לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-09-2009, 16:59
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.07
הרב עובדיה: המשיח יפסוק כמו הספרדים

ציטוט:
הוא מרבה לעקוץ את האשכנזים ומנהגיהם בכל הזדמנות, והיום הוא כבר משוכנע: המשיח ינהג כמזרחי. בשיעורו השבועי אמש (מוצ"ש), שעסק בהלכות תקיעת שופר, התייחס הרב עובדיה יוסף לפסיקת ההלכה ולמנהגים המשתנים מעדה לעדה. הוא הדגיש כי כל אדם צריך להיצמד למנהגי אבותיו וכי "אלו ואלו דברי אלוקים חיים", אך טען שכשיבוא המשיח הוא יכריע את הכף לטובת הספרדים.

הרב אמר את הדברים בנימה מעט משועשעת, ואולם מדובר בנושא שבו הוא פוסק בצורה עקבית כשנדרש לבחור בין השיטה האשכנזית והספרדית. בעבר פסק הרב עובדיה כי בארץ ישראל יש לנהוג על-פי שיטת הפוסקים הספרדית.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3772704,00.html

כמו שטענתי תמיד: המשיח הוא אתיופי !

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-09-2009, 17:28
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אולי כבוד הרב לא יודע, אבל משה רבנו היה אשכנזי!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "הרב עובדיה: המשיח יפסוק כמו הספרדים"

זאת נקבע על פי שם משפחתו של משה

ולמי שמפקפק בקביעה זאת, הרי דברי אלוקים חיים:
בכל מקום בו מופיע השם משה מופיע גם שם משפחתו: "וידבר ה' אל משה לאמור", משמע שם משפחתו של משה היה לאמור (או leimor),
אז אולי רב עובדיה יודע דבר אחד או שניים בהלכה, אך בגניולוגיה אין לאיש מושג.

פרט (ופשט) לכך, כל תלמידיו אשכנזים המה. שיתבונן מסביב ויראה את המגבעות שלהם, מעשי ידי טובי חייטי אשכנז.
בג'רבה , בגדאד, פס, מקנס ומרקש לא היתה אופנה של לבוש חסידי אשכנזי, אז לא בטוח שהמשיח ידע לזהות אם אכן מדובר בפרחי קודש ספרדיים שינעימו לו זמירות לכשיגיע.
ישן 06-09-2009, 17:44
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
אלו לא עתידות
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אין שום דבר פסול במשיח..."

יש לזה משמעות לאומית - לא פחות.

ההבדלים בין הזרמים הדתיים ביהדות האורתודוכסית (מרוקאים,עיראקים,איטלקים,חסידים,ליטאים,חב"דניקים,תימנים*3 וסליחה אם שכחתי מישהו)
עלולים לפגוע באחדות העם.

והשאלה מה יכריע המשיח היא חשובה ואני שמח שהרב עובדיה התייחס אליה.
כי כל יהודי מאמין מקווה לביאת המשיח שאחד מתפקידיו יהיה לפתור מחלוקות
שנשארו תלויות ועומדות אלפי שנים (תיק"ו - תשבי יתרץ קושיות בעיות)

אם היהודים יצליחו לפתור כמה מחלוקות כאלה לפני ביאת המשיח
אולי נזכה לראות בית מקדש שבו כל יהודי יוכל לאכול משחיטת הכהנים
ללא חשש שמא על פי פסיקת רב זה או אחר הבשר הוא טרף וכל שאר הקהל חוטא

או אפילו נגיע ליום שבו אם בית דין יכריז על אדם כיהודי - לא יהיו כאלה שיטילו ספק
בסמכותו של אותו בית דין להכריע בהחלטות כאלה.
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

ישן 06-09-2009, 18:39
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]תלמוד בבלי...."

טיעון ישן ומוכר, אבל בגדי החרדים, כמו שאתה יודע, לא מוכתבים משורה זה, אלא מהחברה שסבבה אותם בפעם האחרונה שהם היו מוכנים/נאלצו (תלוי איפה ומתי) לספוג שינוי.
המשיכה לשחור, ע"פ הטענה, נובעת מ (תלמוד בבלי, בבא קמא, נ"ט ע"ב) "בעובדא דאליעזר הקטן שהוא משום אבילות על חורבן ירושלים".

עכשיו אתה מוכן להסביר לי למה שני חילוניים עורכים קרב ציטטות מהתלמוד בשעה זו של הערב?

ישן 06-09-2009, 17:59
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
Follow me...
אם לא תדבר זה לא יגמר...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אני לא מבין בשביל מה צריך..."

אם לא יהיה דיון בנושא - לא יהיה ניתן להגיע להסכמות.
ואני בטוח שיש תחומים שבהם ניתן להגיע להסכמה בין הזרמים השונים ביהדות
ולייצר עוד קצת אחדות בעם.

ברור שהרב עובדיה יוסף יגיד שהמשיח יפסוק לפי המנהגים הספרדיים (העיראקיים)
אבל זו נקודת הפתיחה שלו.
אני מחכה לשמוע את נקודות הפתיחה של הפוסקים הגדולים של הזרמים האחרים.

אולי ייצא מזה משהו טוב בסוף...
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

נערך לאחרונה ע"י המממ בתאריך 06-09-2009 בשעה 18:02.
ישן 06-09-2009, 21:57
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אתמול ניסיתי לנהוג לפי הפוסקים הספרדיים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "הרב עובדיה: המשיח יפסוק כמו הספרדים"

אתמול ניסיתי לנהוג לפי הפוסקים הספרדיים מבית מדרשו של הרב עובדיה יוסף ותנועת ש"ס

מה אגיד לכם, קצת קשה לנהוג ככה. יצאתי מרחוב "אף שעל" בתל אביב ואותתי ימינה לכולם ופתאום התחלף האיתות ושברתי חזק שמאלה! ומצאתי את עצמי בדרך השלום, מילא אמרתי, חיי אדם יותר חשובים מלכבוש את הכביש , אך לצערי הסתבר לי שמיכל הדלק כמעט ריק! אבל מיד כשירדתי ל"דרך ההלכה" נכנסתי לתחנת דלק ונעשה לי נס! מיכל הדלק התמלא מעצמו! עוד לא הספקתי להודות לאל יתברך שחייב את בעל כרטיס האשראי שעמד לפני והוצאתי לו את המשאבה מהרכב ולא תאמינו מי נוסע אחרי ! המשטרה!

רודפים אחרי?! נשבע לכם שבהתחלה לא ידעתי למה עד שנזכרתי שהיום אני ספרדי ישתבח שמו! מה כבר רציתי? כל מה שלקחתי לא למעני לקחתי אלא למען הנהגים האחרים! שלא יתקעו באמצע הרחוב מאחורי מכונית של ש"סניק שנגמר לו הדלק וצריך להתפלל מנחה רחמנא לצלן! מיד כשהגענו לתחנה החלטתי לזמן אליה את מאות תומכי, נתמכי המדינה, שלא אכפת להם לבטל תורה על מנת לעזור לצדיק כמוני ובאמת שרו לי "אריה ישאג מי לא ירא" והתעודדה רוחי, עד שראיתי את השוטר התורן ולא יכולתי עוד לעצור את זעקתי - אתם רודפים אחריי! איפה נשמע עוד עיוות הדין כזה שאדם נוסע לו לתומו בעודו חומק מניידות המשטרה והניידות מאחוריו מאיצות ומביאות אותו לידי פניות חדות ומסוכנות בהן הוא נאלץ לדרוס זקנה. לא אכפת לכם מחיי אדם? אתם יודעים כמה קשה היה לי לנגב אחר כך את השמשה הקדמית?! טוב, תנו ללכת לסליחות, חודש אלול היום - תפגינו קצת רחמים למרות שאני לא אשכנזי חילוני לבן וטהור שאוכל שרימפסים ביום כיפור בלי לברך.

מה אגיד לכם, השוטרים הרשעים האלה לא יכלו לעמוד בפני בקשתו של צדיק אמיתי ושחררו אותי. רק גבו עדות לפני שהלכתי ובשביל זה קיללתי אותם שהם בועלי שפנים ואוכלי נבלות והסטרא אחרא יקח אותם לג'הנום וייעשה מהם קבב על גחלים. לא רציתי להיות בוטה מדי, בכל זאת דברי חכמים בנחת נשמעים.

נערך לאחרונה ע"י looklook בתאריך 06-09-2009 בשעה 22:02.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:24

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר