23-07-2009, 11:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.07.09
|
|
|
בעית boot לא נעימה, כנראה אשמת לוח האם: התקנות XP מסרבות לעלות, לאובונטו אין בעיה
שלום,
הבעיה התחילה כשניסיתי להוסיף למערכת כ. מסך PCI ישן ומפוקפק בנוסף ל PCIe שכבר יש לה, כהמטרה הייתה מערכת בעלת שלושה מסכים (שניים כבר היו מחוברים לPCIe). המזימה לא נחלה הצלחה. אולי התרחשו כמה כיבויים בכפייה והתאכזרויות אחרות מצדי (שום דבר שכולל כוח פיזי), והתוצאה הסופית הייתה שמערכת ההפעלה מסרבת לעלות - מתבצעת בכל פעם הפעלה מחדש במהלך הsplash screen של הXP בלופ אינסופי. גם safemode לא עובד, זה נעצר אחרי טעינת כמה קבצי מערכת.
ועכשיו לחלק המוזר באמת: ברשותי מספר דיסקים קשיחים נוספים עם XP, וניסיתי לבצע boot מהם, כאשר עם שלושת ההתקנות השונות שברשותי התוצאה היתה זהה לחלוטין לזו שלמעלה. לעומת זאת, התקנת מערכת ההפעלה אובונטו שברשותי פועלת מצוין, ואת מילים אלה אני כותב מהפיירפוקס שלה (אך לצערי אני חייב את מערכת הXP שלי לצרכי עבודה). למעשה מערכת זאת מותקנת עם dual boot יחד עם XP על הדיסק הקשיח, וכשבוחרים boot מהXP, כמובן, אין חדש. יש לציין שכל מערכות הXP הללו עולות ללא בעיה במחשב אחר.
להלן דברים נוספים שניסיתי:
- החלפת הזיכרון - אין שינוי.
- החלפת כרטיס המסך (הPCIe) לכרטיס PCIe אחר (תקין) - אין שינוי.
- שימוש רק באותו כרטיס הPCI הישן הנורא שגרם להכל מלכתחילה - אין שינוי מבחינת התנהגות ה-XP (ריסטרט בספלאש סקרין), לא הסתכנתי בלנסות להפעיל את אובונטו איתו.
- החזרתי את הגדרות הCMOS לברירת המחדל, דרך הממשק והן ע"י הוצאת הבטרייה - אין שינוי.
- עידכנתי את הBIOS לגרסתו האחרונה - אין שינוי.
- ניסיתי למחוק את קובץ המערכת שנראה שעוצר את הטעינה כשבוחרים בsafemode - אין שינוי, בכל פעם שמוחקים אחד הטעינה פשוט נעצרת על הקודם, וכשמוחקים את זה על הקודם וכן הלאה (giveio.sys, mup.sys, SPTD.sys, כבר החזרתי אותם למקום לאחר המחיקה).
המערכת:
Gigabyte GA-P35C-DS3R
Intel Core 2 Quad Q6600 Stepping G0
G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4
Corsair CMPSU-520HXEU 520W
BFG 8800GT OC2 512MB
בשלב הזה אין לי עוד רעיונות ואין עוד בדיקות שהידע המצומצם שלי מאפשר לי לעשות, אבל נדמה לי שדי בטוח להניח שהבעיה היא בלוח האם או בקושחה שלו...
אם למישהו יש רעיונות נוספים בנוגע למה שקורה פה, אשמח מאוד.
תודה רבה וסליחה על האורך!
נערך לאחרונה ע"י פרנקי לי בתאריך 23-07-2009 בשעה 11:46.
|