13-06-2009, 21:51
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ori
ההבדלים בין ארבעת המועמדים הם לא שמיים וארץ, אלא הבדלים סמנטיים לגמרי. ייאמר לזכותם
שבקשר לישראל, אפילו בסמנטיקה אין הבדלים...
מי שמנסה למצוא אצל קארובי ומוסאוי ליברליזם, יצליח למצוא ליברליזם שכזה גם אצל נוסעי הצלב במאות
ה11-13. מי שחושב שהם מתונים - בטח יצליח למצוא ליברלים גם בקרב החששיון...
|
שוב, ההצהרות הנחרצות שלך מאוד מרשימות.
קראת את המצע שלו אני מניח.- שקיפות מלאה בכל הנוגע להכנסות המדינה בתחום הנפט (כחלק מהמלחמה בשחיתות) והסטת ההכנסות ע"מ לפתח מגזרים אחרים.
- הקמת ארגוני עובדים שידאגו לזכויות השכירים (כגוף חוץ ממשלתי).
- הסטת מרכז הכובד הכלכלי מתעשיית הנפט.
- הגדלה של דיור מסובסד (ע"ע "דירות עמידר" אצלנו).
- אינטרנט חינם חופשי לכלל תושבי אירן.
- צמצום הצנזורה על חופש הדיבור והעיתונות.
- הרחבת ההשכלה הטכנולוגית ע"י תמיכה בעסקים מבוססי טכנולוגיה.
- נספח שלם על זכויות אזרח מלאות למיעוטים באירן, זכויות לנשים ותוכנית לחיזוק הקשר עם הפזורה האירנית בעולם (רובם המוחלט מתנגדי המשטר הנוכחי).
אני מבין שמבחינתך המצע הזה הוא הבדל "סמנטי בלבד" לעומת מה שאחמניג'ד מציע?
ותן לי לחסוך לשנינו וויכוח מייגע.
העובדה שלרוב פוליטיקאים מקיימים חלק קטן ממה שהם מבטיחים ושבאירן הסמכות של הנשיא מוגבלת מאוד ע"י השליט המנהיג העליון לא ממש רלוונטי.
יש הבדל מהותי בין שני המועמדים, בדיוק כמו שיש הבדל מהותי בין נטורי קרתה לבין חסידי גור, לבין הליטאים, למרות שההבדלים בינהם זניחים לעומת ההבדלים ביני (ולהשערתי גם בינך) לבינהם.
אתה לא יכול, בדיון לוגי, ליצור הכללות גסות, או לחפש דקויות, שיצדיקו את המסקנה המקורית שלך.
קודם לבחור את דעתך ורק אז לחפש לה הצדקות זו דרך שלא מובילה לשום מקום, פרט לרמיה עצמית.
קודם בחן את העובדות, הסק מסקנות - ורק אז עמת אותן עם מה שחשבת לפני כן (וכמובן, אם יש סתירה, שנה את עמדתך בהתאם לעובדות, לא את העובדות בהתאם לעמדתך).
|