לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-08-2009, 22:10
  MooCow MooCow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי e13290 שמתחילה ב "למי שיש שאלות על קורס חובלים - אני פה עד יום שבת"

הימ"פ- ימאות ופיקוד. בפרק הזה לומדים להשיט מפרשיות וסירות גומי ולפקד עליהם. לומדים על ההשפעה של גלים, של רוח, לומדים ניווט, לומדים לתפעל סירת גומי כאיש צוות וכמפקד וכולי. השלב מתחלק לכמה סדרות- מפרשיות (לומדים להשיט מפרשיות של 2 אנשים ושל 8 אנשים), מפעיל (לומדים לתפקד כאיש צוות בסירת גומי בכל העמדות והתפקידים), מפקד (לומדים לפקד על סירת גומי) ופקמ"צים- פקודות מבצע (מדמים תרגילים של חיל הים).

בנוסף עובדים חזק מאוד על להכניס נורמות וערכים של קצין- בעיקר משמעת. השלב הוא אינטנסיבי מאוד עם מעט שעות שינה, המון מאמץ פיזי ומנטאלי, חרא יציאות (אלא אם אתה בפלגה אחת), אין טלפונים סלולריים (יש 2-3 טלפונים ציבוריים בשבת. יוצא שאתה מדבר עם הבית חצי שעה בשבוע).

לגבי תחרותיות- בגלל שאין מכסות לכמה מסיימים את השלב אין תחושה תחרותית. יש המון תמיכה והמון עזרה.

בקשר לנפילה- יש סטנדרטים של מקצועיות ושל נורמות שצריך לעמוד בהם. מי שלא עומד בהם עולה לוועדות הפסקת השתתפות. אני למשל לא עברתי מבחן מפקד ס"ג שלישי ולכן הופסקה השתתפותי. אני כרגע מחקה לעבור לבקו"ם אחרי שאמרתי לקצין מיון שאני לא רוצה להשאר בחיל הים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-08-2009, 18:01
  MooCow MooCow אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.08
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ronbn4 שמתחילה ב "שלום"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ronbn4
למה נתנו לכם הזדמנות נוספת?

מי בחן אותך כשירדתם שוב לאילת? (צוערים שכבר עברו את המבחן?)
המבחן קשה?
איך היחס של הסגל? איך הדיסטאנס? מה הדרגות?
איך המחזור שלך נחשב מבחינת איכות אם כל כך הרבה נשארו?
אח של חבר שלי מתגייס וחשוב לי לעדכן אותו כמה שאפשר בתשובות מדוייקות,
אני ויתרתי על הזכות לשרת בחובלים ואני קצת מצטער

לכל מבחן יש 3 מועדים. אם לא עוברים את המועד השלישי עולים לועדת הפסקת השתתפות. אנחנו לא הספקנו לעשות את המועד השלישי לפני שחזרנו מאילת אז הורידו אותנו שוב.
מי שבוחן את שני המבחנים הראשונים זה מפק"צים או מילואימניקים. במבחן השלישי הבוחן הוא המשל"ב (מפקד השלב). אממ המבחן הוא לא קשה, אבל יש הרבה דברים לשים לב אליהם (במיוחד עם המשל"ב).

יש המון דיסטאנס עם הסגל. המפק"צים הם חובלים שעשו תפקיד ים וזה התפקיד השני שלהם. הם סרנים (מידי פעם יש סגן). המשל"ב הוא רב סרן.

קשה לי לענות על זה כי אני לא יודע מה שאר המחזורים חושבים על 123. הם כרגע הכי צהובים בבה"ד, אבל זה חלק מלהיות בשלב בסיסי (כי יפרמו אותם אם הם יעשו שטויות). צריך גם לזכור שזה היה ימ"פ קיץ ושקיצרו אותו. אבל בגדול יש שם אחלה חבר'ה.
ישן 22-08-2009, 10:46
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי e13290 שמתחילה ב "למי שיש שאלות על קורס חובלים - אני פה עד יום שבת"

סוגייה מעניינת שנתקלתי בה רבות (משיחותיי עם חברים לוחמי סטי"ל, "ותיקי חיל הים", מדריכי הכשרות ובעלי תפקידים אחרים בחיל):

ידוע שחובל שמסיים קורס מגיע לפקד בספינה על אחד מתחומי האחריות שיש עליה, ובכך גם מפקד על אנשים תחתיו.
הכל טוב ויפה, אבל למעשה חובל הוא קצין מקצועי בספינה (ברוב המקרים) ולא נחשף לפיקוד ולעבודה הסיזיפית של החיילים תחתיו בספינה, כך שלמעשה נוצר מצב של מפקד שלא מכיר את עבודת חייליו ולא מחובר אליהם מבחינת ההוויה הצבאית שחוו או שחווים ביום יום.

מה דעתך על זה?

נ.ב.- האם ישנו שלב בקורס המחנך לפיקוד על אנשים ומאמן את הצוערים פרקטית בנושא? האם ישנה הכנה לכך בתחום במהלך הקורס?

ישן 22-08-2009, 18:37
צלמית המשתמש של Lennon
  Lennon Lennon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Eagle1 שמתחילה ב "סוגייה מעניינת שנתקלתי בה..."

ציינת פה בעיה נכונה וידועה.
הקורס עובר שינויים, כדי לנסות לשנות קצת את המצב(דגש על שהיות ארוכות יותר בספינות)..
עם זאת - זה מאוד תלוי בקצין עצמו, יש חובלים ששמים דגש על הנושא ומנסים לעשות כמה שיותר עם החיילים - ויש שלא, שוב, מאוד תלוי בקצין.
בכל מקרה, כמו שאמרתי - מנסים לעשות את השינויים האלה בקורס.
אגב, הדבר נכון יותר למגמת שייט, מכיוון שיש מעט מאוד שהיות בסטי"לים, להבדיל ממגמת מכונה ואלק' - שם השהיות ארוכות יותר(בסטי"לים).

דבר שני, כל הקורס אתה מקבל "מטלות פיקודיות" כאלה ואחרות,
מריץ גדנ"ע, גיבוש, חנת"ר, ממ"ש, מפקד מסע, מריץ פעילות, קצין XXX מתרגל וכו'.

עם זאת, לדעתי כל קצין(בצבא) יגיד לך - עד שאתה לא מגיע לשטח, ובאמת מפקד על חיילים(לא צוערים ולא אנשים שבאים לגיבוש), אלא חיילים עם בעיות כאלה ואחרות, אתה לא באמת יודע פיקוד מהו.
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:12

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר