לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-08-2009, 00:02
  end__game end__game אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי נוסטור שמתחילה ב "מישהו שם לב לירידה של הדולר?"

אני חושב שישראל יכולה לעשות מעט בקשר לדולר.
החובות של ארצות הברית הם דמיונים.

http://www.usdebtclock.org/
ישראל כבת ברית נאמנה מנסה לעזור לארצות הברית לתמוך בדולר במסגרת היכולת שלה.
רכישת הדולר של ישראל. כמה דולרים אספנו?
זה מספר זניח ביחס לחוב.
כנראה של ארצות הברית קשה לנצח באמת מלחמות.(ויטנאם , אפגניסטן , ועירק.)
המלחמות של ארצות הברית בטרור גורמת כנראה לדימום כספי ענק. וכמובן הרגלי חיים של בזבוז ואשראי. אנחנו כמדינה צמודה לדולאר חובים אינפלציה חזקה. כמה מדינות כבר חשובות על מטבע נוסף לדולר.
התחלתי להתעניין קצת בנושא והמצב די דומה לסוף שנות 70 עד אמצע שנות ה80.
וינטאם , משבר האנרגיה של 1973 , ירידה ערך הדולר גרמו לאינפלציה של כמה עשרות אחוזים וריבית דומה בארצות הברית. בישראל באותה תקופה חווינו צמיחה שלילית או אפסית אם אינפלציה באיבוד שליטה(כמה מאות אחוזים). למזלינו באותה תקופה ארצות הברית לא הייתה חייבת כול כך הרבה כסף. והמעצמות האחרות היו במצב גרוע יותר.
קרוב לוודאי שנחזור לצעדים דומים שעשנו בעבר מס על רכב לפי נפח מנוע אז - היום מס "ירוק".
כנראה שיעשו פיחות מלאכותי וערך כספינו ירד עוד יותר.
נראה לי שנראה בקרוב השבתות לגבי תוספות יוקר , אבטלה ועוד דברים לא טובים.
באותה תקופה לנו היה ערוץ 1 והידיעות מחו"ל היו מגוגבלות היום יש אינטרנט וחדשות בן לאומית.
אני צופה די אדוק בגלן באק.

הזמנים שלנו בעייתים יותר. חובות גדולים יותר , וצימחתה של סין.
סין במקום לרכוש דולרים רוכשת נפט ומשאבים. וכנראה מתחלה להפנות את הכלכלה שלה פנימה.
לדעתי וזאת כמובן דעתי יתכן ואנחנו עוברים שינוי גאו פוליטי די מסיבי.
ארצות הברית תשרוד ואולי גם תעלה שוב לעצומה שהיא מאבדת. עדיין הטכנולגיה הצבאית ואזרחית שלה גבוהות בכמה רמות מאשר סין.(גם יפן מעדיפה את ארצות הברית ולא את סין)
לגבי ישראל , לא הולכת להיות תקופה טובה אצלינו.

ועכשיו השעה 00:00 ואני הולך להתעדכן בגלן.
מעניין אם אני נשמע הגיוני לחברי הפורום?

נערך לאחרונה ע"י end__game בתאריך 04-08-2009 בשעה 00:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-08-2009, 00:27
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
כן ולא..:)
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "[font=Verdana]אני חושב שישראל..."

לאחר שארה"ב תצא מהמשבר (ומי יודע באיזו שנה זה יקרה..) היא תחווה אינפלציה מטורפת.
הרי המכונות מדפיסות שם דולרים "נון סטופ" בכל שעות היממה..
אולי צריך להשקיע בזהב?
אפרופו סין, מדינות ה-BRIC עשויות יום אחד לקחת לארה"ב את הבכורה..והיום הזה מתקרב..
ארה"ב היא אמנם המעצמה הגדולה והמפותחת בעולם אבל גם המדינה עם החוב הלאומי הגדול בעולם.
מאחר וטובי הכלכלנים בעולם לא חזו את המשבר הכלכלי, אני מניח כי איש לא ממש יודע מה צופן לו העתיד הכלכלי.
אני מתעדכן יום יום בכמה מוספים כלכליים כמו ישראל ארה"ב וברזיל ומתרשם שמידי יום מתפרסמת לה "חארטה" חדשה לגבי ההתאוששות. נדמה לי שברזיל הכי קרובה לאמת.
שוק המניות "כמעט" חזר לעצמו וברור שה"עדר" בעולם כולו ובישראל עמוק בפנים וכרגיל, יהיה זה העדר שיפסיד..
בכלל, למרות המיתון המתחזק אצלנו ולמרות הפיטורים והאבטלה הגואה, אנחנו עדים למכירי הנדל"ן שעולים ללא פורפורציה אצלנו.
אנשים מעדיפים להשקיע בנדל"ן (שעלה כ-15% בחודשים האחרונים) מאחר והתשואה על דירה (בתל אביב לדוגמה) היא בסביבות ה-4 ואף 5 אחוזים לעומת הבנקים שנותנים כחצי % שנתי על הכסף.
יתכן שהמגמה תעצר ואף תהיה ירידה, אבל בינתיים לא עוצרים באדום..
נראה לי שהכלכלה לא ברורה יותר לאיש ומשתנה למשהו לא ממש מוכר, ממש כמו שמזג האוויר השתנה בשנים האחרונות בכל העולם.
נראה לי שצריך להזהר, קשה מאוד לדעת לאן ה"רוח הכלכלית" נושבת, מה גם שכל "תותחי הכלכלה העולמיים" לא צפו וטעו בגדול, כך שלי אישית קשה להאמין לכתבות כלכליות, כתבות תדמית וכתבות מטעם..ובמיוחד קשה לי להאמין בכתבות המוספים הכלכליים של אמריקה..וישראל.

ישן 04-08-2009, 02:49
  end__game end__game אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "כן ולא..:)"

הזווית הבראזילית נשמאת מעניינת.

אולי אתה יכול לתרגם לנו תקצירים משם?
(אז ישמש הפרום של סוקפים וחדשות בצורה טובה יותר.)
אני שמתי לב שכול התחנות החדשות באנגלית נותנים זווית שונה מאוד מרשת פוקוס.
לא אם כול הדברים אני מסכים(בעיקר חוק בריאות ממלאכתי.) לגבי הכלכלה ומדיניות חוץ הם די אוהבים לתקוף את משטר אובמה. כמובן שיש הלם א'נדה אבל בגלל שהם האופזיציה אולי הם נותנים זווית טובה יותר. לגבינו הם טיפה יותר תומכים מאשר הרשתות האחרות.(לתקשרת הישראלית נמאס לי להקיש אבל די משעשע לקורא את העיתונים בארץ.) ובטלוויזיה הם למדו להתמקד בטפל ולא בעיקר.(אנשים אוהבים לחם ושעשועים. כובב נולד ודברים דומים. זה גם חדשות וחדשות הרגילות יש אג'נדה. ( אנשים צופים במה שמאכלים אותם גם אם איך שהוא הם מרגישים אי נוחות)

אתה יודע אם מביטים על והיסטוריה האנושית. אז יש די דומה לכול התרבויות.
של גיבוש , בנייה ויוזמה , צבירת רעיונות וכסף , בכורה , ניוון ולבסוף שקיעה ותור משהו אחר מגיע.
זה דפוס של כול האימפריות האנושיות. סין עצמה היתה בקריסה כמה מאות שנים ולכן מעצמות זרות יכלו לנצל אותם. עכשיו סין מנצלת את בני עמה.והם באמת חושבים בצורה קיסרית - חשיבה לטווח ארוך.
מה שכן סין עלולה להיכנס לסכסוך פנימי בגלל מחלוקות כלכליות ורצון לחופש.
סין גם מלווה לכמה מדינות באפיקה (כנראה בדולר ועוזרת לפתח (לשלם למי שצריך) את המדינה ולוקחת בתמורה מחצבים. גם קראתי או ראיתי בפוקוס שגם בכמה מדינות דרום אמריקה היא עוזרת.
(לכן מעניינת הזווית הבראזילית.)
ולגבי המערב יתכן שהוא הגיע למצב שהוא לא יכול לתת את רמת החיים שהוא התרגל עליה?
רוב העולם לא חי ברווחה כלכלית ובחופש יחסי. יש לזכור שדמוקרטיה לא הייתה מרבית ההיסטוריה האנושית. ויתכן שכדור הארץ מתקשה לפרנס כמות כזאת של בני אדם.
ואני מסכים שקשה להתנבא - אבל ההרגשה שלי שאנחנו כגזע אנושי וכהעם היהודי לא הולכים לתקופה טובה.(אנחנו גם שייכים לתרבות שלוקח הכול מובן מעליו) הדבר שהכי מתריד את מנוחתי זה נושא המים.(בלי מים אין חיים) מחסור במים ימוטט את החברה שלנו לגמרי.
לגבי התפלה זה הוצאת אנרגיה ליצור המים והיא די מוגבלת ויקרה.
זה הנושאים שמאחורי הכלכלה לדעתי..

בזמן האחרון יש גם שמועות בתקשרת לגבי חדשות שיכולים להוריד את ערך הנדל"ן די נמוך(אירן)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3756049,00.html ישנם עוד דווחים אבל ידוע על מה מדובר.
למען האמת אם נותנים רק את הזווית הכלכלית האגואיסטית נטו עכשיו זה זמן למכור.
אולי זה מה שעושים החכמים. לגבי נדל"ן יש מחסור מלאכותי באיזורים האורבנים..(השמאל תמיד שיקר והיטעה כאליו יש לנו המון שטח.) אני לא מרבה לצאת מגוש דן. אבל מפעם לפעם יוצא. רואים שהמידנה קטנה מאוד ויש מובלעות של דורשי" טוביתנן" ואלי אנחנו מובלעת באיזור.(לכן לדעתי הפריפריה מאוד רחוקה למרות שבגודל השטח אנחנו מדינה די קטנה.)
ויש לנו הנהגה שלא יודעת להשראות ביטחון על בני עמה.(זה לא משנה מי ראש הממשלה.)

ויתכן שאני פאסימיסט חסר תקנה.

נערך לאחרונה ע"י end__game בתאריך 04-08-2009 בשעה 03:07.
ישן 04-08-2009, 08:24
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
לגבי הזוית הברזילאית
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "הזווית הבראזילית נשמאת..."

אולי במהלך הזמן, אתרגם תקצירים או חלק מכתבות מברזיל (לא רק בתחום הכלכלה..)
סין באמת משתלטת על מחצביהן של המדינות באפריקה, בעיקר באמצע ודרום היבשת השחורה.

אפרופו מים ובחזרה לברזיל, גם שם מזג האוויר משתנה ובמקומות שהיו צחיחים עד לא מזמן יורדים גשמי זעף ואילו במקומות אחרים, היכן שהנהרות גאו בשל השטפונות, יש מחסור במים. לברזיל יש את הסכר ההידרו-אלקטרי הגדול בעולם, סכר ה"איטייפו".
הסכר נמצא באיזור מפלי ה"איגואסו" בדרומה של המדינה (על נהר ה"פאראנה") ומספק חשמל לחלק מברזיל ולפראגואי. גם שם היתה בעיית מחסור במים ותפוקת החשמל ירדה פלאים לפני כשנתיים. (בשל ירידת מפלס המים)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ecoviagem.com.br/fotos/parana/foz-do-iguacu/usina-hidreletrica-de-itaipu/10505gra-e-a-maior-em-operacao-no-mundo-e-tornou-se-um-dos-grandes.jpg]

סכר ה"איטייפו" על נהר ה"פאראנה" העצום

נערך לאחרונה ע"י looopy בתאריך 04-08-2009 בשעה 08:53.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:23

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר