03-06-2005, 20:43
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 18.01.03
|
|
|
קדימון להתנתקות ? אלימות שוטרים בהפגנת סטודנטים
"בעיטות לצלעות, כאפות לפנים"סטודנטים בקמרה אובסקורה מחו בעיריית ת"א נגד סגירת בית הספר. הם לא ציפו שהשוטרים גם יכו אותם, וגם יפתחו להם תיק על הכאת שוטר מאת: איתמר שאלתיאל ודנה איזנברג 18:51 03/06/2005 [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images.nana.co.il//Upload/62005/Article/Article_Title_835524.jpg]
יס``מ הגיעו, התחילה האלימות (צילום: הסטודנטים מקמרה אובסקורה)"היס"מניקים תפסו אותי, שני יס"מניקים בכל צד, ועיקמו לי את הידיים מאחורי הגב. אחד הדביק אותי לקיר. הבחור השני דחף אותי עם הפנים לרצפה, ובעט לי בגב" – כך מתארת הסטודנטית רויטל רוזן את האופן שבו בחרו השוטרים לפזר את הפגנת הסטודנטים שהתרחשה השבוע בקומה ה-12 של בית עיריית תל-אביב, נגד ההחלטה לסגור את בית הספר "קמרה אובסקורה" בשל חוסר בתקציב.
ההפגנה החלה לאחר שהסטודנטים דרשו להפגש עם ראש העיר, רון חולדאי. כאשר בקשתם נענתה בסירוב, הם החלו להרעיש בכל הקומה עם כלי נגינה וצופרים. כוחות היס"מ הוציאו את הסטודנטים מהמשרדים. רוזן מספרת כי היא פנתה אל הקצין האחראי, וביקשה ממנו את השמות ואת המספרים האישיים של השוטרים שתקפו אותה, לדבריה, אך "הוא התעלם, ודחף אותי". לדברי רוזן, אנשי היס"מ "ניצלו את ההמולה בשביל להתפרע. אחרי שהם סיימו כולם היו על הרצפה. זה נראה כמו מעצר של פלסטינים".
מדוברת משטרת תל אביב נמסר בתגובה: "השוטרים פעלו להשבת הסדר הציבורי ולאכיפת החוק כלפי מפגינים שהתפרעו. במידה וקיימת תלונה לגבי אלימות של שוטרים ניתן לפנות למח"ש לבדיקת העניין". בנוגע לנהלי העבודה במהלך פיזור הפגנות אמרה כי "במקרים מסויימים השוטרים יכולים להפעיל כוח סביר נגד מפגינים, במידה ויש סיכון של חיי אדם".
לצפיה בסרט הוידאו מההפגנה לחצו כאן »
זו הפגנת הסטודנטים השניה השבוע. ההפגנה הקודמת אירעה מול במשרד החינוך בעיר. גם שם נכחו כוחות משטרה ויס"מ, אך לא הייתה אלימות ולא בוצעו מעצרים.
"היה תדרוך לא להתעמת"
בין הסטודנטים שנעצרו היה אסף מהללאל. "לפני ההפגנה היה תדרוך לא להתעמת עם השוטרים", הוא אומר ומוסיף: "אף אחד לא עמד מולם או התקיף אותם. השוטרים קצת איבדו את הצפון. הם פוצצו אותנו מכות. חטפנו בעיטות לצלעות, כאפות לפנים. אני קיבלתי ברך לגב, והלסת שלי עדיין כואבת מאגרוף שחטפתי. גררו אותנו למעלית, ואחרי שסגרו את הדלת פוצצו אותנו בכאפות ומכות כשלא ראו".
אחרי התנגשות הצדדים, נעצרו מספר סטודנטים. "לקחו אותנו לתחנת משטרה וקיבלנו אישומים על תקיפת שוטר", מספר מהללאל. "היופי הוא שאני ראיתי לידם איך הם תופרים לי את התיק, כותבים דברים שלא אמרתי, דברים שלא עשיתי". בתגובה לאירועים אומרת עו"ד סמדר בן נתן, המייצגת את הסטודנטים, כי בכוונתה להגיש תלונה למח"ש "על המכות שהם חטפו, ולבקש לסגור להם את התיק. במידה והבקשות לא יענו נמשיך לפעול".
העיריה: אנחנו לא חייבים להם אגורה
דוברת מאבק הסטודנטים, שרון שמעוני, מתלוננת כי "במשך שנים בית הספר לא קיבל תמיכה ממשרד החינוך למרות שהובטח לו. ובשנים האחרונות הוא מקבל תמיכה זעומה ממשרד החינוך, הנמוכה בהרבה מכל תמיכה שמקבל בית ספר אחר דומה. חשוב להבין שקמרה אובסקורה הוא בית הספר היחידי לקולנוע בתל-אביב".
מעיריית תל-אביב-יפו נמסר בתגובה כי אינם מכירים אף חוב לבית הספר קמרה אובסקורה, "ולו גם אגורה". זאת, "בניגוד לטענותיו של מנהל בית הספר העירייה דווקא הגדילה את תמיכתה בשנת 2005 לכ-215 אלף שקלים לעומת 210 אלף שקלים בשנה שעברה".
שמעוני זועמת על תגובת העיריה. "הם טוענים שהם תומכים בנו ב-215 אלף שקלים. זה מחולק ל-70 אלף שקלים תמיכה והשאר זו הנחה בארנונה. לבתי ספר אחרים, עם היקף תלמידים כמו של קמרה או פחות מכך, הם נותנים תמיכה גבוהה יותר. הם אמרו שהם העלו את התמיכה ב-5,000 שקל. הם חושבים שכולם מטומטמים? זה פחות מהשכר הממוצע במשק".