בצה''ל ????

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://he.manhigut.org/templates/mlevi/cutimages/top_logo.jpg]

"צדק צדק תרדוף"

ישן 31-05-2009, 21:01
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
מי בכלל צריך אותם בצבא
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "דבר ראשון כבר כתבתי שהשאלה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
דבר ראשון כבר כתבתי שהשאלה שלי לא ממש קשורה לחוק הנ"ל, גם אני לא חושב שזה רעיון טוב לגייס עשרות אלפי מוסלמים לצבא. הקשר לסורים הוא שאם לא יהיה לנו צבא אז רוב הסיכויים הם שהסורים ישלטו פה, או המיצרים.

למה,אי אפשר להשתמש בהם בתור שרות לאומי בבתי חולים (הרי ממילא הם גודשים את חדרי המיון כמו כל אחד מאתנו).
יש כאן פצצה כפולה. הם מסיימים את לימודיהם בגיל 18 ובמקום לשרת שרות לאומי חלקם ממשיך ללימודים אקדמאים. כאשר הם מסיימים לא כל מקומות העבודה פתוחים בפניהם וחלקם הופך למתוסכל.
אילו הייתה מסגרת מסודרת שניתן לבנות עבורם עד גיל 21 או קצת יותר, היו רוכשים מקצוע טוב וייתכן והשתלבותם הייתה מועילה יותר.
כנ'ל לגבי הנערות המוסלמיות. אם תרצנה שתשתחררנה על סעיף דת (ממילא גם אצלנו זאת חגיגה בנושא).
אבל לא ייתכן שיהפכו לבטלנים ברשות ועל חשבון משלם המיסים הישראלי.
ישן 31-05-2009, 19:41
  iHigh iHigh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.09.08
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי לב כל-רואה שמתחילה ב "[font=Verdana]מה קשורים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לב כל-רואה
אתם באמת רוצים לגייס לצה''ל את כל הערבים אזרחי ישראל??
איזו מן זהות אתם רוצים שתהיה לצבא היחיד שמגן על העם היהודי?????
אתם באמת בוטחים בערבים שיהיו נאמנים לנו בעת שירותם בצה''ל ????

הרבה סימני שאלה, אתה כנראה לא קראת את הכתבה.
החוק מתנה אזרחות ישראלית בשירות לאומי ע"פ צרכי המדינה ללא יוצע מן הכלל, כלומר חרדים, ערבים וכו'.

החוק כפי שנוסח, בא להתאים את עצמו למבנה האירגוני של צה"ל כיום ולפיכך:
ציטוט:
אני מתחייב להיות נאמן למדינת ישראל כמדינה יהודית, ציונית ודמוקרטית, לסמליה ולערכיה, ולשרת את המדינה, ככל שאדרש לכך, בשירות צבאי, כמשמעותו בחוק שירות ביטחון התשמ"ו – 1986 או בשירות חלופי, כפי שייקבע בחוק".

אם צה"ל יוכל להפוך אי פעם לצבא מקצועי אז החוק הזה יכול רק לעזור בתהליך ההבשלה.

נערך לאחרונה ע"י iHigh בתאריך 31-05-2009 בשעה 19:44.
ישן 31-05-2009, 20:14
  לב כל-רואה לב כל-רואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.02.08
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי iHigh שמתחילה ב "[QUOTE=לב כל-רואה] אתם באמת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי iHigh
הרבה סימני שאלה, אתה כנראה לא קראת את הכתבה.
החוק מתנה אזרחות ישראלית בשירות לאומי ע"פ צרכי המדינה ללא יוצע מן הכלל, כלומר חרדים, ערבים וכו'.

החוק כפי שנוסח, בא להתאים את עצמו למבנה האירגוני של צה"ל כיום ולפיכך:

אם צה"ל יוכל להפוך אי פעם לצבא מקצועי אז החוק הזה יכול רק לעזור בתהליך ההבשלה.

לחוק הזה יש מאפיינים פאשיסטיים.
הכפייה שיש בו מנוגדת לתפיסת העולם שלי.
אני מעוניין שבן הלאום יוכל להיות אזרח במדינת הלאום שלו, ולהצביע בבחירות שלה,
מבלי שיצטרך לוותר מראש על חירותו.

מעבר לכך, הערבים ושאר הגויים אזרחי ישראל, אינם חלק מהעם שאליו אני שייך, איני מעוניין שהם ישרתו אותי. אני בכלל לא רוצה שהם יהיו אזרחים.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://he.manhigut.org/templates/mlevi/cutimages/top_logo.jpg]

"צדק צדק תרדוף"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:38

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר