לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-06-2009, 12:01
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "ראשי יש"ע נגד אובמה: טרור פוליטי נגד ישראל."

איזו דמגוגיה בגרוש. בגלל שאובמה מבקש להפסיק בנייה בשטח שנמצא במחלוקת מבחינת הקהילה הבין לאומית ראשי המתנחלים מסיקים ש"נראה שהוא (הנשיא האמריקני) מצטער על עצמאות ישראל".

אתמול ראיתי חדשות (לא זוכר באיזה מהערוצים הישראלים) ודיווחו שם דבר מדהים שהיה מלווה בתמונות. מתנחלים מתגרים בפלסטינים (בשטחים שאפילו הם לא טוענים עליהם בעלות), תוקפים אותם, שורפים את השדות שלהם, יורים באוויר וכו' ומספרים לנו שמדובר באזהרה לראשי המדינה.

אני רוצה להבין משהו. אוכלוסייה של אזרחים חמושים תוקפת אוכלוסייה של אזרחים לא חמושים בשביל להעביר מסר? כשפלסטינים עושים דבר כזה זה טרור. כשישראלים עושים דבר כזה זה "פורקן לחצים".

אני חרד למוסריות, לערכיות וליציבות של המדינה הזאת. ממשלה שמרשה לאזרחים שלה לבנות באופן לא חוקי ולהתפרע מחוץ לשטחים שיש לה בהם תביעות טריטוריאליות אמיתיות (כאילו שעל נתניהו עצמו לא מוסכם בשו-שו לוותר על יותר מ90% מיהודה ושומרון) זו ממשלה שנותנת רשות לזריעת הזרעים שמהם ינבטו טרוריסטים יהודים. אין שום הצדקה לכך שמדינה חזקה כמו מדינת ישראל תאפשר התנהגות שכזאתי כאילו אנחנו מושבה בריטית שנלחמת על עצמאותה.

כמו שאני נגעל משמאלנים קיצונים שמביכים את המדינה ככה אני נגעל מימנים קיצונים שמביכים את המדינה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-06-2009, 13:06
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
כשערבים עושים את זה...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "איזו דמגוגיה בגרוש. בגלל..."

זה לא מגיע לכותרות הראשיות (זה לא מגיע לכותרות בכלל, אלא אם כן נהרג יהודי), וכשערבים עושים את זה, יש שפע תירוצים, שמגיעים תמדי מהצד ה"יהודי" (בגלל ה"כיבוש", בגלל ה"התנחלויות", בגלל ה"דיכוי", בגלל ה"מחסומים" ושאר ירקות).
אם מדובר בשלטון החוק, אז נא לאכוף אותו על כ-ו-ל-ם, יהודים וערבים, בנגב, בגליל, ביהודה ובשומרון.
אבל הרי לא מדובר על שלטון החוק, נכון? זו רק סיסמה נבובה שבה משתמשים מי ששם לו למטרה להתנכל למתיישבי איו"ש, להצר את צעדיהם, למנוע מהם לבנות היכן שהם רואים לנכון ובאופן כללי לגרום להם לעזוב את יישוביהם "מרצונם".

"אין שום הצדקה לכך שמדינה חזקה כמו מדינת ישראל תאפשר התנהגות שכזאתי כאילו אנחנו מושבה בריטית שנלחמת על עצמאותה" - מתי בפעם האחרונה ביקרת בנגב?

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 02-06-2009, 14:17

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "כשערבים עושים את זה..."

מה שאתה אומר זה שבגלל שהערבים והבדאווים עוברים על החוק זה נותן לישראלים איזושהי זכות לרדת לרמה שלהם. לא מקובל עלי. אם אנחנו לא נחליט כקהילה יהודית שאנו מכבדים את מרות הממשלה שלנו מתוך הגדלת ראש שאומרת שכיבוד שלטון החוק עוזר לנו להישאר מגובשים ומאוחדים (לא משנה אם מופעל עליה לחץ או לא מארה"ב. זה לא שהאמריקאים מאיימים בפלישה אלינו וממשלתנו המסכנה אנוסה לפעול לפי דרישתם אחרת גורלנו יהיה כגורל אפגניסטן/עיראק) או שאנחנו רוצים פה מדינת-בדיחה כמו שיש לאומות שסביבנו.

תמיד יהיו תרוצים לעבור על החוק. ברגע שנפעל מתוך מקום של אמוציות ולא ממקום של תבונה אנחנו נתפורר. המצב של ישראל לא כזה גרוע שיש פה מקום לתת יד חופשית לחוליגנים.

אם משהו יהרוס את המדינה הזאת זאת לא הפצצה האיראנית אלא הפילוג האידיוטי שכופים עלינו אלו שנמצאים בשני הקצוות של המפה הפוליטית.

ישן 02-06-2009, 15:17
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
אני טוען, שוב ושוב, שיש לאכוף את החוק בצורה שיוויונית
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "מה שאתה אומר זה שבגלל שהערבים..."

באותה המידה, באותו האופן, על כ-ו-ל-ם.
כשאוכפים את החוק רק על מגזר אחד, על פי הגדרה פוליטית או אתנית, אז כבר לא מדובר על שלטון החוק ולא על דמוקרטיה.
אכיפת חוק סלקטיבית באה ממקום של אמוציות ("נדפוק את המתנחלים", "אל תגעו בערבים, אנחנו צריכים את הקולות שלהם"). אכיפת חוק שיוויונית באה ממקום של תבונה.
תחליט מה אתה רוצה.

"תמיד יהיו תרוצים לעבור על החוק" - כמו שתמיד ישנם תירוצים לאי-אכיפת החוק ("זה לא העיתוי", "אין מספיק כוחות", "בדיוק עכשיו האפיפיור פה" וכ"ו). אם אפשר לשלוח כוחות לאכוף את החוק על מתיישבי איו"ש, אפשר לשלוח כוחות לאכוף את החוק על ערביי איו"ש, או על ערביי ישראל.

השורה התחתונה - במדינה המתיימרת להיות דמוקרטית ומתיימרת לקיים את שלטון החוק, החוק נאכף על כולם, ללא הבדל דת, גזע ומין, בצורה אחידה. אם אין אכיפת חוק אחידה, אין דמוקרטיה ואין שלטון חוק.
שוב, תחליט מה אתה מעדיף.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 02-06-2009, 15:43

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "אני טוען, שוב ושוב, שיש לאכוף את החוק בצורה שיוויונית"

מעדיף את מה שאתה אומר. שיאכפו את החוק על כולם בצורה שיוויונית אבל אני מוסיף שעד אז אנחנו לא נשתמש באי-האכיפה השוויונית כעילה להפרת חוק.

המדינה הזאת מתקיימת בתנאים הזויים לחלוטין ולפעמים אני באמת לא מבין איך כל החבילה הזאת שנקראת ישראל לא מתפרקת: מהו החוט הבלתי נראה הזה שקושר את הכל ביחד? אין לי תשובה. אני מרגיש שאם מספיק אנשים יגידו שמעכשיו הם אדונים לעצמם ללא דין וחשבון ואחרי המבול אז תיווצר מספיק מסה כדי לקרוע את החוט.

לא יודע מה לומר. בסופו של דבר אני לא "חי את השטח" כמו המתנחלים מצד אחד ואנשי השמאל שמבקרים במחסומים מצד שני. נכון להיום, אני סה"כ חי את החיים שלי במרכז הארץ, חלק מהגוש הענק של האנשים שנמצאים באמצע בין הקצוות ויכול להיות שדווקא אני שחושב את עצמו כאחד שרואה את המציאות כפי שהיא דווקא מנותק מהמציאות. הכל יכול להיות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:25

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר