|

26-08-2009, 21:50
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.06.04
|
|
מאמר על מבדקי קצונה וזה וזה
בגלל שאני אוהב את סיון (וסיון אוהבת אותייייייי     ).
בכל מקרה, התייצבתי לי, חמוש בסנדלים, בגדים אזרחיים, שיער פרוע וזיפים, באחד מימי הקיץ שטופי השמש של חודש אוגוסט, במדור מבד"קים - להפתעתם הרבה של שאר 40 הנבדקים שהגיעו לשם במדים.
החיילת הנחמדה שהודיעה לי טלפונית על המבדקים, כמה ימים קודם, טענה בתוקף שאל לי לאחר, כיוון שגם אם היא תבוא לשם ותתחנן - לא אכנס למיונים.
אנחנו לא רוצים שזה יקרה. נשמע כמו מצב מביך. אל תאחרו.
הצבא קרא לי. שאני לא אבוא? גדוד שלם, על חייליו המנוזלים וכאובי הבטן, מחכה לי שאבוא ואפתור את תחלואותיו.
זרמתי.
כמו כל דבר בצבא, אחלק את המבדקים לשלושה חלקים:
א. כתיבת קו"ח מפורטים ע"ג נייר מצורף.
ב. מבחנים ממוחשבים, שברובם כוללים מילוי אי אילו פרטים לגבי חייכם במחשב, וחלקם הקטן עוסק במבחני אישיות.
ג. ראיון עם פסיכולוג\ית.
כתיבת קו"ח הינה דבר מעייף. בייחוד לאור הארגון שאליו נדרשתי לשווק עצמי. ההוראות עצמן היו קפדניות להפליא, ודרשו לכתוב על אירועים מכוננים בחיי, לימודיי, אישיותי, עבודות שבהן עסקתי, ועוד כהנה וכהנה.
אדם צנוע אנוכי, ולכן הצלחתי למלא אך בקושי דף בודד אחד. הם, מבחינתם, מעדיפים פירוט.
המבחנים הממוחשבים היו מורכבים משאלוני אישיות, כמו "תאר את אביך\אמך והשפעותיהם עליך", "מדוע לדעתך אתה מתאים להיות קצין?", "ציין תכונות לשיפור ושימור", וכו'. הם רוצים לדעת עליכם, כנראה שלהיות קצין זה לא עניין של מה בכך. דוגמא לשאלה משעשעת הייתה "ציין דמות ספרותית או מומצאת בעלת ערכים בעיניך". לא התאפקתי - כתבתי על יוסאריאן ממלכוד 22.
הם רצו שאהיה כן, לא? ועל כך ארחיב בהמשך.
לאחר מבחני האישיות, הגיעו המבחנים היותר כיפיים.
מבחן אחד כלל 7 תמונות, כשלכל תמונה יש לכתוב סיפור קצר, בזמן מוגבל. פה פרץ החוש האומנותי של עבדכם הנאמן, אעפ"י שבאחת התמונות פשוט הכנסתי את כינורו של רוטשילד, מאת צ'כוב. ככה שיכול להיות שקצין לא אהיה - והכל בגלל שאואשם בפלגיאט.
מבחן אחר היה מבחן בדילמות פיקודיות - מבחן עתיר גרפיקה שבו אתם נדרשים לבחור שתי דרכי פתרון שבהן הייתם נוקטים לשלל בעיות שבהן תיתקלו כקצינים.
כמו כן היו את המבחנים הרגילים - מבחן השלמת משפטים, מבחן 300 (שהפסיכולוגית אמרה לי שבכלל יש בו רק 264 שאלות ), ומבחן של חשיבה אנליטית (להתעסק עם נתונים וטבלאות וזה).
לכשתסיימו את מילוי השאלונים האישיים במחשב, הם יעברו לפסיכולוג, שיקרא את מה שכתבתם, ויזמן אתכם לשיחה בשלב כזה אחר. באתי במצב רוח פטפטני, וכמדומני, אם לפסיכולוגית הייתה בת היא כנראה הייתה מציעה לה להתחתן איתי. בכל אופן, אני מניח שזה די נדיר שמישהו כותב שיוסאריאן הינה דמות בעלת ערכים עבורו, ועוד במיוני קצונה, לצבא, רחמנא ליצלן. אבל כנראה שזה עשה את הטריק.
היום מתחיל ב-8 וחצי ואמור להימשך עד 5, ככה לפחות לדברי החיילות שם. בגלל שהייתי זריז, סיימתי עוד לפני 12, ואפילו לא נשארתי להפסקת צהריים שכללה סנדוויץ' ושתיה.
|
|