לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-06-2009, 11:26
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
מה מרגש את נשיא ארה"ב? הדמוקרטיה האיראנית כמובן...

בראכ אובאמה [ומדע לא לכתוב זאת כך? למה לשקר לעצמנו?] אמר 'כי לא משנה מי ינצח' וכי הבחירות באיראן מרגשות אותו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3730402,00.html

הממשל שאינו מוצא סיפוק בנאום נתניהו מוצא ריגושים בארץ בה תולים את מי שבאמת רוצה דמוקרטיה על מנוף. בראכ, אשר נראה כי החליט להתחרות עם קדאפי על הנהגת העולם המוסלמי או לפחות על פרס גינס בתחום אמירת מספר שטויות ליחידת זמן אינו מפשפש בשוויון ההזדמנויות למתמודדים באיראן או בדקויות כגון האם כל אחד יכול להבחר. וככל שהוא מתרגש מהחלטת הרוב הוא אינו מתרגש מזכויות המיעוט. הוא כמובן רואה תקווה לשינוי שכן המשפט הזה מצטייר היטב בנאום עם 3 מצלמות וחליפה מחוייטת. יועצי הפרסום משופעי ההון אמרו לו שצריך שני נאומים של תקווה בכל שבוע ואחד נחוש פעם בחודש. טוב שיש קראוונים במיגרון ג' ויהודים בא"י בכדי שאפשר יהיה להיות נחוש...

מה היה קורה אם אם בוש היה מעז להתבלבל בהקראת נאום ברכה לעצמו מול ראש ממשלה, ליפול אפיים ארצה עד גובה החגורה של רודן מוסלמי, לבדות השפעה עמוקה מדוד ששחרר את בוכנוואלד אך כלל לא שוחח עם הפוליטקאי על כך, לדמיין תרומה מוסלמית לארה"ב שאינה קשורה ל11/9 או לסחר העבדים ולהדגיש את זכותה של איראן עתירת האנרגיה לאנרגיה גרעינית [ולא יותר משתיים שלוש פצצות אטום ורק על ישראל ואם אפשר לא בין שתיים לארבע]...

ושמחה קטנה יש בלבי אשר מעת לעת זקוק להוכחות כי טוב כל כך שליהודים יש מקום לעצמם ואולי גם קצת יכולות שאינן קשורות לחסדיה של הגב' קלינטון. כי אין לי ספק שגלגל ההיסטוריה חוזר לנקודה בה היה לפני 60-70 שנים ויהודי ארה"ב ואירופה אשר לא הפנימו את שאמר מרדכי לאסתר ימצאו עצמם אחראים לכשלונותיו של ידיד האיסלאם הפשיסטי וישלמו את המחיר ברחוב בעוד אנו נשלם אותו בשדה הקרב המתמשך של מלחמת העצמאות שלא תמה. לצ'מברליין עמדה לפחות זכות 'התמימות' והוא מעולם לא התרגש מהיטלר...

והשאלה היא רק באיזו נקודה יעמד מנהיג המיעוט הרפובליקני או אולי דמוקרט אמיתי [ולא ידיד לטרור ולכסף של האסלאם הפשיסטי] ויאמר: 'אני מדבר בשם הרפובליקנים - לך למען השם, לך!!' ומפאתי בית הנבחרים יקום סנטור דמוקרטי שנדחק לשוליים באורגיה של אובאמה ויאמר: דבר בשם ארצות הברית...

האם יהיה זה לאחר ירי הטילים והפצצה על ישראל? לאחר פיגוע גרעיני בניו יורק? לאחר נפילת דרום קוריאה, טאייוואן, גרוזיה, אוקראיינה?

ולנתניהו יש לומר: לארה"ב של בראכ אובאמה - עדיף כי ישראל כלל לא תהיה קיימת. זה מה שטוב להם. עשה את מה שטוב לנו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-06-2009, 11:36
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מה מרגש את נשיא ארה"ב? הדמוקרטיה האיראנית כמובן..."

אני מאוד מאוכזב ומופתע מהתוצאה של הבחירות. אם זו התוצאה האמיתית אז המשמעות היא שהרעיון שבו החזיקו אנשי מרכז-שמאל כמוני, שהעם האיראני שפוי ורק ההנהגה מטורפת, היה רעיון שגוי.

אני צריך קצת זמן לעכל את הדברים. לא בכל יום אתה מגלה שעשרות מיליונים שחשבת שיש בהם שפיות הם למעשה פאנטים (למרות שאין להם להם אוייב שדופק בשער) שמה שחשוב להם זה לא כלכלה, חלוקת משאבים, הבטחות בחירות שלא קויימו וכו' אלא התמשכות העויינות למערב.

אני מודה שאיראן יותר מסוכנת ממה שחשבתי. אני מאמין שגם אובמה יודע את זה והוא מאוכזב מהתוצאה. זו בטח טקטיקה מצידו להגיד שהוא מעריך את עצם קיומן של בחירות אמיתיות (אמיתיות? לא יודע) בהתחשב בזה שהוא יתחיל בקרוב בדיאלוג הזה שהוא מדבר עליו כ"כ הרבה זמן עם איראן.

ישן 13-06-2009, 12:09
  פשוט פשוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "אני מאוד מאוכזב ומופתע..."

אתה קצת סותר את עצמך.
מצד אחד אתה אומר שהבחירות מוכיחות שהעם האיראני מטורף.
מצד שני אתה רומז שהבחירות באיראן אינן חופשיות .

לדעתי הבחירות באיראן סבירות יחסית (כמובן שרשימת המועמדים מוגבלת לפי הוראות האייתולות)
אבל הנושאים שעמדו על הפרק לא היו דווקא ישראל והגרעין אלא בעיקר כלכלה ועוד נושאים פנימיים.

העם האיראני קובע את גורלו .
למעשה העם האיראני דווקא לא רצה את השאה ש"הומלך" ע"י האמריקאים בכח הזרוע בשנות ה50
של המאה ה20.
העם האיראני הוא עם מוסלמי שיעי עם היסטוריה ותרבות משלו. יתכן שהשנאה אל המערב כ"כ גדולה בגלל ההתערבות המערבית בהמלכת השאה ובהפלת משטר איסלאמי מיושן בזמנו.
חשוב לדעת ששלטון השאה היה לא פחות ברוטלי ודיקטטורי מאשר המשטר האיסלאמי הנוכחי.
לכן אי אפשר לטעון שהעם האיראני הבוחר בצורה לא מושכלת.
בדיוק מה שהם רוצים (הרוב) ולכן - מתקיים.
אם מישהו במערב מפנטז על שינוי מהיר -כדאי שיתפכח מהר.
זה לא הולך לקרות בעתיד הנראה לעין.

ישן 13-06-2009, 11:53
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
משום מה לפני בחירתו "כולם" התעמקו בשמו האמצעי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מה מרגש את נשיא ארה"ב? הדמוקרטיה האיראנית כמובן..."

למרות שבסופו של יום הוא דווקא ספיח זניח למיהו, ומהו.

גם אז, וגם היום, אני מוסיף ומזהיר לא מאובמה ששמו האמצעי הוא שם נפוץ של בני דת הרצח, אלא דווקא מאובמה שגדל על ברכי המורשת האולטרה ליבראלית הלבנה המעורבת חזק מאוד עם השקפות עולם חברתיות, דתיות ומדיניות של יוצאי הגטו האפרו אמריקני.

דווקא עם "חוסיינים" אפשר לעבוד איכשהו, עם הסוג השני פשוט בלתי אפשרי.

להערכתי דווקא השם "חוסיין" סייע מאוד לאובמה, משום שהסתיר מעיני האמריקנים שמדובר פה על מישהו מבית המדרש של הפנתרים השחורים.

ישן 13-06-2009, 12:26
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
התיאוקרטיה האיראנית, היא מעין דמוקרטיה פנים-מפלגתית, ותו לא

בבחירות לנשיאות ולמג'לס (פרלמנט) רשאים להתמודד רק כאלה שאושרו ע"י מועצת החוקה - ולכן כולם
בבסיס חושבים אותו הדבר. הספין המגוחך על "רפורמיסטים" (בדמותם של מוסאוי, אבי הגרעין; וקארובי,
מאבות תרגיל ההונאה של איראנגייט), הוא כ"כ חסר שחר, שלא נותר אלא להניד ראש בצער, על כך
שאשכרה היו כאלה שקנו אותו.
הבחירות באיראן מקבילות למהלך שהיה יוזם היטלר ב1938, שבמסגרתו היה מכריז על עצמו כמנהיג עליון
שאינו עומד לבחירה, ומקיים בחירות לתפקיד הקאנצלר, שבהן היו מתמודדים הימלר (ה"קיצוני")
נגד גרינג ("הרפורמיסט"). בהחלט ייתכן שצ'מברליין היה מברך על הבחירות המרשימות בפתיחותן הללו,
לו אכן התקיימו במציאות...

אני סבור שלישראל טוב שניצח אחמדי נג'אד, ולו רק בגלל שגם לאנשי אובמה (שקיוו לנצחון
"רפורמיסטי", שיאפשר להם להסביר שכעת נבחרו מתונים ויש לנהל איתם דיאלוג ללא הגבלת זמן...)
יהיה קשה יותר לטייח את דבריו, מאשר את דברי יריבו ה"רפורמיסט".

כל המועמדים אותו הדבר - אחמדי נג'אד אומר הכל בפנים, ולהסברה-בדיעבד שלנו, זה דבר קריטי...
ישן 13-06-2009, 16:58
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "התיאוקרטיה האיראנית, היא מעין דמוקרטיה פנים-מפלגתית, ותו לא"

אני אתחיל בלהגיד שבכל מה שקשור אלינו, אתה צודק בכל מילה, אבל אתה מפספס הרבה מאוד פרטים מהתמונה הגדולה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
הספין המגוחך על "רפורמיסטים" (בדמותם של מוסאוי, אבי הגרעין; וקארובי, מאבות תרגיל ההונאה של איראנגייט), הוא כ"כ חסר שחר, שלא נותר אלא להניד ראש בצער, על כך שאשכרה היו כאלה שקנו אותו.

בין הרפורמיסטים לשמרנים באירן יש הבדלים מהותיים בענייני פנים.
שמיים וארץ.
זה לא ספין, ומה שמגוחך הוא שיש אנשים שלו רואים הבדל של שמיים וארץ בתחומים כמו זכויות הפרט, שיוויון זכויות לנשים ומיעוטים, שלטון החוק חופש הדיבור והצנזורה.

מה שנכון זה שבכל הקשור לניהול מדיניות חוץ (פרט להסברה), בניית הכוח האטומי והכוח הצבאי - ההשפעה של המועמדים לא קיימת.
כך שלנו זה ממש לא רלוונטי....

ישן 13-06-2009, 19:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא סתם שמיים וארץ, אלא גלקסיות אחרות לחלוטין...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אני אתחיל בלהגיד שבכל מה..."

ידוע שמוסאוי (ראש ממשלה שמונה ע"י חומייני, אבי הרפורמיסטים...) וקארובי (הנחש שעמד מאחורי
איראנגייט, יחד עם קנגרלו ורפסנג'אני) הם שני מתונים שרק מחפשים להיות לארג'ים עם ההמונים,
ובעיקר לשדרג את זכויות הנשים - אחרי הכל, היו עיתונאים מטומטמים שהשוו בין אשתו הצעקנית של
מוסאוי, למישל אובמה או להילארי...
ובכן, קארובי הוא איש דת במקצועו (היחיד מבין המועמדים), ואני יכול לבשר לך שהוא לא משתייך לזרם
"הרפורמי" או "הקונסרבטיבי" בקרב המולות של השיעה התריסרית...
מוסאוי היה מאנשי המהפכה האסלאמית עצמה, ואני מצטער לבשר לך, שזכויות הפרט לא היו מהדגלים
שהונפו ע"י הוגיה...
ההבדלים בין ארבעת המועמדים הם לא שמיים וארץ, אלא הבדלים סמנטיים לגמרי. ייאמר לזכותם
שבקשר לישראל, אפילו בסמנטיקה אין הבדלים...

מי שמנסה למצוא אצל קארובי ומוסאוי ליברליזם, יצליח למצוא ליברליזם שכזה גם אצל נוסעי הצלב במאות
ה11-13. מי שחושב שהם מתונים - בטח יצליח למצוא ליברלים גם בקרב החששיון...
ישן 13-06-2009, 21:51
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא סתם שמיים וארץ, אלא גלקסיות אחרות לחלוטין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
ההבדלים בין ארבעת המועמדים הם לא שמיים וארץ, אלא הבדלים סמנטיים לגמרי. ייאמר לזכותם
שבקשר לישראל, אפילו בסמנטיקה אין הבדלים...

מי שמנסה למצוא אצל קארובי ומוסאוי ליברליזם, יצליח למצוא ליברליזם שכזה גם אצל נוסעי הצלב במאות
ה11-13. מי שחושב שהם מתונים - בטח יצליח למצוא ליברלים גם בקרב החששיון...

שוב, ההצהרות הנחרצות שלך מאוד מרשימות.
קראת את המצע שלו אני מניח.
  1. שקיפות מלאה בכל הנוגע להכנסות המדינה בתחום הנפט (כחלק מהמלחמה בשחיתות) והסטת ההכנסות ע"מ לפתח מגזרים אחרים.
  2. הקמת ארגוני עובדים שידאגו לזכויות השכירים (כגוף חוץ ממשלתי).
  3. הסטת מרכז הכובד הכלכלי מתעשיית הנפט.
  4. הגדלה של דיור מסובסד (ע"ע "דירות עמידר" אצלנו).
  5. אינטרנט חינם חופשי לכלל תושבי אירן.
  6. צמצום הצנזורה על חופש הדיבור והעיתונות.
  7. הרחבת ההשכלה הטכנולוגית ע"י תמיכה בעסקים מבוססי טכנולוגיה.
  8. נספח שלם על זכויות אזרח מלאות למיעוטים באירן, זכויות לנשים ותוכנית לחיזוק הקשר עם הפזורה האירנית בעולם (רובם המוחלט מתנגדי המשטר הנוכחי).
אני מבין שמבחינתך המצע הזה הוא הבדל "סמנטי בלבד" לעומת מה שאחמניג'ד מציע?

ותן לי לחסוך לשנינו וויכוח מייגע.
העובדה שלרוב פוליטיקאים מקיימים חלק קטן ממה שהם מבטיחים ושבאירן הסמכות של הנשיא מוגבלת מאוד ע"י השליט המנהיג העליון לא ממש רלוונטי.
יש הבדל מהותי בין שני המועמדים, בדיוק כמו שיש הבדל מהותי בין נטורי קרתה לבין חסידי גור, לבין הליטאים, למרות שההבדלים בינהם זניחים לעומת ההבדלים ביני (ולהשערתי גם בינך) לבינהם.

אתה לא יכול, בדיון לוגי, ליצור הכללות גסות, או לחפש דקויות, שיצדיקו את המסקנה המקורית שלך.
קודם לבחור את דעתך ורק אז לחפש לה הצדקות זו דרך שלא מובילה לשום מקום, פרט לרמיה עצמית.
קודם בחן את העובדות, הסק מסקנות - ורק אז עמת אותן עם מה שחשבת לפני כן (וכמובן, אם יש סתירה, שנה את עמדתך בהתאם לעובדות, לא את העובדות בהתאם לעמדתך).

ישן 13-06-2009, 22:20
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כל הכבוד לך שטרחת לקרוא את מצעו של מוסאוי - לא רבים טרחו להשחית זמנם לריק כך...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=ori] ההבדלים בין ארבעת..."

מצעו של מוסאוי היה יכול להיות רלוונטי - בתנאי שלא היה מצעו של מיר-חסיין מוסאוי, שזהותו והרקע
שלו אינם בדיוק סוד...
לו היה מוסאוי תומך בחיזוק הקשר עם מתנגדי המשטר הנוכחי - הוא לא היה מורשה לרוץ מלכתחילה...
לפני שאתה רץ לקרוא את מצעי המתמודדים בבחירות החביבות האלה, היה נחמד לו קראת מה
הקריטריונים הבסיסיים להתמודדות בבחירות - והדבר היה חוסך ממך מפח-הנפש-בדיעבד שבלגלות
שליברל נאור כ"כ, הובס בבחירות (אתה מבין, מי שיודע מי זה מוסאוי, לא מרגיש כל תחושת החמצה
מתבוסתו - ולא היה חש דיצה, לו לו נבחר...).

ההבדלים בין מוסאוי לבין אחמדי נג'אד בכל הנוגע לתפיסתם את הרפובליקה האסלאמית, קטנים
מההבדלים בין ליטאי ממוצע לחב"בניק ממוצע, ובין איש נטורי קרתא לחסיד גור - ובוודאי שהם קטנים
מההבדלים שבין שניהם לבין האיראני הממוצע ברחוב...
ישן 13-06-2009, 23:36
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כל הכבוד לך שטרחת לקרוא את מצעו של מוסאוי - לא רבים טרחו להשחית זמנם לריק כך..."

אם לא קראת את המצע שלו מעולם - איך יכלת להצהיר שאין הבדל בינו לבין אחמדיניג'אד?
מה שמשגע אותי אצלך זה היכולת שלך להצהיר הצהרות החלטיות מבלי לבדוק את עצמך בכלל.
נו, טוב, אני את שלי עשיתי.
כל מי שעיניו בראשו יודע עכשיו מה היה המצע הרפורמיסטי ומבין את ההבדל בינו לבין מה שקרה באירן בארבעת השנים האחרונות.
אתה מוזמן להמשיך להצהיר הצהרות לרוח. עכשיו הן ישכנעו רק את אלו שרצו להיות משוכנעים בעמדה זו ממילא.

ישן 14-06-2009, 19:21
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מה שמשגע אותך זה היכולת שלי לא להאמין בשלומיזם הטהור והקדוש, ותו לא...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אם לא קראת את המצע שלו מעולם..."

הדבר היחיד שהבאת פה, זה מסמך חסר משמעות - בעיקר בהתחשב בכך שהוכחת שאין לך מושג מיהו
האיש (התעסקת במה שמופיע באתר האינטרנט שלו - אבל לא ממש הקדשת זמן לרקורד האישי שלו,
שמלמד על מתינות בערך כמו שהרקורד של ג'ק המרטש מלמד על עדינות ורוך...).

זו הבעייה אצל שלומיסטים - הם מתלהבים מפיסות נייר (גם פיסות נייר וירטואליות, כמו המצע של "המתון"
שלך...), ולא עוסקים בעומק. אתה מסוגל להתפעל מרוצח, שמחזיק בסכין מגואלת בדם ועומד מעל גופת
קרבנו - ובלבד שיהיה בידו פתק שאומר שהוא חף מפשע...

איך שלא תהפוך את זה - מיר חסין מוסאוי מונה ע"י חומייני לראש ממשלת איראן. איך שלא תהפוך את
זה, האיש הוא מולה בכיר בממסד של הרפובליקה האסלאמית. ומעל לכל - איך שלא תהפוך את זה,
מועצת החוקה אישרה את ריצתו לנשיאות, בשעה שפסלה מועמדותם של 700 אחרים, שהמתינות שלהם
היא לא רק "חודעה" שיעית מהסוג הקלאסי (לך בדוק מהי "חודעה" ומהי "תקיה", ואולי תוכל לקרוא את
המצע המלהיב, עם טיפה פחות התרגשות...).
ישן 14-06-2009, 23:37
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מה שמשגע אותך זה היכולת שלי לא להאמין בשלומיזם הטהור והקדוש, ותו לא..."

אזוב, כשנגמרים לך הטיעונים, אתה שלף את הצהרת ה"שלומיזם".

להזכירך הגדרת אותו בצורה מאוד ברורה:
ציטוט:
שלומיזם היא דת בעלת עקרון בסיסי מאוד: אם יוצעו מספיק ויתורים - אפשר לפייס כל רודן, ולא משנה מה הוא-עצמו אומר, כותב או ע-ו-ש-ה...

עבור נא על הודעותי בפורומים השונים של פרש ונסה למצוא עדות כלשהי לכך שאני עונה להגדרה זו.
מתי הצעתי לפייס אוייבים ע"י וויתורים?
או שגם פה אתה לא צריך בכלל לקרוא את מה שכתבתי לפני שאתה מכליל ומטיל על אחרים הגדרות ללא קשר לדבריהם ומעשיהם?

ישן 15-06-2009, 10:16
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה לא בעד ויתורים - אתה סתם טוען שמי שמתנגד להם, הוא מחרחר מלחמת-עד..."

פיסת נייר שנכתבה ע" יועצים?
אני מניח שלא שמעת את הנאומים שלו נגד המהלכים של אחמדיניג'אד, או את הנאומים של אשתו על שיוויון זכויות לנשים. מה שהם אמרו במערכת הבחירות הזו על הממשל הנוכחי בפני הטלוויזיה מספיק בשביל להכניס אותם לכלא למספר שנים.
אבל למה שתשמע?
יש לך כבר את הדעה שלך, בדיוק כמו שהחמאס טוען שהעבודה היא מפלגת ימין בגלל שישבו עם שרון, אולמרט וביבי.

וד"א - אני לא נפגע מהעובדה שאתה מדביק לי תוויות, בדיוק כמו שאני לא נפגע מפלסטינאי שחושב שאני פאשיסט או מאיטלקי שבא להתייעץ איתי בענייני כספים "כי יהודים טובים בזה". כמוהם כמוך - אתם מכלילים אותי בסטראוטיפים שקיימים רק בראשכם.

מה שכן רציתי להדגיש זה שלמרות שההגדרות שאתה נתת למושג לא רלוונטיות אלי, אתה עדיין מכנה אותי באותו שם. עוד דוגמא לכך שאתה לא בונה את עמדתך על סמך העובדות, אלא קודם בונה את דעתך ורק אז אונס את העובדות על מנת שיתאימו לה.

ישן 17-06-2009, 02:43
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כנראה שלא ממש הקשבת להם... הם לא דיברו על המשטר, אלא על אדם ספציפי"

אם אין הבדל בין המועמדים אז על מה נהרגו לפחות עשרים אנשים ברחובות טהרן בימים האחרונים?

ההבדלים בין ה"רפורמיסטים" וה"שמרנים" מתועדים לאו דווקה במצעי המועמדים כמו בשפע עדויות של אירנים, רבים מהם שנאלצו לגלות מאיראן עקב רדיפת הרפורמים, שסיפרו על ההבדלים בין איראן של חאתמי לזו של אחמדינג'אד.

זה נכון שהרפורמיסטים הם לא בדיוק אבירי זכויות מיעוטים והומוסקסואלים ושהם נאמנים לתכנית הגרעין בדיוק כמו השמרנים אבל כשמדובר בחיי היום יום של האיראני הממוצע (או לפחות הטהרני הממוצע) אזי יש גם יש הבדלים (למשל בחומרת אכיפת חוקי הלבוש).

ישן 13-06-2009, 23:41
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

אתה מודע לכך שאתה מוציא לחלוטין את דבריו מהקשרם?

הנה מה שאמר אובמה:
"We are excited to see what appears to be a robust debate taking place in Iran," Obama told reporters when asked about the Iranian election during an event at the White House.

"Whoever ends up winning the election in Iran, the fact there has been a robust debate hopefully will advance our ability to engage them in new ways," he said.

כלומר, הוא דיבר על התלהבות מכך שיש פולמוס באיראן, לא מכך שהדמוקרטיה שם נהדרת או מהליברליזם שלהם - אבל אצלך זה כנראה לא באמת משנה מה באמת הוא אמר - כל עוד אובמה הוא הנלעג.

(הקרדיט לסלעי מפורום צו"ב שהיה לו את הזמן והסבלנות ללכת ולבדוק את מילותיו המדויקות של אובאמה)
אין לי הרבה דברים חיוביים להגיד על אובאמה (וזו לשון המעטה) - אבל להוציא את דברין מהקשרם ע"מ להלעיג אותו זה כבר מוגזם.

ישן 14-06-2009, 11:19
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אתה מודע לכך שאתה מוציא..."

אני הייתי מנסה להבין את דברי אובאמה דווקא במישור האקדמיף שהרי משם הוא שואב את כל הרעיונות הנשגבים שלו.
הוא מבקש לבחון אם אכן מתקיים תהליך דמוקרטי בעיניים מערביות ועל פי תפיסה שאם יש יותר ממועמד אחד הרי שמתקיים תהליך דמוקרטי ויש דעות שונות.
לדעתי, זהו שורש הרע בתפיסה הפאן מערבית, אנשים מנסים לתרגם את הסמלים ולהחיל אותם על תפיסת עולם שונה לחלוטין.
אינני בטוח, ואת זאת כבר הוכחתי באחת הדוגמאות שאובאמה עושה שיעורי ביית כראוי (אותה דוגמא מספרית ל"משקל הכבד" של מקבלי פרס נובל בקרב האומה האסלאמית שאותה הציג בקהיר).
אינני יודע כמה יועצים "עראביסטים" יש לו שמבינים את הנפש האסלאמית כפי שצריך.

התוצאות האחרונות באיראן , שלדעת מומחים זוייפו וכוונו על ידי מועצת חכמי הדת באיראן,מוכיחות שוב לנו ולעולם כמה אנחנו טועים כשמנסים להחיל תפיסות עולם מערביות על ציבור שונה לחלוטין שתפיסת העולם שלנו שונה לחלוטין הן בהתנהגות והן בהתנהלות שלו.

במילים אחרות, קשה לבוא לאומה הערבית עם עלה של זיית כאשר אלה מסתירים מתחת לבגדיהם שאבאריה.

אבל על אובאמה, הנאור זה עובד והוא ממשיך לדגול באותה תפיסה של pax americana, שרק ארה'ב תביא שלום לעולם.
ישן 17-06-2009, 10:38
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אנו שוב נופלים "למלכודת" של בחינה במושגים מערביים ועוד הדרך רחוקה לכך
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אני הייתי מנסה להבין את דברי..."

אינני חושב שיש לבחון את האירועים באיראן בפריזמה מערבית של משטר אנטי דמוקרטי ומחאה לשינוי להליכים דמוקרטיים.

לדעתי, מדובר בהצגת תכלית שנועדה לסבר את האוזן והעיניים.

כל המועמדים יוצאי אותה אולפנה של קנאי דת שהמולות מעלות ומורידות בהתאם לשאיפתם ותו לאו והכוכב התורן הוא אחמדיניג'אד ואם וכאשר ימאסו בו, יעלה מישהו אחר במקומו שיתאים לרוח המולות.

הסיסמאות בדבר רפורמה נועדו להשביע את רצון אותה שכבה שקצה במשטרת המחשבות שיש באיראן ובעיקר צעירים שהעתיד חסום בפניהם.

נוסף לזה כעת פאן חדש בדמות נשיא אמריקאי שמוכן לאמץ כל זיק של פסבדו-דמוקרטיה ולהצהיר בקול גדול שהנה "חזונו/חזיונו לשלום עולמי קורם עור וגידים".
ישן 14-06-2009, 11:29
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
התלהבותך מהתלהבותו מהפולמוס באיראן אכן מרגשת
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אתה מודע לכך שאתה מוציא..."

ואכן יש הבדל תהומי ואין כל קשר בין 'התלהבות מהפולמוס באיראן' לבין מתן מחמאות להליך המתחזה לדמוקרטי בארץ הזויה זו. אבל לך זה כלל לא משנה ככל הנראה מה אמר אובאמה, כיצד יפורשו דבריו אצל האומה המסכנת אותנו ביותר כרגע או כיצד מתיישבת הגישה הקשוחה למותקף עם הגישה המתרפסת ומפרגנת לתוקפן.

באמת חשתי כי זה 'מוגזם' 'להוציא את דברי [המשיח] אובאמה' מהקשרם ו'ללעוג לו' [בקורת הייתה פעם חלק מדמוקרטיה עד שליברלים קשוחים עלו לשלטון]. כולי תקווה כי לא תדווח על מעשי החמורים למיטשל.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:54

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר