לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-11-2009, 12:32
  BigSmoke BigSmoke אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.09
שר הפנים על ילדי העובדים הזרים: "לי יש אחריות למפעל הציוני כנראה למי שמחפש כותרות לא"

שרי הממשלה חלוקים בדעותיהם על אופן הטיפול בעובדים הזרים והדרישה לגרש מהארץ ילדים של פועלים זרים שנולדו בישראל. בעוד השר אלי ישי דורש לגרשם, שר הביטחון ושרת התרבות והספורט מתנגדים לגירוש. "ההורים מנסים להפוך אותם לפוליסת ביטוח", טען שר הפנים ישי. "הילדים הם לא קמע ולא מנגנון".

לפני שנכנס לישיבת הממשלה השיב השר ישי להתקפות עליו בעקבות דבריו לפיהם העובדים הזרים יביאו מחלות. שר הפנים הבהיר כי עמדתו ביחס לעובדים הזרים נובעת מרצון לשמור על החוק במדינת ישראל. "אין לי דבר נגד ילדי הזרים", הסביר. "אני מתנגד לניסיון של ההורים שלהם להפוך אותם לפוליסת ביטוח להישארות בישראל, בניגוד לחוק".

ישי תקף שרים בממשלה, בהם שר הרווחה יצחק הרצוג, שדורשים למצוא פתרון שישאיר את הילדים בארץ. "עמדתי היא בניגוד למיעוט שרים, כמו הרצוג, הבוחרים להתייפיף במקום לגלות אחריות", אמר. "חובתי למנוע ממיליון מסתננים מלהציף את הארץ ולא לחפש כותרות כמו יצחק הרצוג".

שר הפנים הדגיש כי כניסת העובדים הזרים תסכן את עתיד המדינה. "אני מעדיף לא להיות פופולרי ולא לסכן את המדינה בקריסת הגבולות, מאשר לדאוג לכותרת במבזק וחצי", אמר ישי. "לי יש אחריות למפעל הציוני. עוד עשרים שנה יקימו ועדת חקירה שתבדוק למה לא ניהלנו מדיניות". לדבריו, "את הסכנה שמגיעה עם המסתננים מהדרום גורמים בביטחון הפנים - לא אני".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/...&loc=1&tmp=8123
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-11-2009, 16:52
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
מספר סיבות:
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "למה זאת הצהרה מטומטמת?"

א) מדובר בילדים שנולדו בארץ וקיבלו טיפול והשגחה רפואית ישראלית מרגע לידתם (שם לב שמדובר בילדי העובדים הזרים ולא בילדי ה"פליטים" מסודן), ומכאן יש יסוד סביר להניח ששלל המחלות עליו הוא מדבר אינן כה נפוצות כפי שהיה רוצה להציג.
כמו כן אני מניח (או לפחות מקווה) שמצב בריאותי הוא חלק מתנאי העסקת עובד זר ואישור כניסתו לארץ.

ב) במידה והופכים זאת לטיעון המרכזי בנוגע לגירושם, הרי שבמידה והדבר מוכך כשקרי, הרי שהטיעון לגרשם נפגם.

ג) בתור יהודים, שעליהם נאמר לא פעם בהסטוריה העגומה של העולם שהם "מביאי מחלות", אני חושב שיש טעם לגלות קצת רגישות.

כל זאת לא נאמר על מנת להשאירם בארץ, להפך, אני תומך בגירושם, אולם אני חושב שיש מספיק טענות רציניות מדוע אסור להשאיר אותם בארץ (בראיה כללית, לאו דווקא בנוגע ל-1200 ילדים ספציפים) וחבל לקלקל אותן ע"י טיעון קלוקל בעל ניחוח גזעני משהו.

נערך לאחרונה ע"י stoned בתאריך 01-11-2009 בשעה 16:55.
ישן 01-11-2009, 17:11
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אני התייחסתי לציטוט שלך.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "מספר סיבות:"

לפי הציטוט שלך כשישי דיבר על מחלות הוא כלל לא התייחס לאותם 1200 ילדים אלא לתופעת העובדים הזרים בכללותה.לדעתי היה צריך להרחיב את הספקטרום עוד יותר. יש גורמים בשמאל הקיצוני שכל יוזמה דמוגרפית שמטרתה לפגוע בישראל היהודית כשרה בעינהם ולא חשובות הסכנות (שהתפרצות מחלות היא רק אחת מהן). אולי כשמסתכלים על 1200 ילדים (ועוד 3600 בני משפחה) אז זה נראה מעט, אבל אם תוסיף לזה מסתננים, מבקשי מקלט, סתם עובדים לא חוקיים, שב"חים , "איחוד משפחות" עם פלסטינים, נישואים עם פלסטינים וכו וכו וכו.. אתה תראה שהסך הכל מגיע למסה קריטית שאי אפשר להתעלם ממנה ויש לחשוד במניעיהם של ההומניטרים הגדולים שלא (כן, אני שוב אזכיר את זה) גילו חמלה לילדי גוש קטיף המגורשים (ניתן לומר גירוש על פי בג"ץ)

גם חמלה היא עניין של גאוגרפיה, חשוב לזכור את זה.

דבר אחד שכחתי , אל היהודים לא נאמר שהם מביאי מחלות אלא שהם מפיצי מחלות. אתה יודע מה ההבדל?

נערך לאחרונה ע"י looklook בתאריך 01-11-2009 בשעה 17:15.
ישן 01-11-2009, 18:31
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אין קשר."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
א. אורח החיים הדתי אינו אוסר שהות גוים בארץ ישראל

אל תערב אורח חיים דתי, עם תפיסת עולם של תנועה או איש אחד. אורח החיים הדתי מדבר על קירובו של הגר. סירוס ההלכה לטובת תפיסת עולם מוכרת בעולם הדתי. הדיבור על "שומר הציונות" מעורר בי בחילה.
כאילו הוא "המתריע בשער ובילתו אין ציוני אחר".

ב. כשש"ס ניסתה לטפל במי שנכנס לארץ מתוקף חוק השבות עם צלב גדול על החזה.. נכנסו בה הרבה יותר חזק מאשר נכנסים בה בסוגייה הזאת. פנחסי פעם אמר שלהערכתו שליש מהעלייה הם לא יהודים, זה לא התקבל יפה.

ש"ס לא אמונה לטפל במי שלא יהודי. זה לא המנדט של אף מפלגה. זאת היא מדיניות של "אוד מוצל מאש" שחרותה על מגילת העצמאות שלנו. גם אבותיו הובאו ארצה מבלי שהיה להם מושג מהי מדינת ישראל. חלקם הגדול של אותה יהדות כלל לא נטל חלק במפעל הציוני. ואףהיו צריכים לסנן אותם (כפי שכמעט ארע - קרא את מה שמספר שמואל טולדנו על העלייה של אמצע שנות החמישים ארצה ממרוקו).
המדינה יצרה ברוב כסילותה מצב מביך שאילו היתה מטפלת בו כראוי לא היינו עומדים בפני בעייה כזאת.

מעניין אם גם בגין חשב כך כאשר התיר לפליטים מויאטנאם להשתקע בארץ (מזל שבאותם ימים לא היתה קיימת תנועת ש"X).

ג. מצביע ש"ס הממוצע תורם לצה"ל יותר ממה שתורם לה ממוצע המצביעים הכללי. זה שונה מאגודת
ישראל.

אתה מבלבל בין חיילים בצבא סדיר, שחלקם אולי (בהסתייגות) מצביעי ש"ס. אני מדבר על המדיניות של ש"X באופן כללי.

ישן 01-11-2009, 17:42
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
יש סיבה טובה לכך, אבל היא לא קשורה ל"מחלות" עליהן דיבר השר ישי.
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "האם השר אלי ישי קרא בתורה כיצד צריך להתייחס אל הגר?"

קליטת ילדי העובידם הזרים תציב בפנינו שתי אפשרויות:
א) לאפשר עליה חופשית של עובדים זרים ללא הגבלה לארץ (כי הדבר יהפוך לתקדים וכל עובד זר שיחשוק להשתקע בארץ הקודש פשוט יביא ילד לעולם), דבר שיפגום קשות במרקם החברתי הרעוע גם כך.
ב) לאסור לחלוטין על העסקת עובדים זרים, מצב בו שתי קבוצות האוכלוסיה (אנחנו והעובדים הזרים) מפסידים ממנו.

ורק לתקן טעות קטנה בדבריך, העובדים הזרים עובדים כאן לא בגלל שהם "מוכנים לעבוד בעבודות שאנחנו לא מוכנים לעבוד בהן" אלא מתוך ניצול הפרשי המטבע בין שתי המדינות. המשכורת שהם מביאים לביתם נחשבת שם כהון עתק ודבר זה יכול להוות עבורם ובני משפחתם את האמצעי שיעזור להם לעבור למציאות קצת יותר נורמלית ממה שהם התרגלו אליה.

ישן 01-11-2009, 22:39
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "האם השר אלי ישי קרא בתורה כיצד צריך להתייחס אל הגר?"

ציטוט:
העובדים הזרים הגיעו לכאן בגלל שהם מוכנים לעשות את העבודות השחורות שהן מעל לכבודם של הצברים.

תופעה ידועה.גם מהגרים מארצות אסלאם לאירופה ורוסיה עושים את מה שהאירופאי\רוסי ממוצע לא יעשה,כי זה "מתחת לכבודו של הצבר",כביטוי אנשים עם דיעות נוטות שמאלה(ביקורת עצמית קשה:התמקדות בקבוצה,אליה אתה שייך,ומציאת כל מני מרכיבים שליליים,אשר,לאמיתו של דבר,ניתן למצא בעוד הרבה קבוצות,רק שזה לא מעיניינו של בעל אותן דעות שמאלניות).
יש פה עניין של כלכלה,כפי שכבר כתבו לפני.על כל פיליפיני ניתן למצא "פיליפיני" אחר,שינקה את הלכלוך שמשאירה סבתו בת ה-90.ברגע שלאותו "פיליפיני" יהיה משתלם לעבוד אצל פיליפיני זה.

ציטוט:
אז במשך השנים הם מתאהבים, מתחתנים ומולידים ילדים. הילדים האלו גדלו כישראלים לכל דבר, ואין שום סיבה לזרוק אותם מכאן.

אחד הנימוקים הטיפשיים ביותר ששמעתי כנגד גירוש ילדים אלה הוא העובדה,שהם כבר נולדו פה והם ישראלים לכל דבר.
אני גם נולדתי במקום אחר,וכילד לקחו אותי למקום לא מוכר(ישראל),כי חשבנו שזוהי ארץ אבותינו,ולכן מימשנו את זכויותינו לחיות פה.מיליונים הקריבו הרבה שנים מחייהם כדי לעבוד ממקום עם שורשים למקום חדש,ושפה שבקושי נקלטת באוזני אירופאי\רוסי מבוגר.
עשינו את זה מרצוננו.ילדים אלה לא יעשו את זה מרצונם,אבל בהם אנו גם לא צריכים להתמקד:מדובר קודם כל בהורים,להם שייכים ילדים אלה.הססמא "גירוש ילדי עובדים זרים" טפשית ומזלזלת בשכל האנושי.אין כאן גירוש,אלא החזרת אותם הילדים יחד עם הוריהם,שהם אינם אזרחי מדינה,אינם יהודים,אלא על תקן עובדים זרים לארצם הם.נשארו להם שם בתים(או שרגע לפני ההגעה לישראל ביקשו מהם למכור את הבתים שלהם?כלומר,בין השורות הבטיחו להם השארות קבועה בארץ?-ואז צריך להכניס לכלא את כל אלה שנתנו הבטחות כאלה,בלי שום בסיס חוקי,כי מובן מאליו,שעובד זר הוא תושב זמני בארץ).
אותי קלטו פה,את הילדים האלה יקלטו גם,זה לא אמור להדאיג אותנו איך ותוך כמה זמן.הוריהם-אזרחי ארץ מוצאם.

עם מי הם מתחתנים?עם ישראלים?כלומר,האב של אותו הילד הוא אזרח ישראל?זה משהו אחר.אבל אם מדובר בילדים שהם צאצאי פיליפינים\סינים\תאילנדים בלבד,אין זהו המקום שלהם.הם צריכים לחזור יחד עם הוריהם לארץ אבותיהם(חד משמעית).

ציטוט:
והייתי רוצה לשאול את השר ישי: אחרי שתיפטר מהעובדים הזרים, מי הבא בתור? היהודים הרפורמיים? ואולי כל החילוניים של מצייתים לרב עובדיה?

עוד טיעון מתוחכם:הפחד מהדרדרות המצב.אסור להורה לתת מכה לילד בשום אופן,כי היום מכה,מחר סכין בבטן;אסור לשוטר לעצור אדם ברחוב ולבקש ממנו פרטים,כי הוא נראה לו חשוד,מפני שמחר יתחילו לעצור סתם,כי לשוטר לא נראה משהו;אסור לשים מחסומים ביהודה ושומרון,כי היום זה מחסומים בין רחוב אחד לשני בכפר ערבי איקס,ומחר זה מחסום בין יפו לאגריפס בירושלים.
את לא חושבת,שיש מערכות בקרה וויסות לעניינים כאלה?בשביל שמישהו לא יהיה הבא בתור,יש לנו הרבה שרים עם דיעות שונות ומנוגדות.פה ושם יש סטיות,בלי זה שום מערכת לא פועלת,גם זו שלנו,בני האדם.
חשוב יותר לברר,מהם המניעים להחלטה לגרש ילדים אלו,ומה יקרה,אם זה לא יבוצע.מהן ההשלכות של זה.2000 ילדים זרים לא מהווים איום על המפעל הציוני,זה הרי מובן.הרי באו בעליה שלי פי
100 ויותר אנשים,שלא שייכים ליהודים.אז למה לא להתחיל איתם?-כי מדובר במקרה אחר לחלוטין(שגם בו הגיע הזמן לטפל בכל הרצינות).לא מדובר באיום ממשי של אלפיים ילדים על ציונות.יש משהו מעבר לזה.

יחסים לגר אמורים להיות מכובדים.את השאר נשאיר לתורה ולחכמי תורה ותלמוד.אנחנו לא מדינת הלכה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:57

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר