לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-10-2009, 01:29
  newday newday אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.09
האם הצבא הטורקי מסוגל להפריע למתקפה באיראן ?

כמו כולנו, גם אני רואה את החדשות ומבחין בהתקרבות הטורקית לאיראן והתייצבותה כתף אל כתף עם הקיצונים שבמדינות האיסלאמיות והערביות והעוינות האנטי-ישראלית שמצליחה להכניע את הצבא הטורקי.

אמנם כרגע זה נראה תרחיש קיצוני מאוד, ואני די בטוח שהצא הישראלי הוא הצבא האחרון שהצבא הטורקי מעוניין להיכנס איתו לעימות, אבל האם ייתכן שבמקרה של מתקפה ישראלית מאסיבית על איראן באמצעות כלי טייס רבים, חיל האוויר הטורקי יכול להוות גורם משמעותי ועשוי להוות איום על כלי הטיס הישראליים ?

ראינו בתקיפה בכור הסורי שחיל האוויר בחר בנתיב על גבול טורקיה (הבידון המפורסם) וברבים מהפרסומים וה"מחקרים" שפורסמו שהנתיב הסורי-טורקי הוא אחת האופציות הסבירות שדרכן עשוי לפעול חיל האוויר.

אמנם קשה לי לראות תרחיש שבו הנשיא הטורקי מורה לחיל האוויר הסורי להתעמת בהיקף מלא עם מטוסים ישראלים (הטורקים גם לא אובדניים, למרות שהנשיא שלהם מתגלה כהזוי יותר מיום ליום), וברור שאחד לאחד, חיל האוויר הישראלי עולה על זה הטורקי, אבל האם הטורקים יכולים להוות מטרד משמעותי (בשונה מחיל האוויר הסורי למשל) אפילו בצורה חצי-אקטיבית ? למשל במידה ולא יעלימו עין וירימו מטוסים לאוויר שיפריעו לפעילות חיל האוויר הישראלי בעצם נוכחותם במרחב, או אולי אפילו בנסיון לגרש אותם ? אולי אפילו אם בטמטומם (מה שאוהבים לקרוא מיס-קלקולציה) יגררו את הטייסים הישראלים לעימות חזיתי ?

האם חיל האוויר הטורקי הוא גורם שעשוי לשנות את התמונה לחלוטין מבחינת חיל האוויר ?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-10-2009, 09:29
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי newday שמתחילה ב "כל הפרסומים מעידים על..."

זה דיי עינייני וקריטי. אתה שואל האם הצבא הטורקי יכול להפריע לנו אם וכאשר נחליט לתקוף באיראן - ואז אתה יוצא מנקודת הנחה שבכלל נעבור בדרך שהיא בקרבת טורקיה, ובשביל ההנחה הזו אתה מסתמך על הנחה אחרת שהיא לא ממש מבוססת.
ואם הבידון הזה שאתה מדבר עליו - היה שייך לחיל האויר האמריקאי, אם הם היו אלה שתקפו בסופו של דבר? ואם הבידון הזה הוא ישראלי - למה אין עוד? הרי לא יתכן שרק מטוס אחד ביצע את התקיפה בסוריה - אז למה רק מטוס אחד (כביכול) השליך בידון? במה הוא היה שונה מהמטוסים האחרים?
זה דיון שהוא כמו דיונים היפותטיים על תקיפה גרעינית ישראלית באיראן - רק שתקיפה גרעינית ישראלית מסתמכת על קצת יותר עובדות...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 28-10-2009, 13:30
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי newday שמתחילה ב "זה קנטרנות. אם מישהו היה..."

לא זו לא.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי newday
ראינו בתקיפה בכור הסורי שחיל האוויר בחר בנתיב על גבול טורקיה (הבידון המפורסם)

אם אתה רוצה שיתיחסו אליך ברצינות, אתה חייב לפחות להסתייג כשאתה כותב דברים כאלה, שאין להם שום הוכחה. זה כמו שאני אגיד שהצוללות שלנו מחכות ליד חופי איראן כדי לשגר משם טילים גרעיניים - צוללות יש לנו, איפה הן נמצאות ומה החימוש שלהן זה כבר ניחוש שלי ולא ניתן להתייחס אליו כאל עובדה מוגמרת, ולכן גם אם הייתי מעלה טענה כזו לדיון - כדי שמישהו יקח אותי ברצינות הייתי לפחות צריך להסתייג בה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 30-10-2009, 16:49
צלמית המשתמש של לוחם מיל
  לוחם מיל לוחם מיל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.10.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי newday שמתחילה ב "האם הצבא הטורקי מסוגל להפריע למתקפה באיראן ?"

בתחבולות תעשה לך מלחמה.
לאף אחד אין מושג ירוק על כיוון התקיפה (אם תגיע), ע"י מי תבוצע וכ'ו.
אני לא חושב שגבול טורקיה הוא אופציה בתקופה הנוכחית , גם ככה היחסים מתוחים.

מה שיותר אמור להטריד אותנו זה דווקא שיתוף פעולה סמוי בין טורקיה לציר הרשע הנוכחי.
טורקיה מחזיקה במערכות ישראליות רגישות , בתחמושת וכלים מערביים יחסית לאיראן וסוריה.
ידע על לוחמה אלקטרונית , יעד על השבחת טנקים ישראלים ועוד נושאים רגישים אני מאמין.

תרחיש "האימים" שלי הוא שיתוף פעולה בתחום המודיעיני בין סוריה-איראן-טורקיה.
הבעיה עם מדינות מסוג זה ,שהפיכה מוסלמית היא לא עניין הזוי לגמרי. ברגע שהצבא מוסלמי, ונמשך לכיוונים קיצוניים ורדיקלים - הסוף ידוע.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.militaryphotos.net/forums/image.php?u=62317&dateline=1275947555]
הסוד במלחמה הוא לא למות למען המדינה שלך, אלא לגרום למנוול מהצד השני לעשות את זה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:39

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר