|

01-11-2009, 22:39
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 10.12.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "האם השר אלי ישי קרא בתורה כיצד צריך להתייחס אל הגר?"
ציטוט:
|
העובדים הזרים הגיעו לכאן בגלל שהם מוכנים לעשות את העבודות השחורות שהן מעל לכבודם של הצברים.
|
תופעה ידועה.גם מהגרים מארצות אסלאם לאירופה ורוסיה עושים את מה שהאירופאי\רוסי ממוצע לא יעשה,כי זה "מתחת לכבודו של הצבר",כביטוי אנשים עם דיעות נוטות שמאלה(ביקורת עצמית קשה:התמקדות בקבוצה,אליה אתה שייך,ומציאת כל מני מרכיבים שליליים,אשר,לאמיתו של דבר,ניתן למצא בעוד הרבה קבוצות,רק שזה לא מעיניינו של בעל אותן דעות שמאלניות).
יש פה עניין של כלכלה,כפי שכבר כתבו לפני.על כל פיליפיני ניתן למצא "פיליפיני" אחר,שינקה את הלכלוך שמשאירה סבתו בת ה-90.ברגע שלאותו "פיליפיני" יהיה משתלם לעבוד אצל פיליפיני זה.
ציטוט:
|
אז במשך השנים הם מתאהבים, מתחתנים ומולידים ילדים. הילדים האלו גדלו כישראלים לכל דבר, ואין שום סיבה לזרוק אותם מכאן.
|
אחד הנימוקים הטיפשיים ביותר ששמעתי כנגד גירוש ילדים אלה הוא העובדה,שהם כבר נולדו פה והם ישראלים לכל דבר.
אני גם נולדתי במקום אחר,וכילד לקחו אותי למקום לא מוכר(ישראל),כי חשבנו שזוהי ארץ אבותינו,ולכן מימשנו את זכויותינו לחיות פה.מיליונים הקריבו הרבה שנים מחייהם כדי לעבוד ממקום עם שורשים למקום חדש,ושפה שבקושי נקלטת באוזני אירופאי\רוסי מבוגר.
עשינו את זה מרצוננו.ילדים אלה לא יעשו את זה מרצונם,אבל בהם אנו גם לא צריכים להתמקד:מדובר קודם כל בהורים,להם שייכים ילדים אלה.הססמא "גירוש ילדי עובדים זרים" טפשית ומזלזלת בשכל האנושי.אין כאן גירוש,אלא החזרת אותם הילדים יחד עם הוריהם,שהם אינם אזרחי מדינה,אינם יהודים,אלא על תקן עובדים זרים לארצם הם.נשארו להם שם בתים(או שרגע לפני ההגעה לישראל ביקשו מהם למכור את הבתים שלהם?כלומר,בין השורות הבטיחו להם השארות קבועה בארץ?-ואז צריך להכניס לכלא את כל אלה שנתנו הבטחות כאלה,בלי שום בסיס חוקי,כי מובן מאליו,שעובד זר הוא תושב זמני בארץ).
אותי קלטו פה,את הילדים האלה יקלטו גם,זה לא אמור להדאיג אותנו איך ותוך כמה זמן.הוריהם-אזרחי ארץ מוצאם.
עם מי הם מתחתנים?עם ישראלים?כלומר,האב של אותו הילד הוא אזרח ישראל?זה משהו אחר.אבל אם מדובר בילדים שהם צאצאי פיליפינים\סינים\תאילנדים בלבד,אין זהו המקום שלהם.הם צריכים לחזור יחד עם הוריהם לארץ אבותיהם(חד משמעית).
ציטוט:
|
והייתי רוצה לשאול את השר ישי: אחרי שתיפטר מהעובדים הזרים, מי הבא בתור? היהודים הרפורמיים? ואולי כל החילוניים של מצייתים לרב עובדיה?
|
עוד טיעון מתוחכם:הפחד מהדרדרות המצב.אסור להורה לתת מכה לילד בשום אופן,כי היום מכה,מחר סכין בבטן;אסור לשוטר לעצור אדם ברחוב ולבקש ממנו פרטים,כי הוא נראה לו חשוד,מפני שמחר יתחילו לעצור סתם,כי לשוטר לא נראה משהו;אסור לשים מחסומים ביהודה ושומרון,כי היום זה מחסומים בין רחוב אחד לשני בכפר ערבי איקס,ומחר זה מחסום בין יפו לאגריפס בירושלים.
את לא חושבת,שיש מערכות בקרה וויסות לעניינים כאלה?בשביל שמישהו לא יהיה הבא בתור,יש לנו הרבה שרים עם דיעות שונות ומנוגדות.פה ושם יש סטיות,בלי זה שום מערכת לא פועלת,גם זו שלנו,בני האדם.
חשוב יותר לברר,מהם המניעים להחלטה לגרש ילדים אלו,ומה יקרה,אם זה לא יבוצע.מהן ההשלכות של זה.2000 ילדים זרים לא מהווים איום על המפעל הציוני,זה הרי מובן.הרי באו בעליה שלי פי
100 ויותר אנשים,שלא שייכים ליהודים.אז למה לא להתחיל איתם?-כי מדובר במקרה אחר לחלוטין(שגם בו הגיע הזמן לטפל בכל הרצינות).לא מדובר באיום ממשי של אלפיים ילדים על ציונות.יש משהו מעבר לזה.
יחסים לגר אמורים להיות מכובדים.את השאר נשאיר לתורה ולחכמי תורה ותלמוד.אנחנו לא מדינת הלכה.
|
|