לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-09-2009, 23:22
צלמית המשתמש של Lycans
  Lycans Lycans אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.06
הבונדסווהר

אהלן, יש לי שאלה בקשר לבונדסווהר, ממה שאני מבין כרגע הצבא הגרמני לא יכול "להתפתח" עד הסוף כצבא רגיל. שאלה היפוטתית אבל מעניינת לאילו רמה הצבא הגרמני יכול אילו יגיע למצב שבו יצטרך לפתח נניח מטוסים משל עצמו ולהתחיל לגייס כוחות אדמה ברמה של צבא עם.

אני חושב שמבחינת כוח האדמה האיכותי והמצב המעולה של גרמניה הם יכולים להתברג בראש הרשימה אולי במקום השני אחרי ארה"ב אם באמת יחליטו שהם הולכים בכיוון הזה.

דרך אגב, האם נעשים צעדים מצד הגרמנים לחינוך בתוך הצבא כנגד הלאומנות אני יודע שזה נעשה מגיל יסודי ומלווה את החיים של הגרמני אבל המצב בתוך הצבא הוא שמעניין אותי במיוחד.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.angelfire.com/ga2/kttenkaboodle3/images/stbern.gif]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-09-2009, 08:42
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית

חבר מתאריך: 23.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lycans שמתחילה ב "הבונדסווהר"

אני לא בטוח שהבנתי את החלק הראשון של שאלתך. מה זה "צבא רגיל"? למרות שבגרמניה ישנו עדיין חוק גיוס חובה לגברים (אבל למועמדים מציעים לעשות במקום שירות לאומי), כיום רק כ-20% מהמשרתים בבונדסווהר הם חיילי חובה המשרתים שנה אחת בלבד.
ישנה מגמה ברורה להגביר אף יותר את החלק המקצועי במסגרת תוכנית השינוי המבני PSM2010.

חינוך לערכי דמוקרטיה וזכויות האדם והפרט מהווה מרכיב חשוב בהכשרת החייל בגרמניה ובפעילות חינוך פוליטי המתקיימת במהלך שירותו. הערכים המרכזיים של הרפובליקה הפדרלית מקרינים ישירות על הצבא ועל מעמדו בחברה הגרמנית. הצבא הגרמני מוגבל מבחינות רבות ע"י החוקה הגרמנית ומכאן גם נובע עיקרות "המנהיגות הפנימית" האמור לשמור על זכויות הפרט של החיילים גם במסגרת ההצבאית הנוקשה.
נוסף לכך, הצבא הגרמני נתון לביקורת ציבורית בוחנת ובלתי פוסקת. הביקורת הגדולה שנשמעה בימים האחרונים בתקשורת הגרמנית וברוב גווני הקשת הפוליטית בגרמניה על תפקוד הבונדסווהר באפגניסטן מדגימה זאת היטב.
ישן 08-09-2009, 13:43
  ikonimim ikonimim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.09
עד כמה שהכרת יש להם צבא די רגיל..

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאין להם צבא רגיל?
יצא לי לעבוד עם הרבה גרמנים בוגרי צבא הגרמני ולפי הסיפורים שלהם אני לא בטוח שיש משהו שונה משאר המדינות האירופיות. יש להם חיל שריון וטנקים שהם מייצרים (אפילו טנק שנחשב לצוין), יש להם תותחנים, יש חיל האוויר עם מטוסים שבחלקם הגרמנים מייצרים או בשיתוף אם מדינות אחרות. יש להם חיל רגלים מגוון עם נשק גרמני, יש להם יחידות מובחרות שחבל על הזמן, יש להם חיל הים מצויין וכו' וכו'.
אין להם גבולות לשמור עליהם, אבל גם לרוב המדינות באירופה אין גבולות. כוחות גרמניים כמעט באופן קבוע נמצאים באיזורי חיכוך כאלה ואחרים, אם זה בבוסניה, ואם זה באפגניסטן, אפשר לראות אותם גם באפריקה.
ישן 08-09-2009, 18:57
צלמית המשתמש של ralf
  ralf ralf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.08

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Lycans
אהלן, יש לי שאלה בקשר לבונדסווהר, ממה שאני מבין כרגע הצבא הגרמני לא יכול "להתפתח" עד הסוף כצבא רגיל. שאלה היפוטתית אבל מעניינת לאילו רמה הצבא הגרמני יכול אילו יגיע למצב שבו יצטרך לפתח נניח מטוסים משל עצמו ולהתחיל לגייס כוחות אדמה ברמה של צבא עם.

הצבא הגרמני הוא הצבא הגדול ביותר באיחוד האירופי ומצוייד במיטב הכלים והטנלוגיה הצבאית שמסופקים על ידי תעשית הביטחון הגרמנית שנחשבת לאחת המתקדמות בעולם, וזה כולל טנקים , נגמ"שים,תותחים ועוד הרבה מערכות שבהחלט נחשבות לחזית הטכנלוגיה הצבאית. בקשר למטוסי קרב, גרמניה שותפה בכירה בפיתוח וייצור של מטוס הקרב יורופייטר וחיל האוויר בתהליך של קליטת 180 מטוסים וגם שותפה בעוד הרבה פרויקטים אחרים( מטוסי תובלה, כטב"מים, מסוקים,...)

החיילים הגרמנים משרתים באיזור עימות כמו אפגניסטן, קוסובו, בוסניה ומקומת אחרים בעולם במסגרת כוחות נאט"ו או האיחוד האירופי ובאופן כללי הם עושים עבודה טובה בשמירה על הביטחון ולחימה בכוחות עוינים.

אגב, ואולי זה יפתיע רבים, הצבא הגרמני במסגרת נאט"ו מחזיק בנשק גרעיני ויש טייסת טורנדו מיוחדת לצורך שילוח אותם פצצות ליעד במקרה הצורך.

וכפי שציין Fox450, אכן יש חוק גיוס חובה בגרמניה , אבל המגמה היא בהחלט לכיוון של צבא מקצועי.

ציטוט:
אני חושב שמבחינת כוח האדמה האיכותי והמצב המעולה של גרמניה הם יכולים להתברג בראש הרשימה אולי במקום השני אחרי ארה"ב אם באמת יחליטו שהם הולכים בכיוון הזה.

מבחינת ציוד ורמת אימון הם בהחלט מדורגים במקום גבוה.

ציטוט:
דרך אגב, האם נעשים צעדים מצד הגרמנים לחינוך בתוך הצבא כנגד הלאומנות אני יודע שזה נעשה מגיל יסודי ומלווה את החיים של הגרמני אבל המצב בתוך הצבא הוא שמעניין אותי במיוחד.

בהחלט, זה חלק חשוב מאוד באזרחות וגם במסגרת הצבאית, ערכים כמו דמוקרטיה, זכויות אדם, ערכי מוסר בלחימה, הם דבר קדוש בצבא הגרמני, כמו כן, אפס סובלנות כנגד כל דבר שאפילו מריח כמו גזענות או פגיעה בזכויות אדם ומטופל באופן מידי ונחרץ.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:00

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר