לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-06-2009, 14:02
  Shalev_C Shalev_C אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.03.09
שאלה בקשר לביסל"ת - שבטה - רק למי שהיה שמה

היי!

אחרי חיפוש בפורום, מצאתי תשובות סותרות לשאלה שלי..

אני רוצה לדעת מה הם תנאי המחייה של מתגייסי תותחנים - בשלבים השונים, טירונות, שלב מקצועות ואימון מתקדם..

1. איך ישנים - באוהלים או חדרים? (זה הכי חשוב!!)
2. איפה שישנים, יש לכל חייל ארונית אישית שאפשר לנעול?
3. באיזה שלב של ההכשרה מקבלים כומתה, תג יחידה, סיכת כומתה, סיכת גדוד וכל שאר הסיכות האחרות?
4. בד"כ, האם זה נפוץ שבסוף מסלול (אחרי 8 חודשים) מי שרוצה ומתאים יוצא לקורס מפקדים? (קב"א 55, דפ"ר גבוה ומתאם קצונה 2) ומה הסיכוי שזה באמת יקרה?
5. באיזה חלק של המסלול מתחילים לצאת עם נשק הביתה?
6. לא יזיק גם לדעת איך האוכל בשבטה, אכיל? איך הוא ביחס לשאר הבסיסים?
7. מבחינת יציאות, שמעתי שהיציאות הם 12-2 לאורך המסלול.. זה לאורך כל המסלול? לא משתפר/משתנה במהלך השלבים השונים?

תודה מראש!
ואני מעדיף שיענו רק חבר'ה שעברו את זה בזמן האחרון וסיימו את המסלול
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-06-2009, 15:35
  shay_h shay_h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Shalev_C שמתחילה ב "שאלה בקשר לביסל"ת - שבטה - רק למי שהיה שמה"

אהלן.
לאן אתה מתגייס ומתי? אני בכל מקרה גדוד 55 (דרקון).
טוב, תשובות:
1. ישנים בחדרים, חלקם אפילו ממוזגים.
2. בטירונות אין לחיילים ארוניות, באימון מתקדם כבר יש לכל חייל ארונית שאם תביא מנעול מהבית גם תוכל לנעול אותה כרצונך.
3. תג יחידה מקבלים במהלך הטירונות לאחר אחד המסעות, סיכת כומתה מקבלים גם לאחר אחד המסעות, את הכומתת טורקיז מקבלים לאחר המסע כומתה (בסוף הטירונות), את סיכת הגדוד מקבלים במהלך האימון גדוד, את הסיכת לוחם בסוף מסלול, אחרי 8 חודשים.
4. רוב אלו שיוצאים לקורס מפקדים יוצאים לאחר תום המסלול, כ 8 חודשים מיד גיוסך. אם תהיה חייל מוביל, תדאג להבהיר למפקד שלך שאתה מעוניין לצאת לקורס פיקודי, ותתנהג בהתאם סיכוי מאוד גבוה שתצא לקורס מפקדים ואם תהיה בו טוב כנראה שגם קצינים. מעבר לזה, גם אם לא תצא אחרי 8 חודשים, תמיד תינתן לך האופציה 4 חודשים לאחר מכן, לאחר שתהיה באחת הסוללות הוותיקות.
5. בתקופתי היה אסור לצאת עם נשק הביתה במהלך הטירונות, אבל אמרו לי שהחוק הזה יישתנה בכל הצבא אך שאני לא כל כך מעודכן. בכל מקרה, בתחילת האימון מתקדם אתה כבר יוצא עם נשק בוודאות.
6. האמת שלא הייתי בשבטה כבר כמעט שנה אז ככה שאולי האוכל השתפר מאז, כשאני הייתי הוא לא היה אכיל כל כך. שניצל גידים שולט. אמרו לי שמאז הוא השתפר, אז קח את מה שאמרתי בסעיף הזה בערבון מוגבל.
7. בטירונות היציאות זה אומנם 12-2 אבל הרבה פעמים יוצאים שתי שבתות ברציפות, יוצאים לפעמים רבע"וש בחלק מהחגים וכו'.
באימון מתקדם בשבטה הקטנה היציאות כבר הרבה יותר טובות. בדרך כלל יש שלוש שבתות שהם סוללתיות שכל הסוללה סוגרת בהן, השבת הראשונה, האמצעית והאחרונה. בדרך כלל לפני תרס"ול (תרגיל סוללה) סוגרים שבת. בכל שאר השבתות יוצאים מלבד שבת אחת שבה כל הצוות סוגר לשמירות.
ישן 25-06-2009, 17:41
  משתמש זכר AcidicJimmy. AcidicJimmy. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.02.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Shalev_C שמתחילה ב "שאלה בקשר לביסל"ת - שבטה - רק למי שהיה שמה"

מעודכן לאוג' 07, נכון למורנצ'יק שרק עשה שם טירונות:
1. כשאני הייתי שם רק אנחנו, עוד סוללה (אז לדעתי רשף, אבל הבנתי שזה משתנה ממחזור למחזור) וכוחות "חיצוניים" כמו קשר"ג, פלח"צ ותומכ"ל ישנו באוהלים, לסוללות היו חדרים עם מיזוג אוויר.
4. כמו שכבר אמרו, הרוב באמת יוצאים מיד אחרי המסלול, שזה גם דבר די שלילי בסופו של דבר שיוצר מפקדים ולפעמים גם קצינים חסרי נסיון פיקודי או תפיסה של מה זה מסגרת מבצעית. בכל אופן, תדחוף לזה, תראה למפקדים שלך שמגיע לך וכנראה גם תצא.
6. מדובר על אוכל צבאי, אז קשה לומר שהוא טוב, אבל הוא בהחלט מספק, כל סיפורי הזוועה זה חרטא, האוכל בסדר גמור.
7. כמו בכל מסלול הכשרה אחר בצבא, הבסיס הוא 12-2, לפעמים יוצאים גם שבת אחרי שבת (תקופת חגים לדוגמא) ולפעמים גם סוגרים שתי שבתות אחת אחרי השניה. אבל בד"כ זה 12-2.

ישן 26-06-2009, 17:36
  starbucks starbucks אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.07.08

אני עכשיו בשבטה בטירונות אענה לך מה קורה כרגע

1. איך ישנים - רק חדרים, חלקם ממוזגים, גם מורן ישנים בחדרים.
2. איפה שישנים, יש לכל חייל ארונית אישית שאפשר לנעול?- תלוי באיזו סוללה, אני ברשף ולכל חייל יש ארונית ננעלת.
5. באיזה חלק של המסלול מתחילים לצאת עם נשק הביתה? אצלנו התחילו שבוע 6 של הטירונות.. כעקרון מרגע הכשרת הרובאי שזה בערך חודשיים לאחר תחילת הטירונות.
6. לא יזיק גם לדעת איך האוכל בשבטה, אכיל? איך הוא ביחס לשאר הבסיסים? אכלתי בבה"ד 10 ובמחווה אלון ואני יכול להגיד שיש אחלה אוכל בשבטה, צריך להתרגל אבל אחרי זה הוא באמת סבבה.
7. מבחינת יציאות, שמעתי שהיציאות הם 12-2 לאורך המסלול.. זה לאורך כל המסלול? לא משתפר/משתנה במהלך השלבים השונים? מכיר מספיק אנשים שבאימון המתקדם סגרו שבת ל4. לנו בכל הטירונות סגרנו 4 שבתות והיו לנו איזה 4 חמשושים... אבל זאת לא דוגמה מייצגת
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר