16-08-2009, 01:35
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
אתה מחפש "פתרון ישים" וכשמסבירים לך שכרגע אין כזה - אתה רואה זאת כתמיכה במלחמת-עד...
וקורא "לטפל" באלה שחושבים כך. מעבר לדוגמטיות המשעשעת (והמאוד-אופיינית לאנשים אדוקים), הרי
שיש כאן חוסר יכולת להתמודד עם מציאות פשוטה שקיימת בכל תחומי החיים - לא לכל בעייה יש פתרון
מיידי, ובהרבה מקרים, אין דרך לרפא מחלה, וצריך ללמוד לחיות עימה לעת-עתה.
גירוש הפלסטינים לירדן אינו ישים - כשם שהוכח ששלל הנסיגות הגאוניות, לא מקרבות את השלום, אלא
רק מקיזות מאיתנו (וכתוצאה מתגובותינו, גם מהם) יותר דם.
מבין כל הפתרונות הלא ישים - הדבילי ביותר שאפשר להציע, הוא זה ש-כ-ב-ר נוסה והביא רק להחרפת
העימות (כן, עוצמה של מלחמה נמדדת במספרי נפגעים, ומאז שהוכנסו לפה "מתוני הפת"ח", הצליחו
הפלסטינים להרוג יותראזרחים ישראלים מאשר ב45 השנים שקדמו להסכם זה...).
בקיצור, חיפוש פתרון זה דבר יפה - כל זמן שזה לא בא ע"ח ההפנמה של המציאות, שכרגע דוחה כל
פתרון קבע, מכיוון שהצד השני לא מקבל את זכותנו לחיות פה.
--------------------------------
בכל מקרה, מכיוון שברור לי שאם לא אעצור כאן ועכשיו, יתפתח כאן הדיון הקבוע בין השלומיסט
לכופר, שמחרחר מלחמות כל חייו, אני אעצור כאן, ואשאיר לך את המילה האחרונה, בשני הענפים
של האשכול (הן במקום שבו הסברת לי שוב על מוסאוי המתון וציטטת לי בהתרגשות את הגירסא של
"הארץ" וחבריו להחלטות של וועידת פת"ח; והן בסעיף זה, שבו הסברת את ההבדלים בין פתרון
ישים לכזה שאינו ישים - תוך התעלמות ממחרחרי המלחמה שטוענים שכרגע אין בכלל פתרון...).
בנימה אופטימית זו אאחל לך לילה טוב, ואקווה שלפחות מעט מנחישותך להלחם במחרחרי המלחמה
מהצד שלנו, תוכל להקדיש לאלה שרוצים להרוג אותנו מהצד השני (כן, גם אלה מהם ששייכים לארגון
הצמחוני הידוע, פת"ח...).
|