
06-06-2009, 13:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.09
הודעות: 5,552
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי eGod
ארה"ב מעצמה בירידה ( או באנגלית - DOWN HILL ), שעומדת להפסיד את לבנון, לסגת מעיראק, ואין לה אפשרות, כלכלית וציבורית, להיכנס למלחמה באיראן. המסקנה של מעצבי המדיניות בוושינגטון: פייסנות מול העולם המוסלמי, תוך הקרבת נכסים במזרח התיכון (ישראל).
ישראל צריכה לקרוא את המפה ולהסיק את המסקנות המתבקשות:
א. אין סיכוי שהאמריקאים יתקפו את איראן, כדאי להיערך לתקיפה עצמאית, אפילו ללא שת"פ עם האמריקאים.
ב. מצבנו הבינ"ל עומד בפני הדרדרות ובידוד בינ"ל מחריף בשנים הקרובות, ללא המטרייה האמריקאית האוטומטית אליה התרגלנו בשנים האחרונות. צריך להכין את הציבור לזה.
ג. במישור הצבאי והאסטרטגי כדאי לבחון חלופות לאמריקאים - סין, הודו ואפילו רוסיה הן אופציות רלוונטיות.
|
האם התכוונת לביטוי Down fall שמתאים יותר למצבה של האימפריה הקורסת?
על פי מה שהתפרסם היום, תהליך הסחף בעמדתנו חצה את גבולות ארה'ב והגיע לאירופה השוקלת להטיל עלינו סנקציות כלכליות ולהחריף את מערכת היחסים עמנו.
במילים אחרות, גם אם ארה'ב תחדל או שתחלש לשמש כשוטר העולם, האיבה הטבעית של חלק מארצות אירופה רק תגבר ולא רק בהשפעת ארה'ב. מכיוון שזהו קו מסורתי אנטי-ישראלי מצד אחד , ומהצד האחר לחץ פנים אירופאי הקשור לאסלאם המתחזק באותן ארצות.
הנאום אכן נאיבי במידה רבה ומכיל הרבה סמלים וחזונות (או אולי חזיונות).
יחד עם זאת אסור לנו לשגות באשליות . כל כשלון אמריקאי באחד מהנסיונות לפייס את העולם הערבי יגרום לכך שהאשמה תיפול על צווארנו. המשוואה בין הצלחה בעולם הערבי לבין לחץ על ישראל הם ברורים ביותר.
לתחושתי, לא עשינו מספיק שעורי בית טרם הפגישה עם אובאמה ובכלל נשאלת השאלה בשביל מה היה צריך לקיים את הפגישה. האם לא היה כדאי להמתין עד לנאום שלו ורק לאחר מכן לנסוע ולשוחח איתו?
אני גם מאמין שצריך לבחון את הבריתות הקיימות, השאלה האם זה הזמן המתאים והאם בכלל יש לנו עם מי לדבר בנושא.
|